EUROLYGA 2023

A.Petrovičius dėl „Lietuvos ryto“ pasirengęs nuskriausti draugus

Ant „Siemens“ arenos parketo tempimo pratimus atlikdami amerikiečiai Omaras Cookas ir Zabianas Dowdellas vienas iš kito kikeno, o Martynas Gecevičius į savo vietą pavėlavusį serbą Stevaną Jelovacą pravardžiavo tinginiu. Nors jau po 24 valandų Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo laukia vienas svarbiausių mūšių šį sezoną, komanda spinduliuoja olimpine ramybe.

„Esu užtikrintas, bet treneris niekada nėra šimtu procentų įsitikinęs“, – paslaptingai šypsosi A.Petrovičius.<br>D.Umbraso nuotr.
„Esu užtikrintas, bet treneris niekada nėra šimtu procentų įsitikinęs“, – paslaptingai šypsosi A.Petrovičius.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

2014-02-18 15:05, atnaujinta 2018-02-16 04:07

Savo kariauną trečiadienį į kitą Europos taurės etapą bandys nuvesti treneris Aleksandras Petrovičius. Jis nėra tikras tik dėl to, kaip mače su Zagrebo „Cedevita“ krepšininkams pavyks susitvarkyti su spaudimu.

„Dabar esame pakankamai laimingi, kad po prasto starto Europos taurėje laimėjome tris mačus iš eilės ir žaidžiame lemiamą mūšį namuose. Bus sunku, nes abi komandos jaus didelį spaudimą. Visi nori eiti tolyn, bet esu įsitikinęs, kad esame geroje formoje ir galime tai padaryti. „Lietuvos rytui“ labai svarbu žengti į kitą etapą“, – portalui lrytas.lt sakė 55-ąjį gimtadienį sekmadienį atšventęs A.Petrovičius.

Į mūšį – puikios formos

Pastarąją savaitę „Lietuvos rytas“ įjungė aukštesnę pavarą. Po sunkios pergalės prieš Kėdainių „Nevėžį“ (67:64), vilniečiai Prienų „Tonybet“ ir Stambulo „Besiktas komandas uždusino savo gynybos gniaužtuose (70:57 ir 84:63), o Kęstučio Kemzūros treniruojamam Nimburko ČEZ vilčių nepaliko idealiu puolimu (104:86).

„Mes augame, – šiek tiek kuklinosi A.Petrovičius. – Esame geros formos, todėl svarbiausia pasiruošti tam psichologiniam aspektui. Trečiadienį lengva nebus.“

Ar geras žaidimas leidžia „Lietuvos ryto“ treneriui neabejoti auklėtinių pergale trečiadienio vakarą?

„Esu užtikrintas, bet treneris niekada nėra šimtu procentų įsitikinęs“, – paslaptingai šypteli A.Petrovičius.

Neįprasta komanda

„Lietuvos rytas“ pergalę iš Zagrebo išsivežė tik per plauką. Antrajame kėlinyje vilniečiai atsiliko 14 taškų skirtumu ir buvo įsprausti į kampą. Vis dėlto Lietuvos vicečempionams pavyko atsitiesti ir pergalingas Dariaus Songailos metimas leido triumfuoti Zagrebo „Dom Sportova“ arenoje (84:83).

Daugiausiai žalos „Lietuvos ryto“ gynybai pridarė keturi aukštaūgiai. Miro Bilanas, Goranas Sutonas, Tomislavas Zubčičius ir Jusufas Nurkičius kartu pelnė net 50 taškų.

A.Petrovičiaus teigimu, raktas į pergalę – gynyba prieš kroatų priekinę liniją.

„Zagrebo „Cedevita“ remiasi žaidimu po krepšiu. Tai mums šiek tiek nauja, nes LKL ir Jungtinėje lygoje krepšinis pagrįstas tritaškiais. Mūsų tikslas – neleisti aukštaūgiams mūsų labai skriausti“, – teigė A.Petrovičius. Sentimentai nustumti į šalį

Kroatas beveik dvejus metus vadovavo „Cedevita“ komandai ir Zagrebe susirado daug draugų. Bet viskas susiklostė taip, kad A.Petrovičius bandys užtverti kelią savo draugams į Europos taurės aštuntfinalį.

Vis dėlto „Lietuvos ryto“ strategas pasiruošęs veikti šaltakraujiškai, o prisiminimai apie „Cedevita“ palikti Zagrebe.

„Jau žaidžiau prieš „Cedevita“ pirmajame rate, todėl tos emocijos praėjo, – portalui lrytas.lt tikino A.Petrovičius. – Dabar aš susikoncentravęs tik pergalei. Pirmasis mačas Zagrebe buvo labai emocingas. Zagrebe turiu daug draugų, kartu pasiekėme gerų rezultatų. Mačas bus neįprastas, tačiau Vilniuje būsiu daug šaltesnis. 40 minučių be kelio atgal. Visas draugystes paliksime nuošaly.“

Situacija. Į Europos taurės aštuntfinalį „Lietuvos rytas“ pateks tik tuo atveju, jei laimės. Pralaimėjimas vilniečiams reikš atsisveikinimą su turnyru.

Varžovai. Pergalės atveju, „Lietuvos rytas“ P grupėje užims pirmąją vietą. Aštuntfinalyje A.Petrovičiaus kariauna susitiktų su antroje vietoje L grupėje likusia ekipa. Tai bus arba Belgrado „Crvena Zvezda“, arba „Nižnij Novgorod“. Šios dvi komandos dėl pirmosios vietos kovos būtent paskutiniajame „Last 32“ etapo mače.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.