EUROLYGA 2023

J.Dentmonas: „Norisi būti tik pirmam“

Lietuvos krepšinio lygos žvaigždžių diena buvo džiugi „Žalgirio“ legionieriui Justinui Dentmonui. Jis įrodė, kad yra ir ryškiausia, ir universaliausia šio sezono LKL žvaigždė, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Reda Lišauskaitė

Mar 10, 2014, 8:50 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:53 PM

Vos tik pradėjus rinkti žvaigždžių rungtynių starto penketus, žalgiriečiai ėmė pirmauti rinkimuose, o komandos kapitonas Paulius Jankūnas surinko daugiausia aistruolių balsų.

Lietuvos čempionų komandos krepšininkų populiarumas tikrai nieko nestebina, tačiau visada įdomu, kaip žvaigždžių rungtynėse pasiseks debiutantams ir legionieriams.

Siekė nustebinti gerbėjus

Kauno „Žalgirio“ legionierius ir vienas rezultatyviausių šio sezono krepšininkų J.Dentmonas debiutavo žvaigždžių dienoje ir visus nustebino savo pasirodymu.

Ko gero, netikėčiausias jo sprendimas buvo dalyvauti dėjimo į krepšį konkurse. Palyginti žemo ūgio – 183 centimetrų – amerikietis paskutinę minutę nusprendė įsirašyti į šią rungtį ir tikrai nesuklydo – jo debiutas buvo paženklintas antrąja vieta.

Pats gynėjas sako, kad jam tai buvo labai įdomi ir smagi patirtis.

„Norėjau nustebinti visus aistruolius, nes niekas čia Lietuvoje dar nėra matęs, kaip aš dedu į krepšį. Norėjau parodyti, kad galiu tai padaryti.

Dalyvauti dėjimų konkurse išties buvo smagu. Galiu sakyti, kad leidau gerbėjams sužinoti šį bei tą naujo apie mane“, – „Laikinajai sostinei“ kalbėjo „Žalgirio“ legionierius.

LKL ir NBA šventės skiriasi

Lietuvos krepšinio lygos žvaigždžių diena skiriasi nuo amerikietiškosios – tuo net neabejoja ir J.Dentmonas.

„Šių dviejų renginių lyginti negalima. Tai, nors ir panašios, bet visiškai skirtingos šventės. Lietuvoje šventė vyksta viso labo vieną dieną, o Amerikoje tai ištisas savaitgalis, kuriame gausu daug įvairiausios veiklos.

Jungtinėse Valstijose tai didelis sporto renginys, jis man tikrai patinka. Galbūt būtų smagu ir Lietuvoje turėti ilgesnį renginį, bet iš esmės viskas buvo ir taip gerai.

Klaipėdoje dalyvavau apskritai pirmojoje Europoje žvaigždžių dienoje, manau, kad ji buvo tikrai šauni“, – kalbėjo J.Dentmonas.

Norėjo laimėti visur

Krepšininkas žvaigždžių dienoje negalėjo likti nepastebėtas – jis dalyvavo LKL snaiperio, gražiausio dėjimo konkursuose, legionierius buvo išrinktas į starto penketą „Rytų“ ir „Vakarų“ rungtynėse.

„Vakarų“ komandai atstovavęs J.Dentmonas ne tik parodė gražių epizodų, bet ir buvo išrinktas įspūdingiausiu rungtynių žaidėju. Tačiau krepšininkui šių pasiekimų negana.

„Taip, aš labai laimingas, kad mane įvertino. Bet niekada negali būti patenkintas, kai nepasieki geriausių rezultatų visur“, – sakė „Žalgirio“ legionierius. Jis neslėpė, jog norėjo laimėti aukščiausias vietas ir kituose konkursuose.

„Visada norisi būti pirmam, to aš ir siekiu. Tikėjausi, kad dalyvavimas snaiperio konkurse bus tikras iššūkis man, nes nebuvau pripratęs prie tų kamuolių (buvo žaidžiama kito modelio kamuoliais nei oficialiose LKL varžybose. – Aut. past.).

Žinojau, kad dėjimų į krepšį konkurse bus sunku laimėti, nes T.Leslie’is, kuris tapo šio konkurso nugalėtoju, yra stiprus varžovas“, – kalbėjo universaliausia šio sezono krepšinio žvaigždė.

LKL snaiperio titulą gynęs „Neptūno“ taikliarankis Marius Runkauskas žaidė savo gimtajame mieste, todėl išskirtinis susirinkusiųjų palaikymas buvo akivaizdus.

„Kai tik finale susitikau su juo, mane visi nušvilpė, o jam rungtyniavimas savoje arenoje tikrai pridėjo daugiau pasitikėjimo. Tačiau aš to labai nesureikšminu – nelaimėjau, tai nelaimėjau“, – svarstė „Žalgirio“ legionierius.

Laimėtą prizą atiduos

Kartu su įspūdingiausio žaidėjo titulu J.Dentmonui atiteko ir rėmėjų įsteigtas prizas – šaldytuvas. Ką iš JAV atvykęs krepšininkas su juo darys? Gal vešis į gimtinę?

„Ketinu atiduoti šį prizą vargingai gyvenančiai Lietuvos šeimai.

Kol kas dar nesu jos atradęs, tačiau žinau, kas man padės ją surasti, ir džiaugiuosi, jog galėsiu kažką nudžiuginti tokia dovana“, – ilgai nesvarstęs, kur dės prizą, atsakė krepšininkas.

Legionierius teigė nuolatos galvojantis ne tik apie save, bet ir apie kitus žmones, jaunus sportininkus, kuriems reikalinga pagalba.

Lieka tik tikėtis, kad puikiai pasirodęs LKL Žvaigždžių dienos renginyje krepšininkas nepraras motyvacijos toliau stengtis ir demonstruoti puikius rezultatus artimiausiose krepšinio rungtynėse, kurios lauks jau rytoj savoje „Žalgirio“ arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.