EUROLYGA 2023

S.Štombergas prieš mūšį su „Lietuvos rytu“ didelių pokyčių varžovų žaidime nesitiki

Saulius Štombergas į Lietuvą sugrįžo patenkintas. Pirmojoje sezono pusėje Kauno „Žalgirio“ komandos vadžias perėmęs krepšinio specialistas pademonstravo, kad yra vertas aukštos vietos šalies trenerių rikiuotėje. Jis padėjo „Žalgiriui“ į rankas pasiimti kelialapį į Eurolygos „Top 16” etapą ir dabar rengiasi Lietuvos krepšinio lygos (LKL) „El Clasico“ - mūšiui tarp „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“.

„Žalgirio“ komanda grįžo į Lietuvą.<br>D.Umbraso nuotr.
„Žalgirio“ komanda grįžo į Lietuvą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Dec 20, 2013, 3:38 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:04 PM

„Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ sekmadienį 16 valandą Vilniuje susitiks pirmą kartą šį sezoną.

- Šįkart puikiai sužaidėte ketvirtąjį kėlinį, kuris paprastai „Žalgiriui“ būdavo prastas. Kokius pakeitimus padarėte? - žurnalistai paklausė S.Štombergo.

- Krepšinis iš to ir susideda – jis nuolatos banguoja, o mes nesame ta komanda, kuri gali visada žaisti stabiliai. Yra žaidėjų keitimai, tad taip nutinka.

- Ar sekėte Madrido „Real“ mačą su Stambulo „Anadolu Efes“, kuris jums kelialapį dovanojo dar tik įpusėjus jūsų rungtynėms?

- Ne. Neturėjome televizoriaus, tad negalėjome. Mūsų pagrindinis tikslas buvo – laimėti. Todėl nenorėjome priklausyti nuo kažko kito. Savo tikslą įvykdėme. Žaidėme tikrai gerai – buvome susikoncentravę, parodėme charakterį, žaidėme kovingai. Visi įdėjo savo indėlį. Tuo džiaugiuosi.

Mūsų žaidimas gerėja. Tikiuosi, kad tai, ką parodėme dabar, rodysime taip ir geriau „Top 16” etape.

- Kaip vertinate esamus ir varžovus šešioliktuke?

- Taip toli į priekį nežiūrime. Sekmadienį mūsų laukia svarbios rungtynės. Turime keletą dienų pasiruošimui. Šiandieną galėsime stebėti „Lietuvos ryto“ žaidimą. O visa kita – ateityje, bet mes tam ruošimės.

- Yra buvę atvejų, kada „Žalgiris“ per rungtynes su „Lietuvos rytu“ leido pasireikšti jaunimui. Ar jūs darysite taip pat, ar kovosite lyg Eurolygoje?

- Manote, kad į startinę sudėtį leisiu jaunimą? Pamatysite. Tai bus siurprizas jums.

- Ar naujasis „Lietuvos ryto“ treneris Aleksandras Petrovičius sumaišė jums kortas?

- Per savaitę naujas treneris stebuklų nepadarys. Per „Lietuvos ryto“ mačą su „Crvena Zvezda“ pamatysime, ką jis įvedė naujo, ko reikalauja, ko nori iš komandos. Tai pamatysime. Aišku, jie gal spės pasirengti ir mačui su mumis. Bet esmės nepakeisi.

- Įvykdėte užduotį – patekote į „Top 16” etapą. Ar tai reiškia, kad dabar žaisite labiau atsipalaidavę, nes nesulauksite daug kritikos, už pralaimėjimus dideliems klubams?

- Mes laukiame savo varžovų. Su stipriais varžovais turėsime labai kovoti. Pralaiminėti mes nenorime. Bus uždaviniai laimėti rungtynes namuose, kovoti dėl pergalių išvykose. Dabar vienas iš tikslų bus pakliūti į tą ketveriukę. Nėra taip, kad mes pasiekėme, ką norėjome ir dabar perkame bilietus vasaros atostogoms.

Komanda yra tikrai gera. Yra žaidėjų, kurie gali tobulėti, gerinti žaidimą. Žinau „Žalgirio“ potencialą. Mano vienas iš uždavinių ir yra pakelti ekipą į tokį lygį, kokiame klubas gali būti. - Kalbama, kad Justiną Dentmoną gali išpirkti iš „Žalgirio“. Nesibaiminate, kad galite prarasti pagrindinį įžaidėją?

- Čia jau klubo vadovybės norai ir galimybės. Jie viską sprendžia, kelia uždavinius. Jeigu kažkas bus, jie man pasakys. Galės, nupirks dar kelis žaidėjus. Aš dabar sau keliu savo uždavinius. Žinau, kokia situacija dabar ir nežiūriu į tai, kas gali nutikti. Planuoju pagal esamą situaciją.

- Ar yra pozicija, kurioje norėtumėte gauti pastiprinimo?

- Patys žinote klubo situaciją. Esu patenkintas visais žaidėjais. Visi įneša savo indėlį. Taip pat ir jauni krepšininkai, kurių tobulėjimas matosi. Džiaugiuosi jais, nes tai - „Žalgirio“ ateitis. Jie jau dabar daug įdeda į ateitį. Mes suteikiame šansą, o jie naudojasi.

Džiaugiuosi, kad ekipa sugeba laimėti, parodo norą. Mes tikrai turime pergalę.

- Nugalėję „Brose“, suteikėte kelialapį „Anadolu Efes“ komandai. Gal jau sulaukėte Kalėdinių premijų?

- Dar ne. Gal duos nuolaidą alui. Pamatysime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.