EUROLYGA 2023

T.Masiulis apie skandalą NKL: „Nulaužtą lentą tvirtino su viela“

Po Šilutėje sulaužytos krepšinio lentos Kauno „Žalgirio-2“ komandos trenerio Tomo Masiulio sprendimas nutraukti lemiamą NKL čempionato aštuntfinalio serijos mačą su „Šilute“ sukėlė skandalą. Šilutiškiai kala strategą prie kryžiaus, nes „Šilutė“ ketvirtojo kėlinio viduryje tuo metu pirmavo 72:59. Tuo tarpu T.Masiulis negali patikėti, kad atsarginė lenta buvo pritvirtinta su dviem varžtais ir viela. 

T.Masiulio sprendimas papiktino Šilutės krepšinio gerbėjus.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
T.Masiulio sprendimas papiktino Šilutės krepšinio gerbėjus.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Mar 8, 2014, 8:07 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:27 PM

Lentą nufotografavo

NKL praneša, kad atsarginės lentos tvarkymo darbai užtruko apie 1 val. 10 min. Per tą laiką žalgiriečiai spėjo nusiprausti ir persirengti. Vis dėlto T.Masiulis sulaukė komisaro verdikto, kad rungtynes galima tęsti.

Kai „Žalgirio-2“ strategas atėjo patikrinti naujos lentos, liko gerokai nustebęs.  

„Žiūriu – lenta viršuje pritvirtinta su dviem varžtais, o apačioje – su viela. Pats padariau lentos nuotraukas, - portalui lrytas.lt sakė T.Masiulis. – Atsisakiau žaisti, nes man svarbiausia žaidėjų saugumas.“ 

Be to, T.Masiulis tikino, kad lentą šeimininkai taisė ne 1 val. 10 min., o pusantros valandos. Žalgirietis spėliojo, kad galbūt mačo komisaras jautė vietos gerbėjų spaudimą ir Šilutės komandos norą greičiau baigti rungtynes.

 „Bet juk ne mes sulaužėme lentą, - pabrėžė T.Masiulis. – Galbūt darbininkai matė, kad nespėja darbų, todėl per skubėjimą tvirtino lentą dviem varžtais ir viela. Man tik keista, kad komisaras ir rungtynių teisėjas – tie žmonės, kurie privalo būti nešališki, elgiasi kitaip.“ 

Nebijo pralaimėjimo  

Nusprendę palikti aikštę, „Žalgirio-2“ krepšininkai su T.Masiuliu priešakyje buvo nušvilpti. Tiesa, santūrumu garsėjantis treneris visiškai supranta tokią vietinių reakciją – esą komanda buvo labai arti pergalės, todėl natūralu, kad visi norėjo kuo greičiau baigti seriją.  

Tačiau T.Masiulis kategoriškai neigia, kad viliasi įveikti „Šilutę“ techniniu pralaimėjimu NKL koridoriuose arba peržaidus rungtynes.   

„Natūralu, kad pasirodėme jiems labai blogi. Bet aš pats pasakiau komisarui, kad jeigu kas, prisipažįstu, jog pralaimėjome, tegul užskaito techninį pralaimėjimą, tačiau man svarbiausia žaidėjų sveikata ir ja nerizikuosiu“, - portalui lrytas.lt pasakojo T.Masiulis.  

Pirmadienį vyks NKL posėdis, kuriame spręsis lemiamų penktųjų NKL aštuntfinalio serijos rungtynių likimas. 

Techninio pralaimėjimo šešėlis

Neoficialiais duomenimis, „Šilutė“ savo salėje neturėjo atsarginės lentos ir vežėsi ją iš kitur. Kol lenta buvo atvežta ir sutvarkyta, NKL teigimu, prabėgo 1 val. 10 min.   

Pagal NKL nuostatus, aikštės šeimininkai renginio vietoje privalo turėti atsarginę lentą. Sulaužytą lentą privaloma pakeisti kaip įmanoma greičiau. Tarptautiniai reikalavimai numato, kad konstrukciją reikia sutvarkyti per pusvalandį, tačiau NKL neprivalo laikytis šios pozicijos.

Galimi keli nutrauktų NKL aštuntfinalio rungtynių scenarijai. Arba „Šilutei“ bus įskaitytas pralaimėjimas už didelius nuostatų pažeidimus. Kita vertus, T.Masiuliui ir „Žalgiriui-2“ gresia techninis pralaimėjimas, jei paaiškės, kad treneris neturėjo teisės nebetęsti rungtynių.

Taip pat įmanoma, kad rungtynės bus peržaistos, bet pratęstos nuo ketvirtojo kėlinio vidurio, kai „Šilutė“ likus žaisti 5 min. 33 sek. pirmavo 72:59. Neatmetama, kad teks peržaisti visą mačą nuo pat pradžių.  

Pavyzdžiui, prieš dvejus pastaruoju keliu buvo žengta, kai „Mažeikiai“ nepakeitė sulaužytos krepšio lentos ir susitikimas buvo nutrauktas. Tiesa, incidentas tuomet įvyko susitikimo pradžioje. NKL priėmė sprendimą peržaisti mačą, bet tai daryti ne Mažeikiuose – rungtynės vyko varžovų aikštėje.   

Ketvirtfinalio pradžia numatyta kovo 18-ąją. Aštuonių NKL komandų kovų dėl čempionų titulo ir teisės žaisti LKL pirmenybėse tvarkaraščio incidentas Šilutėje nesuvels.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.