EUROLYGA 2023

S.Štombergas pripažino - Kšištofo praradimas paveiks komandą

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį kovos dėl pirmosios pergalės Eurolygos turnyro „Top 16“ etape. Rungtynėms jie ruošiasi be nukraujavę. Trečiadienį paaiškėjo, kad komandą palieka puolėjas Kšištofas Lavrinovičius.

S.Štombergas pripažino, kad patyrusio krepšininko netektis – didelis praradimas klubui.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
S.Štombergas pripažino, kad patyrusio krepšininko netektis – didelis praradimas klubui.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 12, 2014, 6:57 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:57 AM

34 metų 209 cm ūgio puolėjas iki sezono pabaigos pasirašė sutartį su „Valencia“ klubu.

Prieš rungtynes „Žalgirio“ treneris Saulius Štombergas sakė, kad su puolėju derasi ir apie išvykimą kalbasi klubo direktorius Paulius Motiejūnas. Tačiau pripažino, kad patyrusio krepšininko netektis – didelis praradimas klubui.

„Turėjome įvairių sunkių momentų. Tikriausiai sulauksime ir dar sunkesnių. Ir psichologiškai esame nusiteikę. Praradus tokį patyrusį žaidėją, kuris duoda naudos ne tik rungtynėse, bet ir treniruotėse, tikrai nebus lengva“, - sakė S.Štombergas.

Ketvirtadienį žalgiriečiai Kaune žais su Belgrado „Partizan“ komanda. Varžovai F grupėje turi iškovoję vieną pergalę. Ją jie pasiekė nugalėję Maskvos CSKA komandą.

S.Štombergas pabrėžė, kad varžovai turės ūgio pranašumą, todėl 209 cm ūgio K.Lavrinovičiaus praradimas atvers dar didesnę skylę.

„Mes jiems nusileidžiame ūgiu. Mūsų ir gynėjai, ir puolėjai yra žemesni nei jų. Jie bandys tai išnaudoti, stengsis „pacentruoti“ mūsų mažesnius gynėjus. Tikrai turėsime darbo rytoj.

Varžovai atvažiuoja nepilnos sudėties, turi nemažai traumuotų žaidėjų. Manau, jie – palankus priešininkas mums. Jie turi daug jaunų žaidėjų, kurie žaidžia banguotai, nestabiliai.

Tačiau jie nugalėjo CSKA, kad pirmajame etape įveikė Stambulo „Fenerbahce“. Jie rodo gerą krepšinį, žaidžia iš visų jėgų visose rungtynėse, visas 40 minučių. Turi pagrindinius keturis žaidėjus, kurie yra labai stiprūs individualiai, gali sukurti gerų situacijų ir komanda jiems labai padeda“, - kalbėjo S.Štombergas.

- Sakėte, kad „Partizan“ - parankus varžovas. Kuo būsite stipresni?

- Pirmiausia, jie neturi tiek daug patyrusių žaidėjų. Jie nežaidžia stabiliai, tik savo kovingumo dėka pateko į šešioliktuką. Vien patekimas į „Top 16“ etapą yra didelis pasiekimas.Mums nebus lengva, nes jie gynyboje stipriai kovoja – ties pražangos riba, neleidžia laisvai kurti. Mes jiems nusileidžiame ūgiu. Mūsų ir gynėjai, ir puolėjai yra žemesni nei jų. Jie bandys tai išnaudoti, stengsis „pacentruoti“ mūsų mažesnius gynėjus. Tikrai turėsime darbo rytoj.

- Kokį vaidmenį šiose rungtynėse prognozuojate Šarūnui Jasikevičiui?

- Sunku pasakyti. Jis gaus savo, kaip ir visi. Išeisime ir žiūrėsime pagal situaciją, ką jie išleis.

Analizuojame tai. Mes esame mažesni, turime greitų žaidėjų, kaip Justinas Dentmonas. Stengsimės išnaudoti greitį, Šarūno patirtį, galės prieš jų aukštesnius žaidėjus įvairesnius perdavimus atlikti. Matysime kaip bus rytoj, visi išnaudos savo galimybes.

- Savaitę sportavote pajūryje. Ką davė ta treniruočių stovykla?

- Įdegį (juokiasi). Gerai įdegę visi. Gražus oras buvo, saulė, visi pailsėjo, atsigavo ir tiek.

- Ar lengva pergalė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate – teigiamas ženklas?

- Tas laikas pajūryje davė naudos, nes nuvažiavome ir stipriai padirbėjome ties tais dalykais, kurie daugiausia bėdų kėlė gynyboje ir puolime. Paanalizavome, padarėme pakeitimų. Žinojome kokie priešininkai ateina, tam ir dirbome. Laimėjome su tuo šviežumu, noru ir tikiuosi, kad bus dar didesnis antplūdis rytoj ir, kad žaidime dar geriau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.