EUROLYGA 2023

Ant bedugnės krašto vaikščiojęs A.Petrovičius nekaltino žaidėjų

Po pergalės LKL čempionate trečiadienį prieš Panevėžio „Lietkabelį“ 85:74 Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Aleksandras Petrovičius pyko ant žaidėjų už sunkią kovą su vidutiniokais. O ką strategas kalbėjo tik plauką išnešęs sveiką kailį Garliavoje, kur tik po 48 sekundžių stebuklo „Lietuvos rytas“ 83:82 palaužė Kauno „LSU-Atletą“? A.Petrovičius nustebino šaltakraujiškumu.

A.Petrovičius suprato, ką šiuo metu išgyvena žaidėjai, todėl jų dėl nervų karo su LKL autsaideriais nekaltino.<br>M.Kulbio nuotr.
A.Petrovičius suprato, ką šiuo metu išgyvena žaidėjai, todėl jų dėl nervų karo su LKL autsaideriais nekaltino.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

2014-02-28 20:49, atnaujinta 2018-02-15 20:04

„Dabar aš – tuščias, – ramiu tonu portalui lrytas.lt sakė A.Petrovičius. – Suprantu žaidėjus. Vasarį turėjome daug svarbių rungtynių, kartais visko nutinka. Šį kartą tai buvo ne sportinės formos, o charakterio klausimas. Taip pat tai buvo puikus įrodymas, kad kiekvienas varžovas gali sukelti labai daug problemų, jei nežaisi 40 minučių.“

A.Petrovičius nesileido į detales, kodėl silpniausią LKL komandą „Lietuvos rytas“ įveikė tik per paskutinės mačo minutės stebuklą.

Panašu, kad visų „Lietuvos ryto“ narių mintyse dabar svarbiausias sezono mūšis Europos taurės aštuntfinalyje prieš Belgrado „Crvena Zvezda“ klubą.

„Mes esame pasirengimo mačui su „Crvena Zvezda“ procese. Galbūt padariau klaidą, kad pastarąsias dienas kalbėjome tik apie „Crvena Zvezda“. Nors negaliu to vadinti klaida – mums labai reikia nepriekaištingai pasiruošti šiam mūšiui. Ketvirtadienį dar darėme treniruotę ir visiškai nesusikoncentravome rungtynėms Garliavoje. Niekas nesitikėjo, kad mūsų laukia toks mačas“, – pabrėžė A.Petrovičius.

„Negaliu sakyti, kad nenusipelnėme pergalės. Tačiau mūsų nusiteikimas šioms rungtynėms tikras nebuvo tinkamas“, – pridūrė „Lietuvos ryto“ vairininkas.

Liūdnas stebuklas

A.Petrovičius tikėjo komanda net ir tada, kai likus 48 sek. „Lietuvos rytas“ atsiliko 72:82.

„Mes nepasidavė, stengėmės baigti rungtynes kaip įmanoma geriau. Krepšinyje gali nutikti bet kas. Ir ne tik mums. Reikia žaisti 40 minučių, ko mes prieš tai nepadarėme. Bet paskutinę minutę turėjome išsaugoję pakankamai jėgų.

Paskutinės 48 sek. žaidėme labai greitai ir atidavėme labai daug jėgų, perėmėme 2-3 kamuolius ir viskas baigėsi, kaip baigėsi.

Mus gelbėjo ir minutės pertraukėlės, kurias taip saugojome. Varžovus spaudėme visomis pajėgomis, perėmėme porą kamuolių ir labai greitai panaikinome tuos taškus.

Noriu pasveikinti žaidėjus, nes tikrai nelengva 48 sek. atkarpą laimėti 11:0“, – kalbėjo A.Petrovičius. Akivaizdžiai jautėsi, kad stebuklingas išsigelbėjimas kroato taip smarkiai nedžiugino.

Mintyse buvo kitur

„Pradžioje labai prastai gynėmės. Be to, varžovai pataikė keletą neįtikėtinų metimų. Vien jų įžaidėjas pirmoje rungtynių pusėje sumetė penkis tritaškius. Nors po pertraukos pavijome „LSU-Atletą“, žaidėme nervingai“, – per dramatiškas rungtynes greitai perbėgo A.Petrovičius.

Nors „Lietuvos rytas“ kelis kartus buvo pavijęs „LSU-Atletą“, Kauno rajono komanda vėl atitrūkdavo ir neleisdavo vilniečiams galutinai perimti iniciatyvos.

„Taip, mes juos pavijome, bet kai nesi susikaupęs ir galvoji apie kažką kitą, kartais nepriimi gerų sprendimų, žaidi susikaustęs“, – pažymėjo A.Petrovičius.

„Lietuvos ryto“ žaidėjams ir treneriams iš galvos neiškritęs mačas – trečiadienį. Pirmąsias Europos aštuntfinalio rungtynes su „Crvena Zvezda“ Vilniaus klubas žais Belgrade. Atsakomasis mačas vyks Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.