EUROLYGA 2023

Rusų žurnalistai skandalingą R.Šiškausko interviu sukūrė patys

Kovo 11-ąją Lietuvos žiniasklaidą apskriejo žinia – Ramūnas Šiškauskas politinį atspalvį turėjusiose Eurolygos rungtynėse tarp Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA komandų palaikė „raudonarmiečius“. Rusų portalas, publikavęs skandalingąjį interviu, vėliau turėjo krepšininko atsiprašyti.

Rusijos žurnalistai sulaukė R.Šiškausko klausimų.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Rusijos žurnalistai sulaukė R.Šiškausko klausimų.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Mar 12, 2014, 5:01 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:01 PM

„Tokio klausimo apie „Žalgirį“, palaikymą, apie „Lietuvos rytą“ net nebuvo. Ten buvo (R.Šiškausko žodžiai. – Red.) tik nuo tada, ką dabar veikiu“, – lrytas.lt sakė R.Šiškauskas.

Praėjusią savaitę Kaune vykusios rungtynės tarp „Žalgirio“ ir CSKA įgavo politinį prieskonį. Rungtynių pradžioje „Žalgirio“ sirgaliai surengė akciją, kurios metu protestuodami prieš Rusijos veiksmus Ukrainoje svečiams atsuko nugarą.

Pasak leidinio, karjerą baigęs krepšininkas buvo vienintelis lietuvis iš 10 tūkstančių sirgalių „Žalgirio" arenoje, kurio simpatijos krypo ne šeimininkų, o svečių pusėn.

„Ramūnai, ar ne keista, kad palaikote ne Kauno komandą, o jos varžovus?“ – R.Šiškausko neva paklausė „Sport-Express“ žurnalistas.

„O „Žalgiris" man toks pat principinis varžovas kaip ir CSKA komandai. Juk karjerą aš pradėjau Vilniaus „Lietuvos ryte". Kai CSKA atvyksta į Vilnių, tada jau būna sudėtingiau – palaikau iš karto abi komandas“, – cituojamas penkerius metus CSKA ekipai atstovavęs lietuvis.

Lrytas.lt susisiekus su 35 metų R.Šiškausku paaiškėjo, kad interviu metu krepšininkas tokių žodžių nesakė, o jam pasikalbėjus su „Sport-Express“ redakcija straipsnis buvo pakoreguotas.

„Perskaičiau ir nusistebėjau. Paskambinau ir paklausiau, iš kur toks interviu. Man pasakė, kad interviu buvo per trumpas, nes pasakiau tik kelis sakinius, ką dabar veikiu. Reikėjo ką nors pridėti, tai jie rado seną interviu, kuriame, kai dar žaidžiau, sakiau, kad „Žalgiris“ man yra toks pat varžovas kaip ir kitos komandos. Ir pridėjo.

Dabar, kai nebežaidžiu, man nebėra jokių varžovų ir jokių principinių. Čia net nelogiška būtų sakyti, kad principinis varžovas, kai nebežaidžiu.

Nemalonu, bet nepradėsiu kariauti, aiškintis. Žinoma, kai Lietuvoje toks didelis ažiotažas dėl krepšinio, tai aš pasidariau didžiausias priešas. Turbūt daug kas pamanė, kad iš tikrųjų taip kalbėjau, bet taip nebuvo“, – patikino R.Šiškauskas.

Buvęs Lietuvos rinktinės kapitonas sakė, kad minėtose rungtynėse dėmesį skyręs abiejų komandų žaidimui, o ne palaikęs vieną ar kitą ekipą.

„Man ir CSKA komanda nėra svetima, nes joje žaidžiau nemažai metų. Bet ir „Žalgiryje“ nemažai draugų yra. Įdomios rungtynės, gražus krepšinis, todėl paprasčiausiai stebėjau. Nebuvo žūtbūtinio noro, kad vieni ar kiti laimėtų. Žinoma, esu lietuvis, todėl visada norisi, kad lietuviai laimėtų. Kita vertus, nemažai metų praleidau Maskvoje. Bet tikrai nebuvo taip, kad sėdėjau ir palaikiau CSKA“, – sakė R.Šiškauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.