EUROLYGA 2023

D.Gailius apie smūgį teisėjui į galvą: „Arbitrai dirbo keistai“

Liublianos „Union Olimpija“ lyderis Deividas Gailius buvo aikštėje tuo metu, kai visai šalia 2013 metų Europos čempionato himno autorius Zoranas Predinas smogė teisėjui Luisui Lopesui į galvą. „Teisėjai dirbo keistai“, – kitą rytą po incidento Slovėnijoje portalui lrytas.lt sakė D.Gailius. Vis dėlto 25 metų 200 cm ūgio puolėjas smerkė tokį slovėno elgesį per paskutiniąsias Europos taurės „Last 32“ etapo rungtynes su „lietuviškuoju“ Kijevo „Budivelnik“.

D.Gailiui teisėjų darbas sukėlė įtarimų, bet smūgio arbitrui jis nepateisino.<br>youtube.com nuotr.
D.Gailiui teisėjų darbas sukėlė įtarimų, bet smūgio arbitrui jis nepateisino.<br>youtube.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Feb 20, 2014, 11:53 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:33 AM

„Labai negražu. Negali būti tokių dalykų. Vis dėlto rungtynes žiūri vaikai, – nepaisant įtarimų palikusio arbitrų darbo, pripažino D.Gailius. – Negalima sakyti, kad teisėjai patys to nusipelnė. Jų darbas irgi nelengvas.“

Aistros per kraštus išsiveržė po to, kai likus 30 sek. iki mačo pabaigos „Budivelnik“ pirmavo 2 taškais. Ukrainiečiai turėjo išsimesti kamuolį iš už šoninės linijos. Vis dėlto neradę laisvų komandos draugų, kamuolį jie išmetė į „Union Olimpija“ žaidėjų rankas. Tačiau arbitrai nusprendė, kad kamuolį perėmęs Liublianos klubo krepšininkas mynė šonine liniją. Taip slovėnai prarado paskutinę galimybę pakovoti dėl pergalės.

„Tas dainininkas sėdėjo prie pat įvykio vietos. Ir jam su šalia buvusiais atrodė, kad žaidėjas nemynė linijos. Kadangi teisėjas priėmė įdomų sprendimą, jam turbūt trūko kantrybė“, – aistrų protrūkį prisiminė D.Gailius.

Tačiau „Union Olimpija“ krepšininkas pažymi, kad arbitrai keistai dirbo visą mačą.

„Visos rungtynės buvo tokios. Todėl žmonės buvo nepatenkinti ne vien dėl to vieno epizodo“, – pripažino D.Gailius.

„Gal mačas buvo parduotas“, – juokavo D.Gailius. 

„Budivelnik“ komandai tai buvo lemiamas susitikimas, nes net ir pergalės atveju Darjušo Lavrinovičiaus, Dainiaus Šalengos bei Michailo Anisimovo klubas galėjo nepatekti į turnyro aštuntfinalį. Vis dėlto ukrainiečiams pavyko prasmukti į kitą etapą. Kartu su „Budivelnik“ žygį pratęsė Jeruzalės „Hapoel“, o iš tolimesnių kovų pasitraukė dar ir Bandirmos „Banvit“. 

„Gaila, kad nebeteks pasirodyti Europos taurės arenose, – portalui lrytas.lt sakė aštuntoje vietoje pagal rezultatyvumą visame turnyre esantis D.Gailius (16,1 tšk.). – Pralaimėjome pirmąsias rungtynes Jeruzalėje namuose ir viską susigadinome. Bet nieko nepadarysi. Ir taip pasirodėme gerai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?