EUROLYGA 2023

D.Motiejūnas pribloškė amerikiečius tūkstantine palaikymo armija

Donato Motiejūno komandos draugas iš „Houston Rockets“ Patrickas Beverley rungtynėse su „Chicago Bulls“ pirmą kartą žaidė gimtajame mieste – Čikagoje. Tačiau praėjusios nakties NBA mače ne jis tapo didžiausia Čikagos žvaigžde. Daugiausia dėmesio sulaukė būtent lietuvis D.Motiejūnas.

Palaikyti lietuvio susirinkę tautiečiai užpildė septintadalį NBA arenos.<br>EPA-ELTA nuotr.
Palaikyti lietuvio susirinkę tautiečiai užpildė septintadalį NBA arenos.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 14, 2014, 5:45 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:11 AM

 „D.Motiejūnas prieš rungtynes sulaukė didžiausio palaikymo, kokį tik esu matęs. Apie 200 lietuvių dar likus dviem valandoms iki mačo skandavo D.Motiejūną palaikančius šūkius“, – stebėjosi amerikietis socialiniame tinkle „Twitter“. 

Dėl 23 metų 213 cm ūgio krepšininko į „United Center“ areną susirinko apie 3 tūkstančius lietuvių. Septintadalį žiūrovų sudariusi Čikagos lietuvių bendruomenė nepaskendo beveik 22 tūkst. žmonių minioje. Anaiptol, rungtynių metu garsiai girdėjosi D.Motiejūną palaikantys šūksniai.

„Pasakiau P.Beverley, kad jis šį vakarą negali su manimi lygintis“, – juokavo D.Motiejūnas.

Tokį gausų palaikymą Lietuvos krepšininkui suorganizavo Čikagos krepšinio lygos organizatoriai. Prieš rungtynes D.Motiejūnas su jais dalijosi įspūdžiais krepšinio aikštelėje.

„Labai smagu, kai tautiečiai ateina tavęs palaikyti. Buvo labai gražu. Tie žmonės supranta, kad neseniai man buvo labai sunkus laikotarpis, o dabar viskas tik gerėja“, – įspūdžiais dalijosi D.Motiejūnas.

Tiesa, savo tautiečių akivaizdoje aukštaūgis šaudė pro šalį. Per 17 minučių jis pelnė 2 taškus ir atkovojo 5 kamuolius, bet pataikė tik 1 dvitaškį iš 3, prametė du tritaškius ir du baudų metimus.

Tuo tarpu „Rockets“ pralaimėjo šeimininkams 87:111.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.