EUROLYGA 2023

J.Palaciosas: „Prieš B.Marjanovičių jaučiuosi lyg 170 cm ūgio“

Kaip sustabdyti 221 cm ūgio milžiną Bobaną Marjanovičių? Tokį klausimą prieš lemiamas atsakomąsias Europos taurės aštuntfinalio rungtynes Vilniuje su Belgrado „Crvena Zvezda“ ir vėl spręs Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Aleksandras Petrovičius. Du pastaruosius kartus kroatui sprendimo rasti nepavyko. Serbas triuškino vilniečių gynybą per dvi rungtynes rinkdamas vidutiniškai po 33 naudingumo balus, 23 taškus ir 8 atkovotus kamuolius.

Treniruotės akimirka.<br>T.Bauro nuotr.
Treniruotės akimirka.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Mar 10, 2014, 7:09 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:15 PM

„Tai – nelengva užduotis“, - pripažino „Lietuvos ryto“ aukštaūgis Juanas Palaciosas, asmeniškai stabdysiąs 18 cm už jį aukštesnį priešininką.

„Bobanas yra aukštas ir labai tvirtas vyrukas. Stengsimės bendromis pastangomis jį uždengti. Jį stabdyti yra mano darbas. Turiu užduotį atsitverti B.Marjanovičių ir neleisti jam rinkti lengvų taškų“, – portalui lrytas.lt pasakojo savo žaidimu maloniai šį sezoną nustebinęs J.Palaciosas.

Deja, net ir patikimajam „Lietuvos ryto“ gynybos ramsčiui kyla daug problemų stabdant buvusį žalgirietį.

„Jaučiuosi labai mažas, lyg būčiau 170 cm ūgio, – juokiasi J.Palaciosas. – Bet viskas gerai. Varžovas aukštesnis, gali lengviau atkovoti kamuolį, tačiau esu už jį greitesnis, jam sunkiau gintis du prieš du. Tikiuosi, kad viskas suveiks.“

Tokio aukštaūgio būtent prieš savo akis J.Palaciosui dar nebuvo tekę matyti.

„Koledže teko žaisti prieš 225 cm ūgio krepšininką, panašiai buvo ir Ispanijoje. Bet pirmą kartą toks varžovas yra mano tiesioginis oponentas, nes anksčiau žaisdavau sunkiuoju krašto puolėju. Tačiau labai smagu. Žiūrėjau vaizdo įrašą ir šypsojausi matydamas save tokį mažą.“

Serbai ir slovėnai sustabdė

„Lietuvos ryto“ krepšininkams neteks šypsotis, jei ir trečiąjį kartą nepavyks sustabdyti „Crvena Zvezda“ komandos „bokšto“ bei atsirevanšuoti varžovams už nesėkmę Belgrade didesniu nei 6 taškų skirtumu. Tokiu atveju „Lietuvos ryto“ žygis Europos taurėje užsibaigtų dar aštuntfinalyje.

B.Marjanovičius nėra nesustabdomas. Savaitgalį vykusiose Adrijos lygos rungtynėse su Novo Mesto KRKA B.Marjanovičius per 15 minučių pelnė tik 4 taškus. Dar ankstesnėse rungtynėse „Mega Vizura“ 221 cm ūgio „centrui“ leido įmesti tik 5 taškus.

„Mače su KRKA didžiausią darbą puolime ten atliko kitas „Crvena Zvezda“ aukštaūgis Raško Katičius, kuris pelnė 20 taškų. Tuo tarpu „Mega Vizura“ po krepšiu turėjo 213 cm ūgio Ratko Vardą“, – kodėl B.Marjanovičius nebuvo toks rezultatyvus Adrijos lygoje, aiškino A.Petrovičius.

Lygiaverčio „milžino“ po krepšiu neturintis „Lietuvos rytas“ bandys sustabdyti tikrą vilniečių baudos aikštelės košmarą kitais būdais.

„Neketinu J.Palacioso sodinti ant suolo vien dėl to, kad jis B.Marjanovičiui neprilygsta savo fiziniais duomenimis. Taip tik pakenkčiau „Lietuvos ryto“ komandai. „Crvena Zvezda“ pati turi problemų stabdant J.Palacioso žaidimą du prieš du, – tvirtino A.Petrovičius. – Kitos komandos neturėjo tokių galingų aukštaūgių kaip „Crvena Zvezda“, todėl mums iškilo problemų.“

A.Petrovičiaus teigimu, B.Marjanovičių stabdys ne vienas J.Palaciosas, o visi penki aikštėje esantys krepšininkai.

„Kaip jį sustabdyti? Sudėtingas klausimas. Bet turėsime į jį atsakyti“, – atsiduso A.Petrovičius. 

Kaip „Lietuvos rytas“ ruošė namų darbus, pamatysime trečiadienį. „Lietuvos ryto“ ir „Crvena Zvezda“ mačas „Siemens“ arenoje – 19 val. 30 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.