EUROLYGA 2023

A.Petrovičius: „Gal ryt būsiu laimingas, bet šiandien – įsiutęs“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Aleksandras Petrovičius pergale prieš „Cedevita“ džiaugsis kitą dieną.

A.Petrovičius neatrodė labai piktas, nes prisiminė, kad prieš po pirmojo rato P grupėje, situacija buvo labai kėbli.<br>M.Kulbio nuotr.
A.Petrovičius neatrodė labai piktas, nes prisiminė, kad prieš po pirmojo rato P grupėje, situacija buvo labai kėbli.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

Feb 19, 2014, 9:19 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:00 AM

Iškart po rungtynių jis ieškojo priežasčių kas atsitiko, kad jo treniruojami krepšininkai išbarstė 16 taškų persvarą ir tik nusišypsojus sėkmei įveikė Zagrebo „Cedevita“ 75:74.

„Yra dvi priežastys kodėl mes pametėme ritmą, - aiškino A.Petrovičius. - Iš pradžių abu aukštaūgiai surinko per daug pražangų. Ypač Juanas Palaciosas, kuris turėjo tris ir aš turėjau jį išimti iš rungtynių. Jis yra mūsų gynybos ašis, todėl be jo mes pradėjome paleisti savo ritmą.

Antra priežastis – mes praleidome daug taškų laiku neprasižengdami. Todėl „Cedevita“ gražino save į rungtynes. Galiausiai sėkmė nusprendė, kad mes esame „Last 16“ etape.

Esu nusivylęs, kad beveik išbarstėme beveik 20 taškų, bet tai buvo sunkios psichologiškai rungtynės.

Galbūt rytoj 10 ar 11 valandą aš būsiu laimingas, bet dabar esu įsiutęs. Negalėjome sau leisti atsidurti tokioje padėtyje“.

A.Petrovičius neatrodė labai piktas, nes prisiminė, kad prieš po pirmojo rato P grupėje, situacija buvo labai kėbli.

„Prieš mėnesį po pralaimėjimų namie „Besiktas“ ir Saragosoje CAI buvome sunkioje situacijoje. Tačiau mes sugebėjome žengti tolyn.

Mes nusipelnėme būti ten, nes laimėjome trejas pastarąsias rungtynes, o pirmoji vieta suteikia mums teisę antrąsias aštuntfinalio rungtynes žaisti namie. Turbūt prieš „Nižnij Novgorod“, - dar nežinodamas su kuo iš L grupės reikės žaisti aštuntfinalyje spėjo A.Petrovičius. - Manau, 99 proc., jog „Crvena zvezda“ nugalės „Nižnij Novgorod“, kurį mes esame įveikę šį sezoną du kartus.

Bet dabar lauks kitas pokeris, kitos kortos“.

„Cedevita“ treneris Jasminas Repeša, pasveikinęs „Lietuvos rytą“ ir palinkėjęs sėkmės kitame etape pripažino, jog turėjo priekaištų teisėjams.

Jo nuomone, „Lietuvos rytas“ turėjo „namų pranašumą“ ir teisėjai turėjo sušvilpti pražangą ketvirtojo kėlinio pabaigoje „Lietuvos ryto“ žaidėjui Omarui Cookui, o ne puolime pražangą gavusiam Allanui Ray.

Tačiau daugiau J.Repeša nesiskundė: „Viską turėjome savo rankose. Deja, nepataikėme. Toks gyvenimas. Kartais pataikai, kartais ne“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.