EUROLYGA 2023

J.Valančiūno dvikova su Naujojo Orleano „monstru“ gali neįvykti

40 taškų ir 21 atkovotas kamuolys – su tokius rodiklius praėjusiose rungtynėse pademonstravusiu „New Orleans Pelicans“ vidurio puolėju Anthony Davisu artėjančią naktį turėjo susitikti Jonas Valančiūnas. Tačiau „Toronto Raptors“ aukštaūgis iš Lietuvos Naujajame Orleane ant parketo gali taip ir neišbėgti.

J.Valančiūnas ir A.Davisas pastaruoju metu demonstruoja gerą formą.<br>AP ir „Scanpix“ nuotr.
J.Valančiūnas ir A.Davisas pastaruoju metu demonstruoja gerą formą.<br>AP ir „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-19 18:18, atnaujinta 2018-02-15 07:00

Kaip praneša JAV žiniasklaida, abejojama, kad praėjusią naktį nugarą mače su „Atlanta Hawks“ pasitempęs „centras“ galės žaisti su „Pelicans“.

Tai Naujojo Orleano ekipai būtų nebloga galimybė nutraukti šešerių iš eilės „Raptors“ klubui pralaimėtų rungtynių seriją „Raptors“ klubui. Nuo 2004-ųjų „Pelicans“ Toronto krepšininkams pralaimėjo 15 iš 21 dvikovos.

Beje, „Raptors“ suklupo dviejuose pastaruosiuose NBA reguliariojo sezono susitikimuose.

Tiesa, net ir be J.Valančiūno trečiąją vietą Rytų konferencijoje užimantys Dwayne‘o Casey auklėtiniai turės papildomos motyvacijos. Pasirodo, pergalė Naujajame Orleane būtų 18-oji šį sezoną pasiekta svečiuose. Tiek kartų išvykoje reguliariajame sezone „Raptors“ nebuvo laimėję 12 metų.

Vis dėlto be gerą formą demonstruojančio J.Valančiūno tai padaryti bus labai nelengva. 21 metų lietuvis trejose pastarosiose rungtynėse rinko vidutiniškai po 18 taškų.

Jei „centras“ nežaistų, gerokai palengvintų darbą A.Davisui. Būsimas tiesioginis jo oponentas susitikime su „Boston Celtics“ pasižymėjo 40-ia taškų, 21 atkovotu kamuoliu ir trimis blokais.

Per pastaruosius šešis mačus J.Valančiūno vienmetis 208 cm ūgio A.Davisas rodė klasišką formą – rinko vidutiniškai 32,3 taško ir sugriebdavo 14,3 atšokusio kamuolio, o „Pelicans“ laimėjo ketverias rungtynes.

„Neįtikėtina, kad jam tik ką suėjo 21-eri, o jis jau viską perprato. A.Davisas puikiai skaito žaidimą, labai gerai užsiima pozicijas. Kitas komandas tai baugina, o man – labai smagu jį stebėti“, – komandos draugo žaidimu džiaugėsi „Pelicans“ gynėjas Brianas Robertsas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.