EUROLYGA 2023

G.Navikauskas: „Krepšinis įrodo, kad Ukrainoje gyventi galima“

Europos taurės turnyro aštuntfinalio namų rungtynes Kaune žaidusi Kijevo „Budivelnyk“ komanda sulaukė vietos krepšinio sirgalių palaikymo. „Budivelnyk“ 86:82 nugalėjo Nantero JSF ekipą, o Kijevo komandoje rungtyniaujantys lietuviai pradžiugino naudingu žaidimu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-04 21:30, atnaujinta 2018-02-15 17:27

„Budivelnyk“ ekipa – vienintelė Ukrainos čempionate, išlaikiusi visus žaidėjus. Rusijai pradėjus agresiją prieš Ukrainą, daugelį komandų paliko legionieriai.

„Mūsų amerikiečius tai paveikė. Gerai, kad turime komandoje Darjušą Lavrinovičių, Dainių Šalengą, kurie savo pavyzdžiu juos ramina. Žinoma, tie įvykiai turi įtakos ir žaidėjų nuotaikai aikštėje. Tačiau čia, Kaune – viskas tvarkoje. Net nesitikėjome, kad bus toks didžiulis palaikymas“, - sakė „Budivelnyk“ klubo generalinis direktorius Gediminas Navikauskas.

- Kaip krepšinio visuomenė reaguoja į įvykius Ukrainoje?

- Krepšinio federacija priėmė mums palankius sprendimus. Buvome septynios komandos, kurios norėjo tęsti čempionatą, o „Doneck“, Mariupolio „Azovmaš“ norėjo nutraukti ir dėjo daug pastangų tam. Tačiau nugalėjo sveikas protas, čempionatas vyksta.

Nors futbolo čempionatas buvo nutrauktas. Krepšinis rodo Europai, kad gyventi Ukrainoje galima. Žmonės gyvena, eina į koncertus, į sporto varžybas ir tas yra gerai. Pasaulis turi matyti, kad nėra viskas taip blogai, kaip rodo televizija, kaip rašo žiniasklaida. Gyventi galima, visi esame gyvi, sveiki, žaidžiame.

- Legionierius teko raminti?

- Kaip bebūtų keista, Amerikos ambasada nedavė rekomendacijų išvykti iš šalies. Tas labai padėjo. Mūsų lietuviai taip daug prisideda, padeda man išlaikyti komandą.

Dabar skrendame žaisti į Lvovą, o paskui į Paryžių. Lvovas išvis saugus miestas, ten visi vakarietiškai nusiteikę. Mums bus patogu ten žaisti.

Mariupolyje ir Donecke – sudėtingiau. Ten yra daug rusakalbių, kurie yra paveikti tos masinės propagandos. Rusija tai darė ketverius metus, ruošė tiems įvykiams ir ten žmonės iš tiesų tuo serga. Jie yra paveikti tos rusiškos propagandos.

- Ar Kijeve yra jaučiamas susiskaldymas tarp rusakalbių ir etninių ukrainiečių?

- Ne. kaip tik etniniai ukrainiečiai stengiasi palaikyti rusakalbius, netgi tokias akcijas rengia kaip „diena su rusų kalba“.

Aš manau, kad naujoji valdžia padarė klaidų po tos euforijos po revoliucijos pergalės. Jie puolė prie pagrindinių įstatymų. Kalbos įstatymas labai išgąsdino rusakalbius, rusų propaganda tuo pasinaudojo, pradėjo skelbti, kad rusakalbiai bus vejami iš šalies arba žeminami.

Tokius klausimus reikėjo liesti vėliau. Pavyzdžiui, yra reikalų su armija. Pasirodo, kad ketverius metus Ukrainos armijoje, saugume, žvalgyboje vadovaujančius postus užėmė Rusijos piliečiai. Tai išvis nesusipratimas. Ir dabar, 800 tūkst. karių turinti armija negali pasipriešinti 16 tūks. rusų kontingentui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.