EUROLYGA 2023

„Eurobasket 2015” - Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje?

Ukrainoje turėjęs įvykti 2015 metų Europos krepšinio čempionatas gali būti surengtas trijose Baltijos šalyse – Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, skelbia Rusijos žiniasklaida. „Eurobasket 2015” ateitis miglota tapo dėl įvykių Ukrainoje. Šios šalies krepšinio federacijos vadovai buvo pakviesti į „FIBA Europe“ biurą, kur turėjo paaiškinti visą situaciją šalyje bei kaip tai gali paveikti krepšinį.

2011-ųjų Europos krepšinio čempionatas vyko Lietuvoje.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
2011-ųjų Europos krepšinio čempionatas vyko Lietuvoje.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 27, 2014, 7:28 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:02 PM

Latvija, Lietuva ir Estija yra išreiškusios norą rengti Europos krepšinio čempionatą, tačiau 2017 metų. Didžiausią norą kitąmet geriausias Senojo žemyno rinktines priimti kol kas išreiškė estai.

„Mes jau turime planą 2017-iems metams. Tačiau galima kalbėti apie tai, ar negalėtume čempionato surengti dvejais metais anksčiau“, - sakė Estijos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Keio Kuhi.

Ramina

Nors Ukrainos krepšinio federacijos prezidentas Aleksandras Volkovas ramina „FIBA Europe“ vadovus, jog ukrainiečiai suspės pasiruošti pirmenybėms, vis daugiau ženklų, jog naujos arenos gali nebūti baigtos statyti laiku.

Dar prieš tragiškus įvykius Maidane Ukrainą aplankę „FIBA Europe“ atstovai neslėpė savo nerimo dėl statybų grafiko, kurį pavadino „tikra vėlavimo bomba“.

Nori ir prancūzai

Pasak „L'Equipe“ dienraščio šaltinių, Prancūzija jau informavo „FIBA Europe“, jog yra pasiruošusi tapti naująja „Eurobasket 2015“ šeimininke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.