EUROLYGA 2023

V.Garastas: „Netikiu, kad L.Kleiza paliks rinktinę“

Kai Linas Kleiza užsiminė, kad Europos čempionatas Slovėnijoje galėjo jam būti paskutinis rinktinėje, Lietuvos krepšinio aistruoliai sunerimo. Kas nutiko? Kas pakeis L.Kleizą? Ar jam jau metas trauktis? Tačiau buvęs nacionalinės komandos treneris Vladas Garastas siūlo nusiraminti. „Tai dar tik kalbos. Kai Linas pasakys Arvydui Saboniui ar Jonui Kazlauskui, kad viskas baigta, tada ir bus galima tikėti“, – lrytas.lt sakė jis.

V.Garastas nemano, kad L.Kleiza paliks rinktinę.<br>lrytas.lt montažas (G.Šiupario ir P.Lileikio nuotr.)
V.Garastas nemano, kad L.Kleiza paliks rinktinę.<br>lrytas.lt montažas (G.Šiupario ir P.Lileikio nuotr.)
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jan 22, 2014, 10:35 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:10 AM

L.Kleiza fibaeurope.com užsiminė, kad dar nėra apsisprendęs iki galo. Į tai atkreipti dėmesį ir siūlo V.Garastas.

„Juk būna tokių atvejų, kad sklando kalbos, jog žaidėjas nerungtyniaus, o tada jis sako: „O kodėl? Aš žaisiu.“ Juk dar niekas neaišku, – sakė V.Garastas. – Gal žmogus buvo pavargęs, be nuotaikos. Ėmė ir leptelėjo.“

Sausio 3 dieną L.Kleiza atšventė 29-ąjį gimtadienį. Pasak V.Garasto, toks amžius tikrai nėra riba rinktinės žaidėjui.

„Linui dar tikrai ne laikas. Jis labai reikalingas komandai, buvo įvertintas Europoje, – kalbėjo buvęs Lietuvos rinktinės strategas. – Yra daug krepšininkų, kurie žaidžia būdami vyresni nei trisdešimties. Dalis jų aikštėje atrodo labai gerai. Toks amžius dar labai geras. Juk krepšininkas būna subrendęs, patyręs.“

V.Garastas teigė, kad per savo metus rinktinėje ir Krepšinio federacijoje įprato netikėti pavieniais pareiškimais. Pasak buvusio Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento, atsisakymas žaisti galioja tik tada, kai krepšininkas apie tai pasako asmeniškai.

„Aš pats tikėdavau tik tada, kai išgirsdavau savo ausimis. Kalbų buvo ir bus visada. Bet galutinį sprendimą pirmiausia išgirsta treneris“, – sakė V.Garastas.

O jeigu nutiktų taip, kad L.Kleiza nuspręstų palikti rinktinę, pasak V.Garasto, ji nesubyrėtų.

„Gal Donatas Motiejūnas, Jonas Valančiūnas tars dar rimtesnį žodį. Nors nemanau, kad Linas nežais, bet jeigu taip nutiktų, atsirastų, kas perimtų atsakomybę. Ne kartą buvo, kai atrodė, kad rinktinę palikus vienam ar kitam krepšininkui viskas subyrės, bet atsirasdavo kitų žaidėjų“, – kalbėjo V.Garastas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.