EUROLYGA 2023

S.Štombergas atskleidė galimą pergalės prieš „Maccabi“ receptą

„Maccabi“ nėra neįveikiamas varžovas“, – prieš Eurolygos „Top 16“ etapo dešimtojo turo rungtynes su Tel Avivo „Maccabi“ sakė Kauno „Žalgirio“ puolėjas Tadas Klimavičius. Pauliaus Jankūno netektį bandysiąs kompensuoti puolėjas kartu su treneriu Sauliumi Štombergu tikino į Tel Avivą vykstantis nedalinti lengvų taškų.

S.Štombergas: „Mes visada arti pergalės, bet vis pritrūksta.“<br>M.Kulbio nuotr.
S.Štombergas: „Mes visada arti pergalės, bet vis pritrūksta.“<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 12, 2014, 12:32 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:16 PM

„Juk Kaune „Maccabi“ paleidome tik rungtynių pabaigoje“, – pralaimėjimą pirmajame rate Kaune 78:87 prisiminė 31 metų 204 cm ūgio T.Klimavičius.

Snaiperių mūšis

S.Štombergo derinių lentoje nubraižyti būdai, kaip galima pasiekti antrąją pergalę „Top 16“ varžybose.

„Bandysime išnaudoti greitą puolimą. Stengsimės kontroliuoti tempą. Žaidžiame išvykoje, todėl negalime leisti jiems įsižaisti. Bandysime stabdyti jų greitas atakas. Taip pat stengsimės primesti savo žaidimą, išnaudoti aukštaūgius – Robertą Javtoką, į žaidimą įlieti mūsų jaunuosius Mindaugą Kupšą, Artūrą Gudaitį. Įlieti ir mažiau anksčiau žaidusį Tadą Klimavičių“, – paklaustas, kokios yra „Žalgirio“ stiprybės, sakė „Žalgirio“ treneris.

Kalbėdamas apie „Maccabi“, S.Štombergas pastebėjo, kad tai yra į „Žalgirį“ panaši komanda.

„Maccabi“ yra komanda, turinti daug taiklių krepšininkų. Jie tuo naudojasi, – Tel Avivo klubo smogiamąją jėgą – tritaškius metimus, išskyrė S.Štombergas. – Į taikliausių Eurolygos žaidėjų dešimtuką patenka bent keturi „Maccabi“ krepšininkai. Jie naudoja žemą sudėtį. Aukštaūgiai – kaip lengvieji, sunkieji krašto puolėjai, kurie taip pat yra metikai. Tai komanda, daug žaidžianti prie tritaškio linijos.“

„Mes irgi mėgstame žaisti prie tritaškio linijos. Laukia mikrodvikovos“, – pridūrė „Žalgirio“ specialistas.

Baudos aikštelės siaubas

Tiesa, anot S.Štombergo, užsižiūrėti tik į metikus negalima, nes po krepšiu milžinišką grėsmę kelia galingasis vidurio puolėjas Sofoklis Schortsanitis.

„Kai į aikštę išeina Sofkolis, „Maccabi“ parodo kitą veidą. Jis yra neeilinis žaidėjas. Reikės stumdytis po krepšiu ir neleisti pelnyti taškų“, – tikino S.Štombergas.

„Mūsų uždaviniai – sustabdyti jų metikus ir neleisti įsižaisti S.Schortsaničiui“, – „Žalgirio“ planą Tel Avive atskleidė „Žalgirio“ vairininkas.

Jis neabejoja, kad sunkumų Tel Avive sukels ne tik „Maccabi“ žaidėjai, bet ir sausakimšai areną užpildantys bei įspūdingą atmosferą kuriantys vietos sirgaliai.

Nepraranda motyvacijos

S.Štombergas prieš Eurolygos mūšius ryžtu spinduliuoja jau ne pirmą kartą. Kaip jam pavyksta motyvuoti komandą, kai pergalių sąskaitoje po 9 mačų tėra vienetas?

„Esame komanda, kurios negalime lyginti su pernykšte. Pripratome prie tų pernykščių pergalių, o šiemet natūraliai jų nėra tiek daug. Aišku, norisi. Mes visada šalia, bet pritrūksta sėkmės ir supratimo gynyboje ar puolime. Tačiau mūsų žaidėjai tobulėja. Likusias Eurolygos rungtynes bandysime išnaudoti maksimaliai. Norime pagerinti žaidimą, padėti tobulėti jaunesniems žaidėjams, gerinti vyresniųjų formą. Juk laukia LKL kovos, LKF taurė. Žiūrint į priekį, dar reikės daug kam pasiruošti“, – pasakojo S.Štombergas.

Rungtynių Tel Avive ketvirtadienį pradžia – 21 val. 5 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.