EUROLYGA 2023

J.Valančiūnui teks pratintis prie atsarginių suolo?

Taip, Jonas Valančiūnas rungtynėse Klivlande ant suolo praleido paskutiniąsias 16 minučių. Tačiau ne, „Toronto Raptors“ lietuvis neužsitraukė trenerio Dwayne‘o Casey nemalonės. Kaip ir dauguma jaunų krepšininkų, J.Valančiūnas rodo antramečiams labai būdingą nestabilumą – tai juvelyrinių epizodų, tai neefektyvumo protrūkių derinį, rašo „Toronto Sun“.

J.Valančiūnui NBA senbuviai pataria atsipalaiduoti.<br>AP nuotr.
J.Valančiūnui NBA senbuviai pataria atsipalaiduoti.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-27 22:26, atnaujinta 2018-02-15 20:58

Trečiadienio treniruotėje D.Casey ilgai kalbėjosi su pagrindiniu savo „centru“. Bet paklaustas, ką 21 metų J.Valančiūnas daro blogai, jei taip ilgai sėdi ant suolo lemiamu susitikimo metu, „Raptors“ strategas kalbėjo labai ramiai.

„Nieko. Būtent taip aš jį ir raminau. Klivlande mums labai reikėjo greitų aukštaūgių, kurie galėtų gynėjams padėti gintis prieš Kyrie Irvingą. Jonas nepadarė nieko blogo. Tiesiog Patrickas Pattersonas ir Amiras Johnsonas velniškai gerai padėdavo „mažiukams“ ir aš nusprendžiau, kad tokia rokiruotė gali atnešti pergalę“, – sakė „Raptors“ vairininkas.

213 cm ūgio J.Valančiūnui dar ne taip paprasta greitai reaguoti į pagalbinius veiksmus gynyboje. „Toronto Sun“ samprotauja, kad artėjant atkrintamosioms varžyboms ir prasidėjus lemiamiems mūšiams kovojant dėl geresnių galutinių vietų reguliariajame sezone, J.Valančiūnui gali tekti dažniau pasitraukti į šalį. 

Bet tame nėra nieko blogo, įžvelgia kanadiečiai. „Raptors“ lyderis DeMaras DeRozanas ramina J.Valančiūną ir asmeniškai stengiasi pakelti „centrui“ nuotaiką.

„Mes visi perėjome tą sunku karjeros pradžios laikotarpį, – komandos draugą palaikė „Raptors“ žvaigždė. – Ne visiems taip pasiseka atstovauti laiminčiai komandai ir žaisti visas rungtynes. Reikia mokytis. Viskas ateina su patirtimi. O dabar Jonui reikia bendrauti su treneriu, išsiaiškinti, kaip jis gali būti naudingas komandai.“

D.Casey manymu, jei imtų žaisti laisviau, J.Valančiūnas galėtų greičiau išlipti iš duobės.

„Jam reikia keleto gražių, lengvų metimų, atkovotų kamuolių, gerų užtvarų. Tai jam padės susigrąžinti pasitikėjimą“, – neabejojo „Raptors“ treneris. – O dabar jis labai save spaudžia. Gavęs kamuolį jis perdėtai įsitempia. Aš jo prašiau atsipalaiduoti, tiesiog žaisti krepšinį.“

Po nuostabios 10 rungtynių serijos, kai J.Valančiūnas rinko vidutiniškai 14,1 taško ir 10,2 atkovoto kamuolio, per pastaruosius 7 mačus vidurio puolėjas renka tik 7,1 taško ir 7,3 atkovoto kamuolio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.