EUROLYGA 2023

A.Džordževičius oficialiai tapo Serbijos rinktinės treneriu

Legendinį trenerį keičia legendinis krepšininkas. Serbijos rinktinės vairą nuo šiol laikys Aleksandras Džordževičius, kuris šiame poste keičia po Europos čempionato Slovėnijoje pasitraukusį Dušaną Ivkovičių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 26, 2013, 5:33 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:48 PM

Ketvirtadienį Serbijos krepšinio federacija oficialiai patvirtino, kad nacionalinę komandą treniruos 46-erių A.Džordževičius.

Buvęs krepšininkas teigia, kad ilgai negalvojo, kai sulaukė tokio pasiūlymo.

„Šį kvietimą priėmiau nedelsdamas. Turiu energijos ir entuziazmo, noriu ja pasidalinti su žaidėjais. Noriu padėkoti visai krepšinio bendruomenei už palaikymą.

Šiuo metu nesame didelė krepšinio jėga, tačiau tai neatima iš mūsų teisės vėl ja tapti. Tik klausimas, ar mes pasiruošę dar sunkiau dirbti ir aukotis, kad tai pasiektume", - kalbėjo A.Džordževičius.

Jis, kaip treneris, yra dirbęs su Milano „Armani Jeans" ir Trevizo „Benetton" komandomis. Pastaruoju metu jis netreniravo jokios komandos.

Su buvusios Jugoslavijos rinktine A.Džordževičius yra tris kartus tapęs Europos čempionu.

1995-ųjų pirmenybių Graikijoje finale Jugoslavija nugalėjo Lietuvos rinktinę. Lemiame mače A.Džordževičius pelnė 41 tašką, pataikęs 9 tritaškius iš 12.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.