EUROLYGA 2023

A.Petrovičius: „Sužaidėme vienas geriausių sezono rungtynių“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Aleksandras Petrovičius po puikios vilniečių pergalės Stambule negailėjo gerų žodžių savo krepšininkams.

A.Petrovičius džiaugėsi savo auklėtinių žaidimu.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
A.Petrovičius džiaugėsi savo auklėtinių žaidimu.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 12, 2014, 10:08 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:47 AM

„Lietuvos rytas“ Europos taurės turnyre išvykoje 84:63 sutriuškino Stambulo „Besiktas“ ekipą ir atsirevanšavo už pralaimėjimą Vilniuje.

„Šįkart mes buvome daug geriau pasirengę. Vilniuje leidome „Besiktas“ įmesti lengvų taškų ir jiems tapo lengviau žaisti. Prisipažinsiu, Vilniuje jie mus nustebino. Bet mes išmokome pamoką. Norėjome kontroliuoti žaidimą, pirmiausia pradėdami nuo gynybos. Taip ir padarėme. Neleidome nė vienam varžovui laisvai atakuoti, sustabdėme ir Chrisą Loftoną.

Trečią kėlinį pradėjau su trimis „mažais“ krepšininkais - abiem įžaidėjais ir Martynu Gecevičiumi. Tikėjausi, kad „Besiktas“ po pertraukos bus agresyvesnis. Tai pasiteisino. Tikiuosi, kad sužaisime ne vienas tokias rungtynes“, - lrytas.lt sakė A.Petrovičius.

Strategas pagyrė komandos žaidimą ir gynyboje, ir puolime.

„Šįvakar „Lietuvos rytas“ sužaidė vienas geriausiu sezono rungtynių. Kiekvienas, kuris pasirodė aikštėje, padarė tai, ko iš jo prašėme. Nusipelnėme pergalės, nes sužaidėme puikų mačą.

Treneriams būna daug paprasčiau vadovauti, kai visi žaidėjai yra susikaupę, gerai ginasi ir greitai pereina į puolimą“, - kalbėjo A.Petrovičius.

Rezultatyviausiai „Lietuvos ryto“ komandoje žaidė 22 taškus pelnęs Juanas Palaciosas.

„Po keleto prastokų rungtynių mums labai reikėjo sužaisti gerą mačą. Šįvakar visi mūsiškiai pasitikėjo savimi ir todėl komanda atrodė gerai.

Neleidome „Besiktas“ išmesti lengvų metimų. Po pertraukos išvis nutolome, nes darėme tai, ką turėtume kiekvienose rungtynėse - gerai gintis ir greitai pulti. Kai taip žaidžiame, esame stiprūs“, - sakė J.Palaciosas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.