EUROLYGA 2023

A.Petrovičius: „Stambule svarbiausi bus du dalykai“

Specialiai lrytas.lt, Stambulas

„Lietuvos ryto“ treniruotė.<br>R.Kazilionio nuotr.
„Lietuvos ryto“ treniruotė.<br>R.Kazilionio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Feb 12, 2014, 11:36 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:26 AM

„Tikimės sužaisti puikias rungtynes“, – ištarė Aleksandras Petrovičius. Jo vadovaujama „Lietuvos ryto“ komanda, antradienio vėlų vakarą atskridusi į Stambulą, šįryt surengė valandos treniruotę prieš Europos taurės „Last 32“ etapo mačą su „Besiktas“.

Turkijos klubas yra P grupės lyderis, laimėjęs 3 dvikovas iš keturių, įskaitant ir pirmojo rato rungtynes Vilniuje 103:101. „Lietuvos rytas“ ir Zagrebo „Cedevita“ turi po 2 pergales, Saragosos CAI – 1.

Situacija tokia, kad visi keturi klubai dar turi šansų patekti į atkrintamąsias varžybas. Kitame grupės mače „Cedevita“ namie žais su CAI.

Šio vakaro pergalės prieš „Lietuvos rytą“ atveju „Besiktas“ grupėje taptų nepavejamas. Saragosos ekipai pralaimėjimas Kroatijoje nubrauktų visas viltis.

Tuo tarpu nei „Lietuvos rytui“, nei „Cedevita“ nesėkmės šiame ture dar neužkirstų kelio į aštuntfinalį – viską lemtų kitos savaitės tarpusavio rungtynės Vilniuje.

Tačiau akivaizdu, kad laimėję Stambule vilniečiai atsidurtų gerokai arčiau aštuntfinalio. Komanda tai puikiai supranta.

„Rengėmės kruopščiai, – sakė A.Petrovičius. Pirmas mūsų tikslas – pristabdyti „Besiktas“ metikus, ypač – Chrisą Loftoną. Vargu, ar įmanoma tokius žaidėjus uždengti aklinai, bet jei neleisime jam ir kitiems surinkti savo taškų normos, bus mūsų pliusas“.

Ch. Loftono rezultatyvumo vidurkis Europos taurėje – 16,6 taško. Vilniuje amerikietis pelnė 23 taškus, pataikęs 5 iš 10 tritaškių, o visa „Besiktas“ komanda tąkart įmetė net 13 iš 27 tritaškių.

„Kitas esminis dalykas – kova po krepšiais. Jei ją laimėsime arba bent atsilaikysime apylygiai, turėsime antrą pliusą“, – sakė A.Petrovičius.

Neseniai „Besiktas“ pasirašė kontraktą su Kenanu Bajramovičiumi, nes pirštą susilaužė antras pagal rezultatyvumą (11,8 tšk. Europos taurėje) komandos krepšininkas Bradley Buckmanas. Tačiau buvęs „Lietuvos ryto“ legionierius bosnis Europos taurėje žaisti negali – naujų krepšininkų registravimo laikas jau buvo pasibaigęs. K. Bajramovičius padeda Stambulo ekipai tik nacionalinėse varžybose.

„Lietuvos rytas“ Stambule rungtyniaus visos sudėties. Praėjusį sekmadienį Prienuose su „Tonybet“ nežaidęs Tautvydas Lydeka pasveiko.

Trimis iš eilės pergalėmis P grupės varžybas pradėjusius „Besiktas“ krepšininkus praėjusiame ture sustabdė „Cedevita“. Kroatijos klubas Stambule laimėjo 58:55. Tai buvo nerezultatyviausias „Besiktas“ mačas.

„Lietuvos ryto“ laukia sunkus išbandymas, nes audringų Stambulo sirgalių akivaizdoje šeimininkai darys viską, kad namuose nepralaimėtų antrąsyk iš eilės.

„Galime susitaikyti su nesėkme. Bet nesitaikysime, jei nesistengsite“, – ir ragina, ir grasina „Besiktas“ arenoje iškeltas aistruolių plakatas.

Žinoma, „Besiktas“ stengsis. O nuo „Lietuvos ryto“ pastangų puolant ir atsidavimo ginantis priklausys, ar vilniečiai pajėgs išsivežti iš Turkijos taip reikalingą pergalę.

„Besiktas“ ir „Lietuvos ryto“ mačas – šįvakar 20 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.