EUROLYGA 2023

LKL klubas vos išnešė sveiką kailį mače su RKL rinktine

Regionų krepšinio lygos krepšininkai, treneriai ir sirgaliai šeštadienį rinkosi į kasmetinę šventę „RKL krepšinio dieną 2014“. Šiemet renginio dalyviai jėgas galėjo išmėginti net trijuose konkursuose, o sirgaliai išvydo trejas intriguojančias rungtynes.

„LSU-Atleto“ klubui teko gerokai paprakaituoti dėl pergalės.<br>V.Judicko nuotr.
„LSU-Atleto“ klubui teko gerokai paprakaituoti dėl pergalės.<br>V.Judicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 16, 2014, 12:32 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:15 AM

Pirmiausiai dalyvius pasveikino garbingi svečiai – Raseinių raj. vicemerė Gitana Rašmienė, Seimo narys Gintautas Mykolaitis, RKL prezidentas Arvydas Kregždė. Iškart po sveikinimo kalbų susirinkusiuosius žavėjo B diviziono rinktinių – „Rytų“ ir „Vakarų“ dvikova. Mačo pradžioje „vakariečiai“ spurtavo ir nuo varžovų pabėgo beveik dvidešimties taškų persvara. Tačiau po ilgosios pertraukos šou elementus kartu su rimtu krepšiniu derinti ėmę „Rytų“ atstovai ėmė vytis, o pabaigoje galutinai išlygino rezultatą. Rungtynės taip ir baigėsi taikiu rezultatu 89:89.

Naudingiausiai rungtynių žaidėjais pripažinti Algirdas Palaima iš „Vakarų“ bei Domantas Senda iš „Rytų“. Žiūrovų simpatijų abu nusipelnė ir dėl įspūdingų dėjimų.

Po pirmų rungtynių atėjo laikas išsiaiškinti taikliausią RKL šių metų snaiperį. Iš 33 dalyvių po atrankos etapo liko 10 geriausių. Iš jų į didįjį finalą pateko Mantvydas Gečionis iš Prienų „Rūdupio KKSC“ ir Ričardas Prybylskis iš Anykščių „KKSC-Volupio“. Finale triumfavo 19 taškų surinkęs Prienų atstovas. Antroje vietoje likęs R.Prybylskis nugalėtojui nusileido trimis taškais. Apdovanojus taikliausią snaiperį, į „Karpynės“ krepšinio areną žengė RKL A diviziono rinktinė. Jos laukė nemenkas iššūkis – pamėginti įveikti Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) rungtyniaujančią Kauno „LSU-Atleto“ komandą.

Kaip ir pridera šventinėms rungtynėms, žiūrovai išvydo nemažai dėjimų ir kitų gražių krepšinio epizodų. Visgi ekipos nepamiršo, kad mačas yra principinis, todėl viena kitos toli nepalaido. Abi žengė koja kojon iki pat paskutinių rungtynių sekundžių. Iki finalinės sirenos likus 30 sek. priekyje vieno taško persvara buvo Edo Nickaus vadovaujami auklėtiniai iš Kauno. RKL rinktinės nariai paskutinėje atakoje net du kartus turėjo galimybę persverti rezultatą, tačiau nesėkmingai. Susitikimas baigėsi „LSU-Atleto“ pergale 84:83.

Naudingiausiais rungtynių žaidėjais pripažinti Valdemaras Savostjanovas (RKL rinktinė, Raseinių „Rasai“) ir Šarūnas Vingelis (Kauno „LSU-Atletas“).

Rungtynių tarp RKL rinktinės ir „LSU-Atleto“ pertraukos metu buvo surengtas ir „Oro karaliaus“ konkursas. Tituluotam panašių konkursų dalyviui Algirdui Palaimai (Biržų „Rinkuškių alus“) iššūkį metė dar 7 RKL rungtyniaujantys krepšininkai. Komisijos simpatijas pirmame etape pelnė ir į finalą pateko A.Palaima ir Kretingos „Kretinga“ komandos žaidėjas Steponas Markus.

Finale S.Markui nepasisekė vienas dėjimas, todėl nepaisant kitų dviejų aukščiausiai balais įvertintų bandymų, nugalėtoju tapo A.Palaima. Jam komisija po visų trijų dėjimų skyrė aukšiausius įvertinimus.

Šiemet pirmą kartą surengtas ir baudų metimo konkursas. Jo tikslas – iš eilės pataikyti kuo daugiau metimų. Čia vilčių niekam nepaliko Šilalės „Lūšies“ atstovas Deividas Stirbinskas, kuris iš eilės įmetė 12 baudų ir už nugaros paliko likusius 26 dalyvius.

Šventę vainikavo simbolinės 2 kėlinukų rungtynės tarp vietos Raseinių „Karpynės“ veteranų komandos ir RKL trenerių rinktinės. Kaip ir prieš tai buvusiuose mačuose, ir šiame netrūko intrigos. Rungtynių laikrodžiui skaičiuojant paskutines sekundes šeimininkai turėjo 3 taškų pranašumą. Puikią galimybę išplėšti lygiąsias RKL treneriams turėjo Marijampolės „Sūduva-Mantinga-2“ ekipos strategas Giedrius Pečiulionis. Deja, paskutinis tritaškis skriejo pro šalį. Pergalę šventė Raseinių „Karpynės“ veteranai – 35:32.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas