EUROLYGA 2023

Puolėjas G.Orelikas lenda iš šešėlio

Pastaruoju metu įsibėgėjęs Gediminas Orelikas tikisi vėl būti naudingas Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandai šį vakarą Europos taurės turnyro mače Turkijoje su Stambulo „Besiktas“.

Vilniečių puolėjas G.Orelikas (su kamuoliu) pastarosiose dvejose LKL rungtynėse surinko dviženklį taškų skaičių.<br>M.Kulbio nuotr.
Vilniečių puolėjas G.Orelikas (su kamuoliu) pastarosiose dvejose LKL rungtynėse surinko dviženklį taškų skaičių.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

Feb 12, 2014, 10:56 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:31 AM

Naudingiausiam praėjusio sezono LKL krepšininkui perėjimas iš Prienų į Vilnių nebuvo lengvas, bet liedamas prakaitą per treniruotes G.Orelikas žingsnis po žingsnio įgauna trenerių pasitikėjimą, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Savaitgalį LKL čempionato rungtynėse su Kėdainių „Nevėžiu“ jis pelnė 14 taškų, pataikęs visus 5 dvitaškius, o į buvusio savo klubo Prienų „TonyBet“ krepšį įmetė 12 taškų, padėdamas „Lietuvos rytui“ pasiekti dvi pergales šalies čempionate.

„Kuo daugiau dirbu per treniruotes, tuo labiau treneris manimi pasitiki. Kuo daugiau laiko gaunu aikštėje, tuo lengviau ten būna atsiskleisti“, – pagerėjusio žaidimo loginę seką apibūdino G.Orelikas.

Teko viską pradėti nuo nulio

Praėjusį sezoną LKL čempionate G.Orelikas rinko po 16,8 taško ir su Prienų klubu iškovojęs bronzos medalį tapo naudingiausiu lygos žaidėju.

Tačiau 23-iojo gimtadienio dieną priėmęs „Lietuvos ryto“ pasiūlymą ir pasirašęs dvejų metų sutartį, savo šventės Vilniuje dar turėjo palaukti, nors rengdamasis sezonui trenerio prašymu numetė net 8 kg.

Numetęs svorio G.Orelikas tapo greitesnis, bet tai negarantavo jam daug minučių aikštėje.

Eurolygoje ir Europos taurės varžybose jis rinko tik po 1 tašką žaisdamas po kelias minutes, o kartais ir visas rungtynes praleisdavo ant atsarginių suolo.

„Buvo tikrai sunku. Tačiau per keletą mėnesių apsipratau su mintimi, kad perėjęs į aukštesnio lygio komandą viską turiu pradėti nuo nulio“, – kalbėjo G.Orelikas.

Dirką Bauermanną trenerio poste pakeitęs Aleksandras Petrovičius iš pradžių irgi pamiršdavo G.Oreliką ant atsarginių suolo.

Bet puolėjas nenuleido rankų ir kantriai dirbdamas sulaukė atpildo – treneris iš Kroatijos pastaruoju metu dažnai įtraukia jį į starto penketą, o LKL varžybose G.Oreliko taškų vidurkis pakilo iki 7.

Grupėje nori būti pirmi

G.Orelikas tikisi prisidėti ir prie komandos sėkmės Stambule, kur šį vakarą „Lietuvos rytas“ bandys atsirevanšuoti „Besiktas“ už pralaimėjimą 101:103 pirmajame Europos taurės „Last 32“ etapo P grupės mače.

„Prieš šias rungtynes treneriai ypač pabrėžė, kad mes turime agresyviai gintis ir neleisti varžovams mėtyti taip, kaip jiems pavyko Vilniuje.

„Besiktas“ metikai labai pavojingi“, – priminė G.Orelikas.

„Besiktas“ (3 pergalės ir 1 pralaimėjimas) pirmauja P grupėje, lenkdamas Zagrebo „Cedevita“ (2 ir 2) ir „Lietuvos rytą“ (2 ir 2) bei Saragosos CAI (1 ir 3).

Dvi geriausios ekipos iškops į atkrintamąsias varžybas.

„Lietuvos ryto“ krepšininkai nori grupėje ne tiktai pagriebti vieną iš dviejų bilietų, bet ir dar daugiau.

„Norime užimti pirmąją vietą grupėje, – pabrėžė G.Orelikas. – Jei laimėsime Stambule ir namie prieš „Cedevita“, savo tikslą pasieksime.“

Saugotis bosnio nereikės

Nuvykę į Stambulą „Lietuvos ryto“ krepšininkai ten sutiks gerą pažįstamą varžovų gretose. Bet žaisti prieš jį nereikės.

Per karjerą dusyk (2007–2008 m. ir 2010–2011 m.) Vilniaus klube žaidęs bosnis Kenanas Bajramovičius prieš dvi savaites papildė „Besiktas“ gretas.

Sezono pradžioje Rygos VEF žaidęs 32 metų 206 cm ūgio bosnis debiutavo galingai – įmetė 25 taškus Turkijos lygos rungtynėse su Stambulo „Galatasaray“. Tačiau „Besiktas“ nespėjo K.Bajramovičiaus registruoti Europos taurės turnyrui.

Palyginti su pirmąja dvikova, „Besiktas“ trūks įžaidėjo iš JAV Sundiatos Gaineso. Vilniuje 18 taškų pelnęs amerikietis netrukus išvyko į antrinę NBA lygą.

„Lietuvos ryto“ treneris A.Petrovičius galės remtis visais žaidėjais, tarp jų ir Tautvydu Lydeka, kuris buvo susirgęs, bet iki kelionės į Stambulą spėjo pasveikti.

Komandų rezultatai šį sezoną

„Besiktas“ „Lietuvos rytas“

Nacionalinės, regioninės varžybos

Turkijos lygoje užima 9-ąją vietą (8 ir 9). Praėjusią savaitę žaidė Turkijos taurės turnyre, bet jau ketvirtfinalyje pralaimėjo Stambulo „Anadolu Efes“ 59:76 (R.Broekhoffas 15, M.Yagmuras 10).

Lietuvos lygoje užima 1-ąją vietą (11 ir 0). Sekmadienį svečiuose nugalėjo Prienų „TonyBet“ 70:57 (J.Palaciosas 20, D.Songaila 14).

Jungtinės lygos A grupėje užima 2-ąją vietą (8 ir 5).

Europos taurė

P grupėje užima 1-ąją vietą (3 ir 1). Praėjusiame ture namie pralaimėjo Zagrebo „Cedevita“ 55:58 (Ch.Loftonas 11, R.Broekhoffas ir C.Iversonas po 10).

Lyderiai: Ch.Loftonas – 16,6 tšk., S.Gainesas – 13 tšk., 4,5 rez. perd., B.Buckmanas – 11,8 tšk., 7,5 atk. kam., C.Iversonas – 8,9 tšk., 5,8 atk. kam., D.Perkinsas – 8,7 tšk., 5,6 atk. kam., 4,8 rez. perd.

P grupėje užima 3-iąją vietą (2 ir 2). Praėjusiame ture namie nugalėjo Saragosos CAI 87:75 (M.Gecevičius 22, R.Seibutis 18, J.Palaciosas 13).

Lyderiai: M.Gecevičius – 16,8 tšk., R.Seibutis – 15,8 tšk., J.Palaciosas – 14,5 tšk., 7,3 atk. kam., D.Songaila – 13 tšk., Z.Dowdellas – 8,3 tšk., O.Cookas – 4,8 tšk., 8,3 rez. perd.

Pirmosios rungtynės

Vilniuje „Lietuvos rytas“ pralaimėjo 101:103 (M.Gecevičius 24, Z.Dowdellas 20, J.Palaciosas ir R.Seibutis po 17/Ch.Loftonas 23, B.Buckmanas 20, S.Gainesas 18).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.