EUROLYGA 2023

R.Seibutis – apie gautą mėlynę ir įgyvendintus planus

„Ne pirmą ir ne paskutinį kartą, todėl nelabai reaguoju. Viskas puiku, svarbiausia, kad laimėjome“, - lrytas.lt sakė Renaldas Seibutis liesdamas pamėlusią akį. Susidūrimas su varžovu ketvirtajame kėlinyje nebuvo malonus, tačiau saldi pergalė atpirko skausmą. Vilniaus „Lietuvos rytas“ savo aikštėje 90:58 sutriuškino Kauno „Žalgirį“.

R.Seibutis per 32 minutes pelnė 17 taškų.<br>M.Kulbio nuotr.
R.Seibutis per 32 minutes pelnė 17 taškų.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

2013-12-22 19:23, atnaujinta 2018-02-19 17:37

„Reikia pasidžiaugti rungtynėmis - kaip pradėjome gerai taip ir užbaigėme. Paskutinysis mėnuo mums buvo sudėtingas ir psichologiškai, ir fiziškai.

Mače su „Crvena zvezda“ kovojome, bet nepavyko. Šiandien norėjome parodyti, kad galime kovoti ir nugalėti Eurolygos komandą. Mes atėjome susikaupę, žaidėme energingai gynyboje ir puolime. Prieš „Žalgirį" rungtynės yra specifinės ir svarbios“, - kalbėjo 28 metų 198 cm ūgio gynėjas.

Jis per 32 minutes pelnė 17 taškų (6/8 dvitaškiai, 0/1 tritaškis, 5/6 baudos), atkovojo 7 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

- Rezultatas – įspūdingas. Turbūt mažai kas tokio tikėjosi.

- Tikrai. Žinoma, norėjome pergalės, bet tokio rezultato, tikriausiai, net didžiausi mūsų gerbėjai nesitikėjo. Reikia pasidžiaugti, nes įgyvendinome viską, ką buvome suplanavę. Iš to rezultatas ir susideda.

Nuo pat pradžių, nuo pirmųjų sekundžių – puikus darbas gynyboje, greitas puolimas, o tada atsirado metimai iš toli. Visa komanda turėjo energijos iki paskutinių rungtynių akimirkų.

Patys geriausi žodžiai - komandos draugams. Ši pergalė prieš šventes man ir kitiems ekipos žaidėjams bus papildomas stimulas ir pasididžiavimas.

- „Žalgiris“ pataikė vos 2 tritaškius iš 23, tuo tarpu „Lietuvos rytas“ - 9 iš 17. Varžovams tiesiog nesisekė?

- Čia daug kas susideda. Aišku būna blogų dienų, bet būna ir gera gynyba, kuri daro įtaką. Nesakau, kad mes idealiai gynėmės, bet, manau, kad tikrai padarėme didelį darbą ir neleidome jiems lengvai atakuoti.

- Gal ši pergalė bus kaip reabilitacija po nesėkmingai pasibaigusio Eurolygos turnyro? Sirgaliai sakė, kad jei nugalėsite „Žalgirį“ - atpirksite iškritimą iš Eurolygos.

- Esame profesionalai ir į kiekvienas rungtynes žiūrime atsakingai. Aš, kaip žaidėjas, esu maksimalistas ir man visada norisi laimėti. Aišku, gaila, kad Eurolygoje šie metai buvo sudėtingi, bet yra kaip yra. Krepšinis – toks dalykas.

Po pirmųjų rungtynių (pergalės prieš Atėnų „Panathinaikos“, - red.) labai aukštai iškėlėme kartelę, o paskui buvo kelios tokios rungtynės, po kurių praradome ritmą. Eurolygoje visos komandos išnaudoja mažiausias klaidas.

Labai džiaugiuosi dėl šios pergalės. Kas buvo tas buvo, žiūrime į priekį ir į tas rungtynes, kurios yra priešaky.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.