EUROLYGA 2023

A.Petrovičius kaltino teisėjus ir kalbėjo apie Eurolygą

Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Aleksandras Petrovičius po jo auklėtinių finišo Europos taurės turnyre daugiausia kalbėjo apie teisėjus. Kroato manymu, Belgrado „Crvena Zvezda“ komandos kelią į ketvirtfinalį lėmė „detalės“, kurios, akivaizdu, buvo susijusios ir su teisėjų darbu.

A.Petrovičius spaudos konferencijoje bent kelis kartus užsiminė apie teisėjų darbą.<br>M.Kulbio nuotr.
A.Petrovičius spaudos konferencijoje bent kelis kartus užsiminė apie teisėjų darbą.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Mar 12, 2014, 9:54 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:51 AM

Vilniuje „Lietuvos rytas“ laimėjo 82:80, bet dėl nesėkmės svečiuose 82:88 nepateko į Europos taurės ketvirtfinalį.

„Belgrado „Crvena Zvezda“ Vilniuje gavo daug geresnį teisėjavimą nei mes gavome Belgrade“, - sakė A.Petrovičius.

Kroatas labiausiai liko nepatenkintas arbitrų sprendimais mačo pabaigoje. Esą Juanas Palaciosas griūvant pelnė du taškus su pražanga, bet teisėjai tylėjo. Susitikimo pabaigoje Martynui Gecevičiui neturėjo būti skiriama pražanga, esą buvo ir kitų abejotinų švilpukų.

Apie arbitrų sprendimus A.Petrovičius spaudos konferencijoje užsiminė bent keletą kartų.

„Tai tik 2-3 epizodai per 80 minučių, bet tokiose rungtynėse jie gali būti labai svarbūs“, - pabrėžė A.Petrovičius.

Apibendrindamas rungtynes A.Petrovičius pripažino, kad „Lietuvos rytas“ turėjo galimybę laimėti reikiamu 7 taškų skirtumu.

„Beveik visas rungtynes strigome su tritaškiais. Turbūt dėl to aikštėje nesijautėme patogiai. Tuo tarpu serbai per du kėlinius pataikė 8 tritaškius iš 10. Vis dėlto trečiojo kėlinio pradžioje viskas pasikeitė. Tautvydas Lydeka puikiai gynėsi, gerai sužaidė puolime ir ėmėme eiti į priekį. Turėjome galimybę. Kovėmės iki pabaigos, todėl su tuo ir sveikinu žaidėjus.

„Crvena Zvezda“ mus pasirinko, nes žinojo, kad turime problemų ginantis su aukštaūgiais. Mes stengėmės sustabdyti serbų priekinę liniją, tačiau jie viską pataikė iš toli. Po pertraukos jie nebepataikė tritaškių ir turėjome galimybę atsidurti arti pergalės. Bet viską nulėmė detalės“, - pasakojo A.Petrovičius.

– Ar skaudžiau pralaimėti žinant, kad varžovai jus pasirinko?

– Prieš du mėnesius pirmosiose mano rungtynėse „Lietuvos ryte“ pralaimėjome 36 taškais. Bet per tą laiką viskas labai pasikeitė.

– Tačiau panašu, kad „Crvena Zvezda“ priėmė gerą sprendimą rinkdamasi jūsų komandą aštuntfinaliui?

– Nugalėtojai neteisiami (šypsosi). Mūsų laukia kovos LKL, LKF taurėje, Jungtinėje lygoje. Tikiuosi, kad dabar šiuose turnyruose turėsime daugiau jėgų ir pasieksime savo užsibrėžtus tikslus. O tai yra – nuvesti „Lietuvos rytą“ į Eurolygą.

– Galbūt T.Lydeka aikštėje trečiajame kėlinyje užsibuvo per ilgai?

– Kai J.Palaciosas nepataikė dviejų metimų iš geros padėties, jis ėmė nebepasitikėti savimi. Todėl po pertraukos įleidau į aikštę T.Lydeką. Jis pelnė 6-8 taškus, norėjo keistis, bet nusprendžiau jį palikti aikštėje dar porai minučių.

Labai sunku žaisti prieš tokią komandą. Mums labai trūko gero priekinės linijos žaidėjo, kuris galėtų apsiginti nuo varžovų. Mes nei gerai dengėme varžovų metikus, nei pakankamai susispaudėme po krepšiu. Tiesa, bent kelis tritaškius „Crvena Zvezda“ pataikė paskutinėmis atakų sekundėmis. 

– Mačo pabaigoje pasiteisino spaudimas. Gal reikėjo panaudoti jį anksčiau?

– Neturiu tokio ilgo atsarginių suolo, kad galėčiau spausti varžovus po aikštę likus 15 minučių iki mačo pabaigos. Mes pirmavome vienu tašku, bet pradėjome daryti per daug klaidų. Perskubėjome du kartus ir leidome jiems spurtuoti 5:0. Tokiu metu reikia atsipalaiduoti puolime. Bet kartais žaidėjai pernelyg skuba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.