EUROLYGA 2023

Pirmoji pergalė – S.Štombergas prarado balsą, liaupsės T.Dimšai

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Saulius Štombergas po pirmosios pergalės Eurolygos „Top 16“ etape prieš Belgrado „Partizan“ (89:77) neturėjo ką pasakyti. Ne dėl to, kad jo auklėtiniai žaidė pagirtinai. Specialistas tiesiog prarėkė balsą. O S.Štombergą spaudos konferencijoje pakeitęs asistentas Gintaras Krapikas žarstė komplimentus komandai, sirgaliams ir jaunajam Tomui Dimšai.

S.Štombergo žaidimo planas puikiai suveikė - serbai buvo nokautuoti dar iki pertraukos.<br>M.Kulbio nuotr.
S.Štombergo žaidimo planas puikiai suveikė - serbai buvo nokautuoti dar iki pertraukos.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 13, 2014, 10:12 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:34 AM

Dvidešimtmetis per 19 minučių pelnė 12 taškų ir ne pirmą kartą pradžiugino naudingu žaidimu.

„Labai džiugu, kad galime pasitikėti tokiu žaidėju, nepaisant jo amžiaus, – pasakojo G.Krapikas. – Tomas rodo labai dideles pastangas savo užsivedimu, motyvacija, noru padėti komandai gynyboje. Todėl jam buvo patikėta dengti B.Bogdanovičių. Gynyba prieš pavojingiausią priešininkų žaidėją ir 12 taškų su puikiu pataikymo procentu bei dėjimu ore pagavus kamuolį, jo vardą tik pakelia.“

Rezultatyviausias karjeros rungtynes Eurolygoje sužaidęs kaunietis šį sezoną pelno vidutiniškai 4,4 taško. Tačiau po mačo daugiausiai buvo džiaugiamasi ne dėl T.Dimšos asmeninės sėkmės, bet pirmosios pergalės „Top 16“ etape.

„Noriu pasveikinti žaidėjus ir sirgalius. Ilgai to laukėme. Prieš tai buvo neblogų rungtynių, bet niekaip nepavykdavo iškovoti tos pergalės. Labai svarbu, kad šiandien rimtai nusiteikėme ir sužaidėme geras rungtynes. Mums visiems labai trūko tos pirmosios pergalės“, – pripažino G.Krapikas.

Tuo tarpu „Partizan“ strategas Duško Vujoševičius po pralaimėjimo nedaugžodžiavo ir pripažino, kad „Žalgiris“ ketvirtadienio vakarą buvo pranašesnis visa galva.

„Žalgiris“ nusipelnė pergalės. Kauniečiai daug agresyviau pradėjo rungtynes. Tai atsispindėjo kovojant dėl atšokusių kamuolių ir gynyboje. Šiandien negalėjome žaisti geriau. Neturime trijų svarbių žaidėjų – T.Kinsey, D.Milosavljevičiaus ir L.Westermanno. Tokiai jaunai komandai sunku susitvarkyti su tokiomis netektimis. „Žalgiris“ buvo geresnis visais aspektais, išskyrus klaidas“, – pripažino D.Vujoševičius.

Pirmąjį „Top 16“ ratą žalgiriečiai kitą penktadienį užbaigs rungtynėmis svečiuose su Madrido „Real“. F grupėje su viena pergale „Žalgiris“ rikiuojasi septintas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.