EUROLYGA 2023

„Nevėžį“ palikusiam A.Šikšniui išseko kantrybė

Arvydas Šikšnius nebenorėjo ilgiau laukti, kol „Nevėžio“ klubo sąskaitoje atsiras ne tik pergalių, bet ir pinigų, todėl paliko Kėdainių ekipą.

Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

Feb 6, 2014, 5:00 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:12 PM

Sezono pradžioje apie trečiąją vietą su Kėdainių „Nevėžio“ komanda svajojęs A.Šikšnius nuo šiandien apdovanojimų bandys siekti būdamas Prienų klubo žaidėju.

26 metų 196 cm ūgio puolėjas, nebenorėjęs laukti, kol savo įsipareigojimus įvykdys „Nevėžio“ vadovai, šįryt pradeda treniruotis su Prienų „TonyBet“ krepšininkais.

„Klubas nesilaikė sutarties sąlygų. Suėjus terminui su klubo direktoriumi (Karoliu Kalvaičiu. – Red.) sutarėme, kad mane išleistų“, – sakė A.Šikšnius, „Nevėžiui“ LKL pirmenybėse pelnydavęs po 12,9 taško.

Įspūdinga sezono pradžia

Praėjusį lapkritį jau buvo metas, kai atlyginimo laiku nesulaukęs A.Šikšnius savaitę nesitreniravo su Kėdainių komanda.

„Streikavau, – sakė krepšininkas, LKL išsiskiriantis ne tik tatuiruotėmis, bet ir galingais kamuolio dėjimais į krepšį. – Buvau pasakęs, kad grįšiu, kai gausiu atlyginimą. Klubas rado pinigų, bet dabar vėl atsirado mokėjimo trikdžių.

Galbūt kas nors pasikeis ir pinigų atsiras, bet aš nenorėjau laukti. Kovo mėnesį baigsis naujų žaidėjų registracija ir bus per vėlu keisti komandą.“

Sezono pradžioje jam net nebūtų šovusi tokia mintis.

Klubo direktorius K.Kalvaitis surinko gerų krepšininkų būrį, ir į naują areną persikėlęs „Nevėžis“ veržliai pradėjo LKL pirmenybes, iškovojęs 5 pergales iš eilės.

Tačiau lapkričio pabaigoje dalis komandos žaidėjų paskelbė streiką, o ekipos lyderiai paliko Kėdainius.

Vilmantas Dilys persikraustė į Estiją ir dabar atstovauja Tartu „Rock“.

Rezultatyviausias LKL žaidėjas buvęs amerikietis Tyrone’as Brazeltonas persikėlė Minsko „Cmoki“, o Rolandas Jakštas – į Klaipėdos „Neptūną“.

„Kai kurie žaidėjai išėjo ne dėl finansinių bėdų. Kai kam nepatiko miestas, kai kam – komanda“, – sakė A.Šikšnius.

Žaidėjų išlaikyti nesugebėjusi komanda ėmė leistis žemyn. Iš pastarųjų dešimties LKL rungtynių „Nevėžis“ laimėjo vos vienas ir nukrito į 7-ąją vietą.

Nors į išvykusių žaidėjų vietą „Nevėžis“ pasikvietė Aurimą Adomaitį, iš Kauno „Žalgirio“ pasiskolino talentingą puolėją Taurą Jogėlą, trenerio Gintaro Leonavičiaus komandai ant kulnų jau lipa Utenos „Juventus“ ir Alytaus „Dzūkija“.

„Tikiuosi, kad situacija pagerės ir klubas ras pinigų. Bet nemanau, kad kiti žaidėjai ilgai lauks. Jei atsiras lygiaverčių pasiūlymų, jie gali išeiti“, – perspėjo A.Šikšnius.

Po tvarkos – sumaištis

A.Šikšnius per savo karjerą yra žaidęs penkiuose LKL klubuose (anksčiau Vilniaus „Sakaluose“, „Lietuvos ryte“, „Perle“, „Šiauliuose“), o praėjusį sezoną atstovavo Vokietijos klubui „Bayreuth“, kur didžiąją sezono dalį negalėjo rungtyniauti dėl traumos.

„Gal Vokietija mane kiek išlepino su savo tvarka, – šyptelėjo puolėjas. – Bet Kėdainiuose pirmą kartą patekau į tokią situaciją. Iki šiol pasitaikydavo, kad atlyginimai pavėluodavo savaitę ar dvi, bet ne daugiau.

Vokietijoje gydžiausi dvi rimtas traumas, bet atlyginimą gaudavau net anksčiau nei tikėdavausi.

Pagal kontraktą buvo numatyta, kad mokama pirmąją mėnesio dieną, bet Vokietijos klubas pervesdavo pinigus 2–3 dienomis anksčiau.“

A.Šikšnius nenorėjo atskleisti, kiek laiko vėlavo atlyginimai per šešis mėnesius „Nevėžio“ klube, bet tvirtino, kad suėjo sutartyje numatytas terminas, kai laiku negavęs atlyginimo žaidėjas irgi gali nevykdyti įsipareigojimų.

Kontraktų sąlygos klubuose būna skirtingos, tačiau įprasta, kad, atlyginimams vėluojant 20–30 dienų, krepšininkas įgyja teisę nebesitreniruoti su komanda.

45–60 dienų pinigų nesulaukęs žaidėjas gali vienašališkai nutraukti sutartį.

Su prieniškiais sieks medalių

Nuo šiandien A.Šikšnius pradeda treniruotis su „TonyBet“ krepšininkais ir turėtų būti registruotas sekmadienio rungtynėms Prienuose, kur susitiks LKL reguliariojo čempionato lyderiai Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir „TonyBet“.

A.Šikšnius dar labiau sustiprins Prienų komandą, kurios lyderiai – 34 metų Mindaugas Lukauskis ir 33-ejų Gintaras Kadžiulis.

Prienų klubo reikalai lygoje ir taip yra geri – 18 pergalių pasiekę ir 4 pralaimėjimus patyrę Virginijaus Šeškaus treniruojami krepšininkai LKL rikiuotėje yra antri.

„Kai buvau Kėdainiuose, labai norėjau su „Nevėžiu“ iškovoti trečiąją vietą LKL. Dabar pakeičiau ekipą, bet tikslas nesikeičia“, – apie ambicijas Prienų klube kalbėjo A.Šikšnius.

Iš pirmų lūpų

Karolis Kalvaitis

„Nevėžio“ klubo direktorius

„Niekam ne paslaptis mūsų finansinė situacija. Šiuo metu padėtis stabili, bet didžioji rėmėjų skiriama pinigų suma, kuri turėjo mus pasiekti rudenį, perkelta į pavasarį. Todėl komandoje atsirado nesvarumo būsena, žaidėjai gyveno laukimu. Nori nenori jiems į galvą lindo finansiniai klausimai. Kai kurie žaidėjai ne taip įsiliejo į kolektyvą, kaip tikėjomės. Keli paliko komandą. Visa tai paveikė ekipą. Dar vėluojame išmokėti atlyginimus, tačiau tas vėlavimas nėra labai didelis. Pastarąjį kartą atlyginimus krepšininkai gavo sausio pradžioje.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.