EUROLYGA 2023

R.Kurtinaičiui iki stebuklo Europos taurėje pritrūko poros taškų

Trečiadienį paaiškėjo Europos taurės ketvirtfinalio poros.

R.Kurtinaitis.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
R.Kurtinaitis.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 12, 2014, 6:28 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:58 AM

Su turnyru atsisveikinti teko Kęstučio Kemzūros auklėtiniams. Jiems per du aštuntfinalio mačus taip ir nepavyko iškovoti pergalės. Nymburko ČEZ į lemiamą kovą stojo svečiuose, kur pralaimėjo Kazanės „Uniks“ komandai – 59:76.

Pirmąjį mačą ČEZ pralaimėjo 58:91, todėl šios rungtynės vyko daugiau dėl garbės.

ČEZ komandoje tik du žaidėjai surinko dviženklį taškų skaičių. T.Pimikalekas pelnė vienuolika taškų, o R.Mahalbašičius – dešimt.

K.Kemzūrai nepavyko surasti plano, kaip sustabdyti „Uniks“ lyderio A.Goudelocko. Jis pelnė 29 taškus ir surinko 25 naudingumo balus.

Trūko taiklaus metimo

Savo kelionę užbaigė ir Rimas Kurtinaitis, tačiau šis faktas jam – gerokai skaudesnis. Jo klubas pirmąjį aštuntfinalio mačą pralaimėjo 16 taškų skirtumu, o atsakomąjį laimėjo turėdamas 15 taškų pranašumą.

Maskvos srities „Chimki“ klubas sezono pradžioje tikėjosi patekti į Eurolygą, bet to padaryti per atrankos turnyrą nepavyko. Vėliau klubas galvojo apie Europos taurės trofėjų ir tiesioginį kelialapį į kito sezono Eurolygą, bet ir šįkart „Chimki“ liko nieko nepešęs.

„Chimki“ trečiadienį namuose iškovojo pergalę 97:82, bet to nepakako, kad žengtų į ketvirtfinalį. Pirmasis mačas su „Valencia“ klubu, turinčiu Kšyštofą Lavrinovičių, baigėsi pralaimėjimu 59:75.

„Chimki“ krepšininkai rungtynes pradėjo ambicingai. Suvokdami, kad reikia nuo pat pradžių susikrauti pranašumą, jie parodė jėgą, kai spurtavo 9:0. Vėliau „Valencia“ komanda atsidarė savo taškų sąskaitą, tačiau šeimininkai iš visų jėgų stengėsi išlaikyti atstumą.

Antrajame kėlinyje iki išsvajotos septyniolikos taškų persvaros trūko vos poros taškų. „Chimki“ buvo išsiveržusi 37:24. Po didžiosios pertraukos R.Kurtinaičio komanda ir toliau diktavo sąlygas (53:41), bet ispanai neleido peržengti reikiamo barjero rusų klubui.

Į ketvirtąjį kėlinį „Chimki“ žengė turėdama dešimties taškų pranašumą (69:59), bet labai greitai jį iššvaistė (69:64).

Po šalto dušo „Chimki“ susiėmė ir spurtavo – P.Koponenas pataikė du tritaškius iš eilės, dvitaškį iš po krepšio po antrosios B.Dubljevičiaus klaidos pridėjo M.Popovičius – 77:64.

Likus žaisi beveik tris minutes P.Koponenas pataikė itin svarbu dvitaškį, leidusį „Chimki“ susikrauti šešiolikos taškų pranašumą – 90:74.

Tačiau „Valencia“ klubas iki galo nepasidavė. Likus žaisti 37 sekundėms „Chimki“ pirmavo 95:77, bet O.Lafayette'as pataikė tritaškį – 80:95.

Netrukus M.Greenas pelnė du taškus su pražanga, bet baudos metimo nepataikė. „Chimki“ pirmavo 97:80, bet P.Ribas pelnė du taškus ir taip baigėsi rungtynės.

„Chimki“: J.Augistine'as (7 atk. kam.) ir M.Popovičius – po 20, K.Lončaras – 15.

„Valencia“: B.Dubljevičius – 23,  O.Lafayette'as – 18 R.Sato – 14.

Rezultatai.

Europos taurės ketvirtfinalio poros

Berlyno „Alba“ - „Valencia“

Ankaros „Aykon Ted“ - Kazanės „Uniks“

Kijevo „Budivelnyk“ - Belgrado „Crvena zvezda“

Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ - Jeruzalės „Hapoel“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.