EUROLYGA 2023

Liūdnas graikų verdiktas – L.Kleizos žvaigždė nusileido

Po ketverių metų pertraukos sausio 3-ąją Linas Kleiza grįš į Pirėjų. Tiesa, ne kaip „Olympiakos“ klubo lyderis, o Stambulo „Fenerbahce Ulker“ atstovas. Graikijos žiniasklaida 28 metų 203 cm ūgio lietuvį pasitinka su dvejopais jausmais. Ir su malonia nostalgija, ir su nerimu dėl dabartinės žaidėjo formos. „Linas – jau praeities žvaigždė“, – liūdnai konstatuoja „Sport 24“ žurnalistai.

„Fenerbahce Ulker“ gretose L.Kleiza nedemonstruoja stabiliai gerų rezultatų.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
„Fenerbahce Ulker“ gretose L.Kleiza nedemonstruoja stabiliai gerų rezultatų.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-29 20:23, atnaujinta 2018-02-19 16:13

Graikai svarsto, kad viskas – dėl sunkių chroniškų traumų ir metų NBA. 2010 metais priėmęs „Toronto Raptors“ ketverių metų 20 milijonų JAV dolerių pasiūlymą, per tris sezonus NBA jis iš viso sužaidė vos 108 rungtynes iš 246 (44 proc.).

Į Stambulą vasarą L.Kleiza atvyko pusmetį praleidęs be klubinio krepšinio. Turkijoje jis turėjo tapti pagrindiniu lyderiu. Apie tai bylojo ir kontraktas – per 3 mln. eurų už du sezonus.

Tačiau 2009-2010 metų sezone Eurolygoje siautėjęs L.Kleiza „Fenerbahce Ulker“ gretose primena tik to Lino šešėlį.

Eurolygoje jis šį sezoną vidutiniškai per 20 minučių pelno po 9 taškus ir atkovojo po 3 kamuolius (9,5 naud. bal.). Pagal rezultatyvumą Stambulo komandoje puolėjas rikiuojasi tik penktas.

Prieš ketverius metus Pirėjuje jo statistika buvo nepalyginama – net 17,1 taško, 6,5 atkovoto kamuolio bei 17,9 naudingumo balo.

Stambulo klube starto penkete L.Kleiza pradėjo tik tris Eurolygos mačus iš dešimties. Željko Obradovičius labiau pasitiki puolėjais Nemanja Bjelica ir Emiru Preldžičiumi. Esą serbas ir turkas geriau ginasi bei daugiau žaidžia komandai, ne sau.

L.Kleiza išlieka labai pavojingas, bet norėdamas atsiskleisti Stambule, jis turi rasti savo vietą. Kol kas to dar nepadarė. Kelių traumos gerokai apsunkino L.Kleizos bandymą grįžti į krepšinio elitą.

Vienintelis garantuotas sugrįžimas laukia į Pirėjų. Būtent rungtynėse sausio 3 dieną, penktadienį, kaunietis švęs 29-ąjį gimtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.