EUROLYGA 2023

Ph.Jacksonas oficialiai sugrįžo ten, kur gimė jo legenda

„New York Knicks“ oficialiai paskelbė, kad klubo krepšinio operacijų prezidentu tapo Philas Jacksonas. Legendinis NBA treneris buvo pristatytas „Madison Square Garden“ arenoje, kur į jį pažiūrėti ir pakalbinti susirinko galybė žurnalistų, rašo sportsillustrated.com.

Ph.Jacksonas džiaugėsi sugrįžęs į Niujorko klubą.<br>AP nuotr.
Ph.Jacksonas džiaugėsi sugrįžęs į Niujorko klubą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 18, 2014, 7:59 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:46 AM

„Yra tik vienas Ph.Jacksonas ir tik jis asocijuojasi su pergalėmis, - pranešime pabrėžė klubo savininkas Jamesas Dolanas.- Jo sėkmės istorija NBA – nepralenkiama. Jis idealus vadovas vesti komandą ir vystyti planus, kuriais būtų pastatyta sėkminga franšizė, kuri pasiektų NBA čempionų žiedus. Tai mūsų vienintelis tikslas. To nusipelnė mūsų sirgaliai.“

Parašą ant penkerių metų sutarties padėjęs 68 metų strategas sugrįžo į klubą, kuris 1967-aisiais jaunąjį krepšininką išsirinko NBA naujokų biržoje.

Ši darbo vieta Ph.Jacksonui – nauja. Vienuolika NBA čempionų žiedų trenerio poste iškovojęs specialistas taip pat žymi sugrįžimą į visą lygą. 2011 metais palikęs „Lakers“ klubą jis čia nedirbo.

„Aš čia pradėjau karjerą ir žinau, ką reiškia laimėti šiame didžiame mieste. Aš rimtai žiūriu į tikslą sirgaliams dovanoti triumfuojančią komandą. Laukiu, kada galėsiu papasakoti visą savo žaidimo viziją“, - sakė Ph.Jacksonas.

JAV sporto žiniasklaidos galiūnas ESPN pranešė, kad Ph.Jacksonas „Knicks“ klube per metus turėtų uždirbti 12 milijonų JAV dolerių.

Kalifornijoje su sužadėtine gyvenantis Ph.Jacksonas planuoja persikelti į Niujorką.

Jis pabrėžė, kad padės strategui Mike'ui Woodsonui, kuris su ekipa kovoja dėl aštuntosios vietos, garantuojančios patekimą į atkrintamąjį etapą. Šiam treneriui buvo skirtas ir komplimentas. Ph.Jacksonas M.Woodsoną pavadino geru treneriu, bet pabrėžė, jog jo ateitis bus aptarta tik po sezono.

Pabrėžęs, kad išpažįsta sisteminį krepšinį, Ph.Jacksonas pabrėžė, kad kitąmet nesuvaržytu laisvuoju agentu tapsiantis Carmelo Anthony - „Knicks“ planuose.

Per 20 metų treniruodamas „Bulls“ ir „Lakers“ klubus Ph.Jacksonas iškovojo 1 tūkstantį 155 pergales ir patyrė 485 pralaimėjimus. Jo pergalės reitingas – 70,4 proc. Su Čikagos klubu jis NBA triumfavo šešis kartus, o su Los Andželo – penkis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.