EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ atstovybėje šėlsta ištikimiausi klubo sirgaliai

Kiekvieną kartą, kai tik žaidžiamos Eurolygos rungtynės išvykoje, Lietuvos krepšinio lygos čempionų – Kauno „Žalgirio“ – sirgaliai susiburia į arenoje įsikūrusią atstovybę ir rungtynes aistringai stebi bendraminčių apsuptyje.

Daugiau nuotraukų (1)

Reda Lišauskaitė

Feb 9, 2014, 2:13 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:10 PM

Ilgą laiką gyvuojantys „Žalgirio“ komandos sirgalių klubai stengiasi nepraleisti nė vienų rungtynių, nepaisydami to, ar jos vyksta krepšinio sostine tituluojamame Kaune, ar už jo ribų, o įvairios kavinės ar barai mieste visada kviečia pas juos atvykti ir stebėti rungtynes kartu.

Tad nenuostabu, jog kilo mintis pasiūlyti sirgaliams visiems kartu žiūrėti rungtynes, o geriausiai tai daryti ten, kur yra žalgiriečių antrieji namai – „Žalgirio“ arenoje, bare.

Tikros emocijos, ekspertų komentarai, įvairios pramogos žadamos į kiekvieną tokį renginį atvykusiems sirgaliams.

Atstovybės – ir užsienyje

Jau trejus metus vykstantis projektas suvienija komandos sirgalius ne tik Lietuvoje. Šalies čempionų gerbėjų galima atrasti visur. O ten, kur jie aktyviausi ir jų yra daugiausia, steigiamos „Žalgirio“ atstovybės. Jose susirinkę krepšinio mėgėjai stebi ir palaiko komandą rungtynių metu, dalijasi įspūdžiais bei emocijomis, taip pat turi galimybę laimėti „Žalgirio“ atributikos bei kitų šaunių prizų.

Kaune tokia atstovybė duris atvėrė ne taip seniai – praėjusių metų spalio pabaigoje, Eurolygos išvykos rungtynių metu. Čia susirinkę sirgaliai gali išgirsti ne tik ekspertų nuomones, mėgautis emocingais šūksniais, bet ir dalytis įspūdžiais kartu su rungtyniauti neišvykusiais žalgiriečiais.

Išgirsta specialistų nuomonę

Rungtynių stebėti aistruoliai kviečiami atvykti šiek tiek anksčiau, nei prasideda kova krepšinio aikštelėje. Mat susirinkusieji supažindinami su vakaro eiga, pristatomi svečiai ir laukiantys žaidimai, o viską tiesiogiai internetu transliuoja „Žalgiris TV“. Tad net ir į atstovybę negalėję atvykti sirgaliai turi galimybę išgirsti krepšinio ekspertų nuomonę prieš rungtynes bei per ilgąją pertrauką.

Laikas atvykusiems stebėti rungtynių niekada neprailgsta, nes susirinkusiųjų laukia ir pramoginė dalis – krepšinio aistruoliams siūloma sužaisti smagių žaidimų, o jiems teisėjauja ir laimėtojus padeda išrinkti kartu rungtynes stebintys žalgiriečiai.

Tarp svečių – žinomi veidai

Nuo atstovybės atidarymo Kaune ištikimiausi sirgaliai galėjo stebėti jau aštuonerias rungtynes, o atstovybėje jau svečiavosi krepšinio pasaulyje garsūs žmonės: buvę krepšininkai, Tomas Masiulis, Darius Sirtautas, Virginijus Jankauskas. Taip pat krepšinio treneris Aurimas Jasilionis, „LSU-Baltai“ komandos krepšininkas Šarūnas Vingelis.

Interaktyvūs ir įdomūs pašnekesiai laukė ir dar tikrai lauks visų apsilankiusių „Žalgirio“ atstovybėje. Šį sezoną gerbėjai dar tikrai turės galimybę atstovybėje rungtynes stebėti mažiausiai keturis kartus: su tokiomis komandomis kaip Madrido „Real“, Miuncheno „Bayern“, Tel Avivo „Maccabi“ bei Belgrado „Partizan“. O sėkmės atveju, jei komanda pateks į tolimesnį Eurolygos etapą, jų lauktų ir dar daugiau aktyvių rungtynių stebėjimų.

Atvykti į atstovybę gali visi norintys – pradedant ištikimiausiais „Žalgirio“ aistruoliais ir baigiant visiškais šios srities naujokais.

Tarp atvykstančiųjų stebėti rungtynių galima sutikti ir nemažai merginų. Joms tai ne tik puiki proga sužinoti, kaip krepšinį stebi jų antrosios pusės, bet ir galimybė susirasti naujų draugų, pajusti, ką reiškia būti tarp ištikimiausių ir emocionaliausių komandos sirgalių.

Emocijos liejasi laisvai

Žiūrėti rungtynių susirenka įvairūs žmonės – ir labai jauni, ir kiek vyresni. Amžiaus apribojimo nėra.

Turbūt labiausiai iš visų išsiskiria oficialių „Žalgirio“ sirgalių klubo nariai – jie visuomet pasipuošę žaliai balta atributika ir jaučiasi tarsi būtų krepšinio arenoje, ten, kur ir žaidžia komanda.

„Anksčiau rinkdavomės rungtynes stebėti kuriuose nors Kauno baruose. Bet ten pasidarė per ankšta, tad dalis „Green Death“ („Žalioji mirtis“ – oficialus „Žalgirio“ sirgalių klubas. – Aut. past.) narių persikėlė į „Žalgirio“ atstovybę.

Klubui gera stebėti rungtynes kartu, nes tai proga susitikti ir aptarti ateities planus. Įprastame draugų būryje gali reikšti emocijas, stebėti rungtynes ir negalvoti, kad tave kažkas blogai supras, ar net palaikyti komandą plojimais, nors krepšininkai to ir negirdi“, – pasakojo klubo atstovai.

Be krepšinio savo gyvenimo neįsivaizduojantys „Žalgirio“ aistruoliai sako, jog labai norint įmanoma suderinti viską: „Jeigu artimojo gimtadienis išpuola panašią dieną, stengiesi viską suderinti taip, kad spėtum ir į šventę, ir rungtynes pažiūrėti.“

Tačiau toks susibūrimas neturi būti prievarta, o ir aplinkybės kartais gali būti ne itin palankios. „Jeigu turi aukštą temperatūrą ar darbo grafikas sutampa su rungtynėmis, žinoma, kad nieko nepakeisi. Bet jei tikrai labai nori, viską gali suderinti. Juk tai tik kartą per savaitę. Tad jei laikai save tikru sirgaliumi, tos dvi valandos tikrai negali būti geriau išnaudotos“, – užtikrintai sako aistruoliai.

Kaune atmosfera ypatinga

Kaune turbūt sunkiai surastum žmogų, kuris nesidomėtų krepšiniu ar bent jau nežinotų Kauno „Žalgirio“, todėl ir rungtynių stebėjimas kartu su bendraminčiais šiame mieste tampa išskirtinis. Tam pritaria ir sirgalių klubo „Green Death“ aistruoliai.

„Nors nėra tekę lankytis kitų miestų „Žalgirio“ atstovybėse, bet galiu spėti, kad Kaune atmosfera išties ypatinga, nes komanda yra iš šio miesto, o ir pati atstovybė įsikūrusi „Žalgirio“ namuose – arenoje“, – kalbėjo ištikimiausi gerbėjai.

Visi, norintys stebėti rungtynes atstovybėje, yra visada laukiami. Bent kartą tai patirti ir aplankyti atstovybę privalo kiekvienas krepšiniui ir „Žalgiriui“ neabejingas kaunietis.

Aistruolių palaikymas motyvuoja

Artūras Milaknis

„Žalgirio“ komandos gynėjas

„Vienareikšmiai – sirgalių palaikymas yra ypatingas ir svarbus. Tuo ir skiriasi žaidimas namų arenoje ir išvykoje.

„Žalgirio“ atstovybėje rungtynių stebėti dar neteko, tad nežinau, kiek ten susirenka sirgalių. Bet tai, kad jie mus palaiko visi kartu vienoje vietoje, labai smagu girdėti ir suteikia papildomos motyvacijos žaidžiant.

Pačiam turbūt būtų sunku stebėti rungtynes per TV ekranus, tai tas pats, kas sėdėti ant atsarginių suolelio ir negalėti komandai padėti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.