EUROLYGA 2023

S.Štombergas prieš rungtynes Miunchene: „Vykstame kaip į finalą“

Praėjusią savaitę Madride triuškinantį pažeminimą patyrę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai į Miuncheną vyksta susikaupę kaip prieš finalą. Eurolygos turnyro „Top 16“ prasideda antrasis ratas. Žalgiriečiai jį pradeda dvikova su „Bayern“.

Pirmąsias rungtynes Kaune žalgiriečiai pralaimėjo.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Pirmąsias rungtynes Kaune žalgiriečiai pralaimėjo.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 26, 2014, 5:33 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:01 PM

Pirmosiose rungtynėse Kaune Lietuvos čempionai pralaimėjo 66:84.

„Tai yra gera komanda. Turėjome problemų Kaune stabdant jų greitą puolimą. Tai yra komanda, kuri gerai pataiko tritaškius, greitai bėga, turi ryškų lyderį amerikietį Malcolmą Delaney, kurį reikia sustabdyti. Jie gerai kovoja dėl aštokusių kamuolių. Negalime jiems suteikti antro šanso, reikia atsitverti, neleisti jiems priimti kamuolio.

Turime nemažai tikslų. Važiuojame kaip į finalo rungtynes. Prasideda antrasis ratas, o turime tik vieną pergalę. Norime turėti vilčių žaisti toliau, kažkur patekti. Todėl mums būtina pergalė“, - sakė žalgiriečių treneris Saulius Štombergas.

„Žalgiris“ šio etapo F grupėje yra iškovojęs vos vieną pergalę ir patyręs šešias nesėkmes. Tuo tarpu „Bayern“ turi tris pergales ir keturis pralaimėjimus.

„Pagrindas bus gynyba. Turime neleisti jiems įsižaisti puolime, prisitaikyti prie jų agresyvios gynybos, gerai skirstyti kamuolį.

Jie dažna provokuoja klysti, neleidžia atlikti perdavimų. Turime žaisti greitai ir susikaupti. Varžovai nėra patys stipriausi. Jeigu žaisime taip, kaip sugebame, kovosime iki paskutinės minutės, turime galimybę laimėti“, - kalbėjo treneris.

Praėjusią savaitę Madride „Žalgiris“ net 72:108 nusileido „Real“ ekipai.

„Real“ yra kito lygio komanda, labai talentinga. Ir tas skirtumas išryškėja žaidžiant. Jie puikiai skaito žaidimą, kiekvieną varžovų klaidą išnaudoja ir paverčia taškais. Tuomet juos sunku sustabdyti. Ne mus vienus jie nugalėjo. Tai komanda, demonstruojanti, kad yra verta žaisti finalo ketverto metu ir kautis dėl čempionų titulo“, - varžovus prisiminė S.Štombergas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.