EUROLYGA 2023

J.Dentmonas sumaišė pasiruošimo mačui su „Lokomotiv“ planus

Prieš Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynes Kauno „Žalgirio“ stovykloje – nieko naujo. Lietuvos čempionus ir toliau kankina traumos, kurios ketvirtadienio mače su Krasnodaro „Lokomotiv“ tikrai nepadės panaikinti prasčiausios antrojo etapo komandos statuso.

Dėl skausmų J.Dentmonas negalėjo treniruotis visą savaitę.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Dėl skausmų J.Dentmonas negalėjo treniruotis visą savaitę.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 19, 2014, 6:01 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:03 AM

Pasiekti antrąją pergalę per vienuolika „Top 16“ rungtynių žalgiriečiai greičiausiai bandys be įžaidėjo Vytenio Čižausko, o visą savaitę dėl skausmų negalėjo treniruotis atakų lyderis Justinas Dentmonas.

„Kaip visada, turime problemų. Vėl neturime pilnos sudėties, – atsiduso „Žalgirio“ treneris Saulius Štombergas. – Neaišku, ar galės žaisti V.Čižauskas. Per treniruotes negalėjome normaliai žaisti penkiese prieš penkis, nes J.Dentmonas po paskutinio mačo jautė skausmus, todėl neturėjome pilnaverčių treniruočių.“

„Žalgirio“ bėdos neguodžia „Lokomotiv“ krepšininkų su Mantu Kalniečiu ir Simu Jasaičiu priešakyje. Penktoje vietoje esantis Rusijos klubas privalo laimėti Kaune, jei tikisi sustiprinti savo galimybes aplenkti laipteliu aukščiau esančią Miuncheno „Bayern“ ekipą ir prasibrauti į ketvirtfinalį. Vokiečiai turi pergale daugiau.

„Krasnodaro „Lokomotiv“ yra stiprus priešininkas. Pralaimėję „Galatasaray“ jie dabar privalo laimėti. Reiškia, kad rusai atvažiuos susikaupę, stengsis panaudoti visas savo stipriąsias savybes, išnaudoti legionierius. Tokiuose mačuose eksperimentų jau nebūna. Mūsų laukia įdomios rungtynės“, – neabejojo „Žalgirio“ specialistas.

Kauniečių komandos puolėjas Vytenis Lipkevičius prisiminė pirmojo rato susitikimą Krasnodare, kur žalgiriečiai tik susitikimo pabaigoje išleido iniciatyvą ir pralaimėjo 75:80.

V.Lipkevičiui šis mačas parodė, kad „Lokomotiv“ ekipa nėra nenugalima.

„Gerai su jais žaidėme pirmąjį susitikimą. Visą mačą pirmavome, bet pabaigoje paleidome varžovus. Su „Lokomotiv“ galime žaisti. Puola jie gerai, bet komandinėje gynyboje turi trūkumų. Jei išpildysime trenerio norus, namie galime laimėti“, – reta pergale Eurolygoje tikėjo vidutiniškai 5,3 taško šį sezoną renkantis 24 metų 195 cm ūgio puolėjas.

Pasak krepšininko, galimybių patekti į ketvirtfinalį nebeturinčiam „Žalgiriui“ motyvacijos nepritrūks. Kauno klubą į priekį stumia sirgalių palaikymas ir noras triumfuoti kiekviename susitikime.

„Žalgirio“ ir „Lokomotiv“ Eurolygos dvikova Kaune ketvirtadienį – 19 val. 40 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.