EUROLYGA 2023

S.Štombergas: „J.Dentmono techninė mus pribaigė“

Gynyba dėl atšokusių kamuolių po savuoju krepšiu. Pasak Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Sauliaus Štombergo, būtent tai ketvirtajame kėlinyje sugriovė žaidimą Miunchene, kur Lietuvos čempionai turėjo pripažinti „Bayern“ pranašumą 73:79. Penkiolika vokiečių puolime atkovotų kamuolių greičiausiai galutinai palaidojo žalgiriečių viltis patekti į Eurolygos ketvirtfinalį.

S.Štombergas labiausiai graužėsi dėl kovos dėl atšokusių kamuolių po savuoju krepšiu.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
S.Štombergas labiausiai graužėsi dėl kovos dėl atšokusių kamuolių po savuoju krepšiu.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 28, 2014, 11:45 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:04 PM

„Jei ne tie kamuoliai, viskas būtų buvę kitaip. O Justino Dentmono techninė pražanga rungtynių pabaigoje mus pribaigė“, – pridūrė S.Štombergas.

Lemiamu metu „Žalgirio“ lyderis visiškai nublanko. Amerikietis pelnė tik 8 taškus (iki šio mačo 14 iš 15 rungtynių rinko bent po 10 taškų), surinko -4 naudingumo balus ir kritiniais epizodais nusileido tiesioginiam oponentui M.Delaney, paskutinėmis minutėmis nukalusiam „Bayern“ pergalę.

Techninę pražangą J.Dentmonas užsidirbo likus pusantros minutės iki susitikimo pabaigos ir žalgiriečiams atsiliekant 70:76. Prieš tai slystelėjęs gynėjas leido M.Delaney pelnyti du taškus, o kitoje aikštės pusėje Kauno klubo vedlys prieš savo priešininką prasižengė puolime.

Tuo tarpu S.Štombergo oponentas garsusis Svetislavas Pesičius galėjo būti labai patenkintas. „Bayern“ po pergalės įsitvirtino ketvirtoje F grupės vietoje, kuri suteiktų kelialapį į ketvirtfinalį.

„Treneris S.Štombergas sakė, kad mes ginamės kietai ir agresyviai. To paties mes laukėme ir iš „Žalgirio“, – pasakojo S.Pesičius, negailėjęs pagyrų žalgiriečiams. – „Žalgiris“ buvo visai kita komanda nei Kaune. Šaras žaidė lyg būtų aštuoniolikos. Man patiko žalgiriečių žaidimas. Bet dar labiau didžiuojuosi savo auklėtinių žaidimu. Per pertrauką prašiau jų nepasiduoti, laukti savo šanso. Buvo labai svarbu nusiraminti. Eurolygoje tik tikėdamas pergale gali nugalėti.“

„Vien pažiūrėjus į „Žalgirio“ sudėtį, buvo aišku, kad jie neketina pasiduoti. Kauniečiai turi daug labai aukšto lygio garsių žaidėjų. Bet mes atlikome gerą darbą, ypač ketvirtajame kėlinyje, kur Borisas Savovičius nusigriebė keletą labai svarbių kamuolių puolime ir pataikėme lemtingus baudų metimus“, – įspūdžiais po mačo dalijosi 22 taškus pelnęs Bryce‘as Tayloras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.