EUROLYGA

M.Kalnietis pasiilgsta ir Kauno duobių

Manto Kalniečio laukia jaudinantis grįžimas į gimtąjį miestą. Šiandien Kaune jis, vilkėdamas Krasnodaro „Lokomotiv“ marškinėlius, žais Eurolygos rungtynes su „Žalgiriu“, kuriam atstovavo šešis sezonus.

„Lokomotiv“ legionierius M.Kalnietis po mačo su „Žalgiriu“ planuoja grįžti į Krasnodarą kartu su savo dukra Grete.<br>M.Kulbio nuotr.
„Lokomotiv“ legionierius M.Kalnietis po mačo su „Žalgiriu“ planuoja grįžti į Krasnodarą kartu su savo dukra Grete.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

Mar 20, 2014, 10:04 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:45 AM

Jau įprastas jaudulys tikriausiai ir vėl suspaus M.Kalniečio gerklę, kai šį vakarą Kaune jis išbėgs į aikštę.

Trečiadienio vakarą su „Lokomotiv“ į Kauną žaisti Eurolygos rungtynių atvykęs 27 metų kaunietis tikisi, kad šį kartą bent jau pavyks išvengti ašarų, rašo „Lietuvos rytas".

Jų buvo, kai M.Kalnietis pirmąkart turėjo kovoti prieš „Žalgirį“.

„Pirmas kartas buvo sunkiausias, kai teko žaisti prieš „Žalgirį“, – prieš ketvirtadienio Eurolygos rungtynes sakė „Lietuvos rytui“ M.Kalnietis. – Pernai pavasarį dar du kartus žaidėme su „Žalgiriu“, bet tada jau buvo lengviau.

Laikas eina, ir po truputį įprantu.“

Šįvakar pergalės labai reikės M.Kalniečiui ir visai Krasnodaro komandai, kurioje žaidžia ir Simas Jasaitis, taip pat dirba dar du buvę „Žalgirio“ žmonės – fizinio rengimo treneris Sigitas Kavaliauskas ir klubo viceprezidentas Ginas Rutkauskas.

Eurolygos „Top 16“ etapo varžybose „Lokomotiv“ po 10 mačų turi 4 pergales – viena mažiau nei Miuncheno „Bayern“, su kuriuo Rusijos klubas labiausiai konkuruoja dėl vietos ketvirtfinalyje.

Tačiau rungtynės nėra viskas. Geriausiu 2013 metų Lietuvos krepšininku išrinktam M.Kalniečiui vizitas į Kauną yra ir pusantros paros mieste, kuriame jis gimė, užaugo ir kurio komandai atstovavo nuo 2006-ųjų sausio iki 2012 metų spalio.

Rungtynių su „Žalgiriu“ išvakarėse „Lietuvos rytas“ paprašė šešerius metus Kauno klube žaidusio M.Kalniečio įvardyti šešis dalykus, kurių jis labiausiai ilgisi žaisdamas svetur.

1. Žalgirietis

„Tai Paulius Jankūnas. Aš net nepamenu, kada su juo susipažinau, nes mūsų mamos buvo geros draugės.

Visą gyvenimą bendrauju su Pauliumi – su juo lankėme tą pačią mokyklą, nuo mažų dienų kartu žaidėme krepšinį. Iki šiol esame geri draugai.

Aš vis bandau išgauti, ar jis žais su mumis Kaune (P.Jankūnui prieš dvi savaites lūžo dešinės kojos pirštas, gydytojai prognozavo, kad jis negalės žaisti iki balandžio. – Red.).

Atrodo, kad jis gyja ir ruošiasi grįžti į aikštę anksčiau, nei planuota. Bet man nesako, ar žais ketvirtadienį.“ (Juokiasi.)

2. Artimieji

„Mano dukra ir mama. Taip susiklostė, kad dukra pastaruoju metu buvo Kaune.

Mano žmonos mama viešėjo Krasnodare ir prieš dešimt dienų į Kauną grįžo su mūsų dukrele. Nusprendėme, kad Gretei būtų smagu pabūti su vaikais, nueiti į darželį Kaune.

O po rungtynių aš ją pasiimsiu ir kartu grįšime į Krasnodarą, kur liko mano žmona ir sūnus (prieš penkis mėnesius gimęs Tauras. – Red.).

Mano giminė yra labai didelė ir aš pasiilgstu visų. Proga su jais pasimatyti bus tik po rungtynių, nes trečiadienį atskrendame vėlai vakare, o ketvirtadienį reikia ruoštis varžyboms. Galbūt po rungtynių užsuksime kur nors pavakarieniauti.

Tai viskas, ką galima išspausti, nes penktadienio rytą iškeliaujame atgal į Krasnodarą.“

3. Rajonas

„Ąžuolynas, Žaliakalnis – tai mano nuo vaikystės mėgstamos vietos Kaune, tačiau pasiilgstu viso miesto. Pasiilgstu viso gyvenimo, kurį anksčiau ten gyvenau, visko, prie ko buvau taip įpratęs.

Net duobėtų gatvių – dabar atrodo, kad nieko nėra maloniau, kaip per jas riedėti.“

4. Kavinės

„Gyvenu Kauno centre ir turiu kelias mėgstamas kavines, į kurias vasarą su šeima kartais užsukame papusryčiauti. Tai paprastos mielos vietos Laisvės alėjoje, kur smagu su šeima leisti rytus.“

5. Būstas

„Tai mano naujasis butas Laisvės alėjoje. Jį įsirengę spėjome pagyventi tik metus. Teko butą palikti, nes išvažiavau į Krasnodarą. Vasarą irgi ten praleidžiu vos mėnesį, nes vėliau prasideda Lietuvos rinktinės stovyklos.

Sąlygos Krasnodare geros, bet nuomojamas būstas vis tiek nėra toks savas. Labai trūksta tikrųjų savo namų Kaune.“

6. Sirgaliai

„Daug mano draugų lankosi „Žalgirio“ rungtynėse iki šiol – nesvarbu, kad nebežaidžiu komandoje. Kaip ir daugumai kauniečių, jiems rūpi „Žalgiris“.

Aš ir pats rengiuosi šiek tiek papildyti „Žalgirio“ biudžetą įsigydamas daug bilietų, kuriuos padalysiu draugams ir pažįstamiems.

Tarp aktyviausių aistruolių draugų neturiu, bet pagrindinius pažįstu iš veidų, progai pasitaikius trumpai pasikalbame. Bus smagu juos vėl išvysti.

Nežinau, kaip jie mane sutiks šįkart. Stengsiuosi užgniaužti emocijas, susitelkti į rungtynes ir padėti savo komandai.

Gal nenušvilps?“

Komandų rezultatai šį sezoną

„Žalgiris“ „Lokomotiv“

Nacionalinės, regioninės varžybos

Lietuvos lygoje užima 4-ąją vietą (11 ir 4). Praėjusį savaitgalį nežaidė.

Jungtinės lygos A grupėje užima 3-iąją vietą (11 ir 6). Praėjusį savaitgalį nežaidė.

Eurolyga

Reguliariojo sezono B grupėje užėmė 3-iąją vietą (5 ir 5). „Top 16“ etapo F grupėje užima 8-ąją vietą (1 ir 9). Praėjusiame ture svečiuose pralaimėjo Tel Avivo „Maccabi“ 67:77 (J.Dentmonas 14, R.Javtokas 12) ir patyrė ketvirtąją nesėkmę iš eilės. Vienintelę pergalę iškovojo namie rungtynėse su Belgrado „Partizan“ 89:77.

Lyderiai:

J.Dentmonas – 16,9 tšk. (2 v.), 4,3 rez. perd. (10 v.), 3,8 kl. (1 v.), 4,7 išpr. praž. (6 v.), M.Pocius – 10,4 tšk., R.Javtokas – 9,3 tšk., 5,2 atk. kam., 1 bl. (7 v.). P.Jankūnas – 8,8 tšk., 6,3 atk. kam. (6 v.), Š.Jasikevičius – 6,7 tšk., 2,7 kl. (6 v.).

Reguliariojo sezono D grupėje užėmė 3-iąją vietą (6 ir 4). „Top 16“ etapo F grupėje užima 5-ąją vietą (4 ir 6). Praėjusiame ture namie pralaimėjo Stambulo „Galatasaray“ 66:67 (D.Brownas 19, M.Kalnietis 14, ... S.Jasaitis 4). Per pastarąsias 5 rungtynes pasiekė tik vieną pergalę, o visi keturi pralaimėjimai patirti 1–4 taškų skirtumu.

Lyderiai:

D.Brownas – 13,9 tšk. (10 vt.), 1,4 per. kam. (7 v.), K.Simonas – 11,5 tšk., M.Kalnietis – 9,9 tšk., 5 rez. perd. (3 v.), 2,8 kl. (4 v.), R.Hendrixas – 9,8 tšk., 7,3 atk. kam. (3 v.), 1,2 bl. (4 v.), M.Williamsas – 7,1 tšk., 3,9 rez. perd.

Pirmosios rungtynės

Krasnodare „Žalgiris“ pralaimėjo 75:80 (R.Javtokas 16, J.Dentmonas 15, V.Lipkevičius 10/K.Simonas 21, S.Jasaitis ir V.Lichodejus po 11, ... M.Kalnietis 9).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: pabėgėlių integracija – nauda ar žala darbo rinkai?