EUROLYGA 2023

R.Šiškauskas: „Žalgiris“ man - principinis varžovas“

Ramūnas Šiškauskas nepamiršta simpatijų Maskvos CSKA klubui. Penkis sezonus CSKA aprangą vilkėjęs ir šiame klube prieš dvejus metus karjerą baigęs 35-erių buvęs krepšininkas nepraleido progos susitikti su Maskvos klubo žaidėjais, kai šie praėjusią savaitę viešėjo Kaune ir žaidė Eurolygos rungtynes su „Žalgiriu".

R.Šiškauskas karjerą baigė prieš dvejus metus.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
R.Šiškauskas karjerą baigė prieš dvejus metus.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 11, 2014, 9:54 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:58 PM

Po mačo R.Šiškauskas apsilankė CSKA rūbinėje, pabendravo su buvusiais komandos draugais, šnektelėjo su treneriu Ettore Messina ir pasveikino gimtadienį šventusį ekipos gydytoją Romaną Smetaniną, kuriam įteikė didžiulį konjako butelį, rašo „Sport-Express".

Pasak leidinio, R.Šiškauskas buvo vienintelis lietuvis iš 10 tūkstančių sirgalių „Žalgirio" arenoje, kurio simpatijos krypo ne šeimininkų, o svečių pusėn. CSKA pergalę iškovojo po sunkios kovos ir dramatiškos pabaigos 88:86.

- Ramūnai, ar nekeista, kad palaikote ne Kauno komandą, o jos varžovus? - „Sport-Express" paklausė R.Šiškausko.

- O „Žalgiris" man toks pat principinis varžovas kaip ir CSKA komandai. Juk karjerą aš pradėjau Vilniaus „Lietuvos ryte". Va, kai CSKA atvyksta į Vilnių, tada jau būna sudėtingiau - palaikau iš karto abi komandas (šypsosi).

- Kokį jums įspūdį palieka CSKA?

- Smagu, kad komandai vadovauja E.Messina - su šiuo treneriu mane daug kas sieja. Žinoma, sudėtinga lyginti dabartinę komandos sudėtį su ta, kuri 2007/2008 metais laimėjo Eurolygą.

Bet norisi tikėti, kad ši komanda Eurolygos finalo ketverte Milane padarys tai, ko nepavyko 2011/2012 metų sezono finalo ketverte Stambule (Eurolygos finalo su Pirėjo „Olympiakos" paskutinėmis sekundėmis R.Šiškauskas prametė abu baudų metimus, o graikų komanda, panaikinusi 19 taškų skirtumą, aidint sirenai išplėšė pergalę - red.).

- Beje, kaip jums sekasi?

- Viskas gerai. Po truputėlį užsiimu nekilnojamuoju turtu. O šiaip gyvenu pagal laisvą grafiką ir man tai patinka. Dabar nereikia dirbti nuo ryto iki vakaro, todėl turiu laiko pabendrauti su šeima. Anksčiau net neįsivaizdavau, kaip gera priklausyti sau pačiam.

- Krepšininko karjerą baigėte prieš dvejus metus, tačiau nepriaugote nė vieno papildomo kilogramo. Kaip jums pavyksta išlaikyti formą?

- Žaidžiu tenisą. Taip pat ir krepšinį, tik nereguliariai. Taip pat apsilankau treniruoklių salėje.

- Turbūt niekas nesistebi, kad jus nepasikeitėte, gal net priešingai - pajaunėjote?

- Taip, tai tiesa (šypsosi). O kaip kitaip? Reikia juk palaikyti formą. Aš tiesiog privalau tai daryti.

- Ar negalvojate apie darbą, susijusį su krepšiniu?

- Pažiūrėsime. Aš juk dabar niekur neskubu. Jeigu atsiras tokia galimybė - galvosiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.