EUROLYGA 2023

Žūtbūtinė diena „Lietuvos rytui“: pergalė arba sudie, Europa

Pergalė arba pralaimėjimas. Jokios matematikos. Tokiomis mintimis trečiadienio rytą pradėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai, treneriai ir sirgaliai. „Lietuvos rytas“ 19 valandą „Siemens“ arenoje žais vieną svarbiausių Europos taurės dvikovų šį sezoną. Rungtynės su Zagrebo „Cedevita“ nulems, ar Aleksandro Petrovičiaus auklėtiniai toliau varžysis Senojo žemyno turnyre.

R.Seibutis pirmosiose rungtynėse su „Cedevita“ pridarė nemažai problemų varžovams.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
R.Seibutis pirmosiose rungtynėse su „Cedevita“ pridarė nemažai problemų varžovams.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Feb 19, 2014, 12:37 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:25 AM

Spaudimas – visiems

„Esame visiškai pasirengę rungtynėms“, – tvirtai tarė A.Petrovičius. Jo auklėtiniai pirmąją P grupės dvikovą su Zagrebo klubu laimėjo tik po paskutinio metimo – 84:83.

„Lietuvos rytas“ yra geros formos, todėl esu nusiteikęs gana optimistiškai dėl laukiančios dvikovos“, – sakė strategas. Jis pabrėžė, kad pagrindinis dienos klausimas – ar krepšininkams pavyks susitvarkyti su spaudimu?

„Abi komandos jaučia didžiulį spaudimą, – kalbėjo A.Petrovičius. – „Cedevita“ pralaimėjo tris mačus namuose, bet laimėjo dukart išvykoje. Tai rodo, kad kažkas jų žaidime yra keisto. Jie išvykoje jaučia mažiau spaudimo.“

A.Petrovičius teigė, kad pasitikėjimo suteikia ir tai, jog „Lietuvos rytui“ pastarieji mačai Europos taurėje buvo itin svarbūs.

„Jau esame sužaidę dvejas „mirk arba gyvenk“ rungtynes. Dvikova su Saragosos CAI ar Stambulo „Besiktas“ taip pat buvo tokia pat svarbi. Dabar svarbiausia, kad mums situacija yra palanki. Žaisime paskutines viską lemiančias rungtynes namie“, – sakė treneris.

Vadžias į rankas

Renaldas Seibutis pabrėžė dar vieną veiksnį, kuris bus ne mažiau svarbus, – gynybą. Būtent ją nuolat akcentuoja ir A.Petrovičius, kuris per pastaruosius „Lietuvos ryto“ mačus galėjo ir nusišypsoti, kai jo auklėtiniai stodavo prieš varžovų atakas.

„Turime apsiginti prieš greitą puolimą, – sakė R.Seibutis. – Ko nors nauja neišrasi. Ginamės ir tada reikia tikėtis, kad puolimas bus toks pats sėkmingas, kaip per pastarąsias dvikovas.“

R.Seibutis pirmosiose rungtynėse su „Cedevita“ pridarė nemažai problemų varžovams. Jis buvo rezultatyviausias „Lietuvos ryto“ krepšininkas, pelnęs 17 taškų.

„Pirmoji tų rungtynių pusė buvo labai banguota. Leidome varžovams pabėgti keturiolika ar penkiolika taškų į priekį. Jie tai padarė žaisdami greitai, todėl turime nuo pat pradžių žaisti labai rimtai. Dabar privalome atsiduoti rungtynėms. Mes turime suvaldyti jų greitą krepšinį“, – sakė krepšininkas.

Varžovams – spaudimas

„Lietuvos ryto“ sirgaliams vilties suteikia ir tai, kad jie  seniai matė pralaiminčius savo dievaičius. Pastarosios keturios dvikovos LKL, Europos taurėje ir Jungtinėje lygoje baigėsi sėkmingai. Tačiau nosies krepšininkai neužrietė. Pasak A.Petrovičiaus tai – itin svarbu.

„Kai nesame atsipalaidavę ir pernelyg pasitikintys savo puolimu, galime gerai žaisti gynyboje. Daug reiškia ir jėgos. Be to, svarbu, ar žino krepšininkai, ką jie turi daryti. Mes žinome, ką turime daryti“, – sakė strategas.

A.Petrovičius neslėpė, kad vienas „Lietuvos ryto“ ginklų bus ilgesnis žaidėjų suolelis.

„Spausti varžovą, skirti daug dėmesio tam, kuris pirmas turės problemų dėl pražangų. Privalome padaryti taip, kad kai kurie jų krepšininkai aikštėje praleistų daugiau nei trisdešimt minučių, nes jie neturės keleto žaidėjų“, – sakė strategas.

Veikiausiai daugiausia spaudimo teks „Cedevita“ aukštaūgiams.

„Kiek teko matyti vaizdo įrašų ir žaisti,  jie didžiąją dalį taškų pelno remdamiesi aukštaūgiais. Miro Bilanas ir Jusufas Nurkičius yra jauni talentingi žaidėjai, renkantys taškus iš po krepšio, – sakė R.Seibutis. – Komandoje yra keletas amerikiečių, pastaruoju metu žaidžiančių neblogai. „Cedevita“ komandoje yra ir gerų metikų, tad išskirti ko nors nereikėtų. Ši komanda turi krepšininkų, kurie gali rimtai žaisti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.