EUROLYGA 2023

LKL grandų dvikovoje – rekordinis svečių skaičius ir abipusė sirgalių antipatija

Sekmadienis žada ne tik aštrią dvikovą krepšinio aikštėje, bet ir karštą atmosferą tarp Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ sirgalių. Kai elitinių šalies klubų treneriai muštruoja auklėtinius ir rengia šiuos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) derbiui, ekipų sirgaliai ruošiasi komandų palaikymui, kuris bus išskirtinis.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Dec 21, 2013, 2:48 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 5:49 PM

Sekmadienį „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ 16 valandą pirmą kartą šį sezoną susitiks tarpusavyje. Mačas taps tikru išbandymu savo gerbėjų simpatijas seniai pelnusiam Sauliui Štombergui bei naujajam „Lietuvos ryto“ strategui Aleksandrui Petrovičiui.

Rengia vaizdinį palaikymą

„Namų darbai daromi. Plačiau pasakoti apie juos nenoriu, tačiau labai rengiamės rungtynėms. Skiriame joms ypatingą dėmesį, - lrytas.lt sakė organizuotų „Žalgirio“ sirgalių „Green White Boys“ lyderis Jonas. - Turėsime netgi keletą variantų. Be to, čia bus rekordinis mūsų grupuotės skaičius. Taip pat iš viso Kauno gali atvykti rekordiškai daug sirgalių.“

Ar tai reiškia, kad Vilniaus „Siemens“ arena bus – žaliai balta? „Nemanau. Per pusę bus – kaip visada“, - kalbėjo Jonas.

Namų darbus ruošia ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ sirgaliai. Pastarieji taip pat rengia staigmeną paprastiems žiūrovams ir norintiems pamatyti, ką siūlo ateiti į areną. „Viską pamatysite ten, - teigė „B tribūnos“ atstovas Donatas.

Pergalė atpirktų nuodėmes

„Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ komandos į aikštę stos išgyvenusios skirtingas emocijas. Kauno krepšininkai ketvirtadienį džiaugėsi kelialapiu į „Top 16” etapą, o „Lietuvos rytas“ jau anksčiau su juo atsisveikino ir galvoja apie Europos taurės turnyrą.

„Jeigu laimėsi prieš „Žalgirį“, tai tas iškritimas iš Eurolygos bus beveik atpirktas. Europa yra Europa, bet svarbiausia mums visada buvo ir bus – mačai su „Žalgiriu“. Norime laimėti LKL, o tada – jau kiti siekiai. Galime pralaimėti bet kam, bet ne „Žalgiriui“, - tikino Donatas. Jam ir „B tribūnai“ geriausia dovana grupuotės penkiolikos metų jubiliejaus proga būtų tik viena – pergalė.

Ir nors „Žalgirio“ bei „Lietuvos ryto“ sirgaliai retai randa sutarimą, šiuo aspektu pašnekovai pritarė vienas kitam.

„Susidomėjimas šiomis rungtynėmis – didžiausias. Todėl ir planuojame didelį žmonių skaičių, stipriai rengiamės rungtynėms“, - teigė „Green White Boys“ lyderis.

Antipatija – kaip visada

Apie Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ sirgalių neapykantą vieni kitiems žino visi krepšinio gerbėjai. Įsiaudrinę sirgaliai yra ne kartą susikibę, tačiau muštynės niekada neperaugo į tokį pragarą, kokį galima išvysti Balkanuose.

Pastaruoju metu žinios apie ekipų gerbėjų susirėmimus nesklandė, tačiau tai nereiškia, kad „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ aktyviausi sirgaliai susitaikė.

„Stabiliai blogi, - paklaustas, kokie dabar komandų sirgalių tarpusavio santykiai ir ar jie pasikeitė, sakė Donatas. - „Tokie jie buvo visada. Ta antipatija yra ir dabar. Jie nemėgsta mūsų, mes – jų. Nemanau, kad kada nors tai pasikeis. Tačiau paskutiniai konfliktai gal tik pernai buvo.“

Priešiški santykiai – garantuotos muštynės? „Žalgirio“ sirgalių lyderis taip nemano. „Labai didelių konfliktų juk nėra buvę. O santykiai – visada priešiški, - sakė Jonas. - Ir dabar nemanau, kad bus kažkokių konfliktų. Policijos ir apsaugos pajėgos – didelės, todėl mažai tikėtina, kad bus tokių įvykių“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.