EUROLYGA 2023

NBA dėjimų konkursas sukėlė pasipiktinimo audrą

NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio desertas Naujajame Orleane pasirodė labai neskanus. Gerokai pasikeitęs lygos dėjimų konkursas sukėlė ne susižavėjimo, o pasipiktinimo audrą. Pokyčių prasmės ir naudos nesuprato net ir ryškios NBA žvaigždės. Tuo tarpu į naujus vandenis įmestoms šešioms NBA įžymybėms teko įsijausti, kad jiems labai linksma. Vis dėlto ir jų dėjimai nė iš tolo nepriminė tų, apie kuriuos krepšinio aistruoliai taip ilgai kalbėjo prieš kelerius ar dar daugybę metų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 16, 2014, 7:45 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:33 AM

Chaotiško formato NBA dėjimų konkursą šiemet laimėjo „Washington Wizards“ komandos gynėjas Johnas Wallas. Pergalę jam atnešė dėjimas peršokus „Wizards“ talismaną, nuleidus kamuolį žemiau klyno ir jėga įkrovus jį į krepšį.

Rimčiausią iššūkį jam metė „Sacramento Kings“ gynėjas Benas McLemore‘as. Jis peršoko per karaliaus soste sėdėjusią NBA legendą Shaquille‘ą O‘Nealą, įkrovė iš viršaus kamuolį dar spėjęs prakišti pro klyną, o po dėjimo Shaqas karūnavo dėjimo autorių.

NBA dėjimų konkursas vyko dviem etapais. Pirmajame trys dalyviai atstovavo savo konferenciją. Trys kiekvienos konferencijos atstovai turėjo po 90 sek. Jie visi kartu vienu metu atliko dėjimus.

Rytų trejetukas – J.Wallas, Paulas George‘as („Indiana Pacers) ir Jono Valančiūno komandos draugas Terrence‘as Rossas („Toronto Raptors“) pranoko Vakarų trijulę – B.McLemore‘ą, Harrisoną Barnesą („Golden State Warriors“) ir Damianą Lillardą („Portland Trail Blazers“).

Antrajame raunde kova vyko vienas prieš vieną. Nugalėtoją nustatė komisija.

Naujasis formatas buvo toks painus, kad jį ne iki galo suprato ir patys dalyviai. Dėl to Vakarų atstovai labiausiai nukentėjo per komandinę kovą.

Tuo tarpu dėjimų konkursą iš šalies stebėję NBA krepšininkai neslėpė nusivylimo.

„Mano dėdė sakė, kad labai laukia kitų metų metimų iš po krepšio konkurso“, – juokavo Al-Farouqas Aminu.

„Ir viskas?“ – nustebęs klausė prancūzas Nicolas Batumas.

„Palaukite, ką?“ – tuo, ką mato, negalėjo patikėti Charlie Villanueva.

Bent keli krepšininkai prašė, kad būtų grįžta prie senojo formato.

Taikliausias – italas

Snaiperių konkurse Italijos tritaškininkų garbę apgynė „San Antonio Spurs“ metikas Marco Belinelli, pranokęs visus NBA varžovus.

Po papildomo raundo italas finale nugalėjo Bradley Bealą. Per lemiamą metimų seriją M.Belinelli surinko 24 taškus.

Snaiperių konkurso nugalėtojų titulą gynęs Kyrie Irvingas surinko tik 16 taškų.

Tritaškių konkurse dar varžėsi Stephenas Curry („Golden State Warriors“), Damianas Lillardas („Potland Trail Blazers“), Kevinas Love‘as („Minnesota Timberwolves“), Joe Johnsonas („Brooklyn Nets“) ir Arronas Afflalo („Orlando Magic“).

Įgūdžių konkurse triumfavo D.Lillardo ir Trey‘aus Burke‘o („Utah Jazz“) duetas.

Pirmoji konferencija laiminti 3 akistatas laimi turnyrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.