EUROLYGA 2023

Tel Avive - Š.Jasikevičiaus nuoskauda dėl „Žalgirio“ sezono

Kauno „Žalgirio" krepšininkai Eurolygoje toliau nesėkmingai vejasi pergalę ir jau aišku, kad atkrintamųjų varžybų traukinio Sauliaus Štombergo komanda nebepavys.

Š.Jasikevičius Tel Avive pelnė 11 taškų.<br>AFP/„Scanpix" nuotr.
Š.Jasikevičius Tel Avive pelnė 11 taškų.<br>AFP/„Scanpix" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 14, 2014, 8:46 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:48 AM

Ketvirtadienio vakarą kauniečiai išvykoje 67:77 nusileido „Tel Avivo Maccabi" komandai ir F grupėje per 10 susitikimų lieka su vienu laimėjimu.

Pralaimėjimo kartėlį dar labiau sustiprino iš Miuncheno atskriejusi žinia - „Bayern" sensacingai nugalėjo retai šį sezoną pralaimintį Madrido „Real" ir sudaužė menkiausias viltis „Žalgiriui" gauti bilietą į kitą etapą.

„Šį sezoną „Maccabi" turi labai pajėgius žaidėjus, kurie gerai žaidžia vienas prieš vieną ar du prieš du. Bandėme kontroliuoti žaidimą, sustabdyti Sofo (Sofoklį Schortsanitį), tačiau jis yra tarsi garvežys. Jis sugriovė mūsų gynybą ir pelnė svarbius taškus.

Be to, varžovai gerai pataikė iš vidutinio nuotolio, buvo geras taiklumas iš toli, ypač antrojoje rungtynių pusėje, kai mes praradome žaidimo ritmą. Sunku gintis prieš tokią komandą, nes visi žaidėjai yra geri metikai, ypač tada, kai jie įgauna pagreitį", - po mačo kalbėjo S.Štombergas.

„Rungtynės nebuvo lengvos ir noriu pagirti „Žalgirį" už jo kovingumą. Didžiąją dalį rungtynių mes pirmavome, o pataikymas iš toli buvo puikus. Mūsų pataikymo procentas yra vienas geriausių Eurolygoje.

Varžovai žinojo, kad nebepateks į kitą etapą, tačiau jie vis tiek kovojo - pademonstravo aukštą krepšinio lygį ir profesionalų nusiteikimą", - Kauno komandą gyrė Tel Avivo treneris Davidas Blattas.

Į gerai pažįstamą „Nokia" areną sugrįžęs Šarūnas Jasikevičius, atstovavęs „Maccabi" 2003-2005 metais, buvo audringai sutiktas vietos sirgalių, tačiau „Žalgirio" veterano nuotaiką apkartino dar viena nesėkmė.

„Kaip visada, mes turėjome galimybę, tačiau jos neišsaugojome. Mums nepavyksta to padaryti - tai jau tampa šio sezono tradicija. Jeigu nori nugalėti „Maccabi" komandą jos pačios arenoje turi išnaudoti kiekvieną jos klaidą. Tačiau tą darė varžovai.

Bandome gerinti savo žaidimą, tačiau sezonas Eurolygoje nėra toks, kokio mes tikėjomės. Akivaizdu, esame nusivylę, kad po 10 rungtynių turime vos vieną pergalę. Nebūtų taip apmaudu, jei net neturėtume galimybių. Tačiau daugelyje rungtynių mes būdavome arti pergalės", - kalbėjo Šaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.