EUROLYGA 2023

Po pergalės „Lietuvos rytas“ turi naują dviejų savaičių planą

Laimėtos rungtynės prieš Krasnojarsko „Jenisej“ klubą sekmadienį Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkų treneriui Aleksandrui Petrovičiui suteikė atsakymus iškart į du klausimus.

Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

Mar 16, 2014, 6:37 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:21 AM

Kokį pasirengimą taikyti komandai artimiausias dvi savaites, kai reikės sužaisti tik vieną mačą?

Kaip žaisti, jei staiga iš rikiuotės iškrenta pagrindinis vidurio puolėjas Juanas Palaciosas?

Jungtinės lygos rungtynėse sekmadienį „Lietuvos rytas“ įveikė „Jenisej“ 103:97 neturėdami J.Palacioso net ant suolo.

Legionieriui iš Kolumbijos, kuris yra vienas rezultatyviausių Vilniaus klubo žaidėjų, rungtynių dieną virš 38 laipsnių pakilo temperatūra.

„Vakar jis dar buvo treniruotėje, bet staiga susirgo. Man tai buvo sunki padėtis, nes žaisdami be jo turėjome daug ką keisti“, – pripažino A.Petrovičius.

Tautvydas Lydeka pradėjo mačą starto penkete, bet greitai buvo nubaustas trimis pražangomis. „Lietuvos ryto“ treneriui teko ieškoti kitų sprendimų.

Darius Songaila ėmė žaisti vidurio puolėjo pozicijoje ir ten jautėsi patogiai.

Jis pelnė net 25 taškus, pataikęs 9 dvitaškius iš 12 bei 7 baudas iš 9.

„D.Songaila nubaudė juos žaisdamas vidurio puolėju, – pabrėžė A.Petrovičius. – Visi žino, kad D.Songaila gali būti labai naudingas žaisdamas arti krepšio. Jų aukštaūgiai – E.Kikanovičius ir K.Perovičius turėjo problemų jį stabdydami“.

D.Songailai pakeitus poziciją, į sunkiojo puolėjo vietą pasislinko Gediminas Orelikas. Jis ne tik pelnė 18 taškų, bet ir patikimai gynėsi.

„Varžovai spaudė mus žaisti greitai, nes turi du gerus įžaidėjus. Iš pradžių turėjome problemų juos stabdydami, bet paskui Orė (Gediminas Orelikas) nuveikė milžinišką darbą gindamasis prieš jų sunkųjį puolėją“, – pažymėjo „Lietuvos ryto“ treneris.

Po 12-osios pergalės per 17 mačų Jungtinėje lygoje „Lietuvos rytas“ užsitikrino antrąją vietą A grupėje, iškart po Kazanės „Uniks“.

Nors su vilniečiais pergalėmis gali susilyginti Krasnodaro „Lokomotiv“, trečioje vietoje esantis Rusijos klubas aukščiau nepakils, nes tarpusavio rungtynių rezultatas yra „Lietuvos ryto“ naudai.

Antroji vieta suteikia bilietą į ketvirtfinalį, o 3-6 pozicijas užėmę klubai turės žaisti papildomą atkrintamųjų varžybų etapą.

Vilniečiai pagaliau turės prabangą beveik dvi savaites praleisti be įtemptų kovų.

Vasario 23 dieną Jungtinės lygos paskutinis reguliariojo čempionato mačas Vilniuje su Talino „Kalev“ nebeturės įtakos.

Kitos rimtos kovos „Lietuvos ryto“ lauks kovo 29-30 dienomis, kai Panevėžyje vyks Lietuvos krepšinio federacijos taurės finalo ketverto turnyras.

„Dabar galime susitelkti kovoms Lietuvoje - tai labai svarbu. Pagaliau galėsiu leisti porą dienų žaidėjams atsikvėpti, o nuo trečiadienio treniruosimės smarkiau, nes mačas su „Kalev“ bus svarbus tik dėl ritmo, – planavo A.Petrovičius. – Dvi savaites rengsimės Lietuvos krepšinio federacijos taurės kovoms“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.