EUROLYGA 2023

J.Palaciosas kovoja ne tik su varžovais, bet ir su šalčiu

Vilniaus „Lietuvos rytui“ sezonas – sunkus ir užimtas. Lietuvos vicečempionai laimėjo Eurolygos atrankos turnyrą ir pateko į reguliarų sezoną, tačiau po nesėkmių serijos atsisveikino su Senojo žemyno elitu.

J.Palaciosas atkovoja daugiausia kamuolių „Lietuvos ryto“ ekipoje.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
J.Palaciosas atkovoja daugiausia kamuolių „Lietuvos ryto“ ekipoje.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 6, 2014, 7:03 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:04 PM

Tuo „Lietuvos ryto“ kelionė žemyniniame turnyre nesibaigė – vilniečiai kovoja Europos taurės turnyre. Čia vilniečiai P grupėje turi du pralaimėjimus ir dvi pergales. Vieną paskutinių pasiekti padėjo pagrindinis ekipos aukštaūgis Juanas Palaciosas.

J.Palaciosas atkovoja daugiausia kamuolių „Lietuvos ryto“ ekipoje(7,3) Europos taurės turnyre, taip pat pelno 14,5 taško.

Dabar „Lietuvos ryto“ aistruoliai iš J.Palacioso tikisi dar daugiau. Juk jis turi padėti ekipai per artėjančius du „Last 32” etapo mačus. Dvikova Stambule su „Besiktas“ ir susitikimas su Zagrebo „Cedevita“ namuose nulems komandos likimą turnyre.

- Praėjusią savaitę įveikėte Saragosos CAI ekipą, nors jai pirmąjį susitikimą pralaimėjote 34 taškais. Kaip sugebėjote atsitiesti ir juos įveikti Vilniuje?, - eurocupbasketball.com paklausė J.Palacioso.

- Dvikova Saragosoje sutapo su ilgos kelionės pabaiga. Vilniuje nebuvome savaitę, buvome šiek tiek pavargę. Tai atsispindėjo gynyboje ir epizoduose, kurių negalėjome kontroliuoti. Pavyzdžiui kovojant dėl kamuolių. Saragosoje jie atkovojo 20 kamuolių daugiau. Skirtumas – didžiulis.

Jie tada sužaidė puikias rungtynes, labai taikliai atakavo iš trijų taškų zonos.

O namuose mes šiek tiek geriau kontroliavome situaciją po krepšiais, geriau sužaidėme gynyboje ties tritaškio linija. Taip ir atsirado skirtumas.

- Tai buvo dar vienos geros rungtynės. Kaip jaučiatės šiuo sezono momentu?

- Tikrai gerai. Jau prisitaikiau prie žaidimo vidurio puolėjo pozicijoje. Teisybę pasakius, dėl to esu dėkingas savo komandos draugams. Mūsų gynėjai manęs labai ieško ir pasikeičiant, ir žaidžiant du prieš du. Kadangi komandoje turime tiek daug pavojingų metikų, man atsiranda erdvės žaisti po krepšiu.

- Ar buvo sunku pradėti žaisti Europos taurėje po to, kai nepavyko pasiekti Eurolygos „Top 16” etapo?

- Buvo sunku. Mūsų sezonas buvo banguotas. Į Eurolygą patekome per atrankos turnyrą. Tai suteikė motyvacijos ir energijos kovojant. Reguliarųjį sezoną pradėjome pergale prieš Atėnų „Panathinaikos“, tačiau tada pralaimėjome visus likusius mačus. Padarėme pakeitimų, tačiau Europos taurė – taip pat sunkus turnyras.

Mes tai suprantame ir prie to prisitaikome. Žinome, kad nebus lengva, tačiau mūsų tikslas išlieka toks pat – patekti į kitą etapą.

- „Lietuvos rytas“ turi naują trenerį – Aleksandrą Petrovičių. Koks jis? Kaip jis padeda komandai?

- Pirmiausia, tai jis – nuostabus žmogus. Gyvename tame pačiame name, todėl jį nuolat matau. Be to, jis labai gerai kalba ispaniškai.

Kaip treneris, jis mėgsta intensyvų darbą, daug reikalauja iš žaidėjų. Tačiau puolime suteikia ir laisvės. Žinoma, turi žaisti tinkamai, kad galėtum kurti. Jeigu gynyboje žaisti intensyviai, negailėsi jėgų, turėsi progą kovoti daugiau minučių.

- Penktajame ture itin svarbias rungtynes žaisite su Stambulo „Besiktas“. Tai komanda, kuri Vilniuje jus nugalėjo. Ką pamenate iš tų rungtynių ir ko galima iš jų pasimokyti?

- Supratome, kad kai žaidžiame visu šimtu procentų, visada turėsime progą laimėti. Mes pradžioje strigome ir varžovai susikrovė nemažą pranašumą. Tačiau jį panaikinome, antrojoje pusėje geriau gindamiesi. Pirmojoje pusėje daug varžovų lengvai pelnė taškus, tačiau sugebėjome juos šiek tiek sustabdyti.

Sugebėjome pasieki tašką, kai buvome arti lygaus rezultato ar netgi galėjome išsiveržti. Tačiau praradome kamuolį.

Dabar stosime į kovą turėdami daugiau patirties ir daugiau žinodami apie varžovus. Žinome, kurie krepšininkai gali daug nulemti. Tikimės, kad šįkart rezultatas bus kitoks.

- Europos taurėje prieš dvejus metus žaidėte su Gran Kanarijos klubu. Ar ta patirtis jums padėjo kovojant šiame turnyre?

- Tikrai taip. Man tikrai tai išėjo į naudą. Žingsniai, vietos, kur turi būti. Jeigu žaidi tik viename turnyre, turi daug daugiau laiko pasirengti, gali leisti pailsėti kūnui. Tačiau „Lietuvos rytas“ žaidžia trijuose turnyruose. Tad turime susitelkti į visus tris frontus.

- Palyginkite abu turnyrus – Eurolygą ir Europos taurę. Kas jums labiausiai patinka pastarajame turnyre?

- Eurolyga tikrai stipresnė. Tačiau Europos taurėje taip pat nežemas lygis. Čia yra komandų, kurios gali kovoti ir Eurolygoje.

- Kaip sekėsi prisitaikyti prie Vilniaus ir „Lietuvos ryto“ klubo?

- Atmetus šaltus orus, čia gera vieta gyventi. Kadangi esu kolumbietis, nesu pratęs prie šalčių. Bet Vilnius – gražus miestas, su šiltais žmonėmis ir puikiais sirgaliais. Negalėčiau skųstis klubu. Čia dirba puikūs žmonės, kurie žino, ką turi daryti. Visi sunkiai dirba klubui ir žaidėjams. Taip pat salės geros. Jeigu nori pamėtyti, visada gali tai padaryti. Turime dvi aikštes, o techniniai darbuotojai visada padės mėtant, leis daugiau treniruotis.

- Jūs žaisite antrame itin svarbiame mače, kuriame paaiškės, ar „Lietuvos rytas“ žengs į kitą etapą. Koks šio sezono rezultatas klubui būtų geras?

- Mes žaidžiame trijuose turnyruose. Pirmiausia turime susitelkti ir siekti patekti į kitą etapą. Turime puikių sirgalių ir tai gali mums padėti. Patekti į pusfinalį būtų nuostabu.

Taip pat tikimės laimėti LKL ir patekti į Jungtinės lygos pusfinalį. Tai – sunkūs tikslai, bet tikiu, kad juos pasieksime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.