EUROLYGA 2023

S.Štombergas kritikavo J.Dentmoną

Saulius Štombergas džiaugėsi savo auklėtinių atsidavimu, bet nepagailėjo kritikos Justinui Dentmonui. Po traumos sugrįžęs įžaidėjas per svarbiausią momentą sėdėjo ant suolo, tačiau buvo to nusipelnęs. Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį 85:86 pralaimėjo Eurolygos „Top 16” etapo rungtynes Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipai. J.Dentmonas žaidė 23 minutes, bet pelnė tik keturis taškus, prametęs penkis dvitaškius.

S.Štombergas kritikavo pagrindinį įžaidėją, bet tiki, kad jis pasitaisys.<br>M.Kulbio nuotr.
S.Štombergas kritikavo pagrindinį įžaidėją, bet tiki, kad jis pasitaisys.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 20, 2014, 10:38 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:06 AM

- Treneri, ar labai skaudu dėl pralaimėjimo?

- Visi norėjome pergalės. Šios rungtynės buvo vienos iš tų, kai žaidėjai stengiasi. Buvome pasirengę, norėjome laimėti ir kovojome iš visų jėgų. Rungtynės buvo nelengvos, ypač pirmoji dalis, kurioje mums nesisekė gintis. Leidome varžovams pelnyti lengvus taškus per greitą puolimą. Jie tai darė dėl mūsų skubėjome, kai neapgalvotai rengėme atakas. Po neatsakingo žaidimo, klaidų, jie pelnė daug taškų. Nesustabdėme baudomis, o varžovai išlaikė gerą ritmą.

Po didžiosios pertraukos padarėme išvadas ir perėmėme kontrolę. Geriau sekėsi gintis, nors buvo momentų, kai galėjome sužaisti dar geriau, bet nepavyko. Pirmojoje dalyje „Lokomotiv“ aukštaūgiai turėjo septynias progas pakartoti atakas, o antrojoje – tik tris. Jie vėliau nepelnė lengvų taškų. Viskas sprendėsi paskutinėmis sekundėmis, nors ir pralaiminėjome bene keturiolika taškų. Žaidėme iki galo ir esu patenkintas, kad pavyko išlyginti rezultatą. Turėjome ir šansą laimėti.

Džiaugiuosi sprendimu į startinę sudėtį leisti Artūrą Gudaitį. Jis per treniruotes daug dirbo ir šiose rungtynėse jis žibėjo. Jis kovojo kaip lygus su lygiais.

- Justinas Dentmonas sakė, kad paskutinėmis sekundėmis jūs neleidote jam žaisti. Kodėl?

- Šiandieną Justinas žaidė prieš aštuonis varžovus. Jis labai daug diskutavo su teisėjais. Jis buvo išėjęs iš žaidimo. Turi kontroliuoti save, susitelkti į rungtynes. Pašaliniai dalykai trukdo siekti pergalės ir atlikti užduotis. Įžaidėjas turi kontroliuoti žaidimą, komandą, bet šiandieną jam tai sunkiai sekėsi.

Jam reikės padaryti išvadas. Kitą kartą jis turėtų atrodyti visai kitaip.

- Ar trauma turėjo įtakos?

- Jis jautėsi gerai. Per apšilimą dėliojo į krepšį, bandė dėti ir per rungtynes. Bet galima galvoti, kad ten kur dėjo į krepšį, būtų tiesiog lengvai įmetęs. Gavo techninę, bet galėjo apsieit be jos. Žinote, būtų, jeigu būtų.

Mano sprendimai irgi gali būti klaidingi, bet išvadas turime daryti. Pabaigoje vietoje Tomo Dimšos gal reikėjo išleisti kitą žaidėją, nes jam koja buvo pašaldyta. Bet jis parodė charakterį, sakė, kad gali žaisti. Gal reikėjo suaktyvinti gynybą: daugiau paspausti, dvigubinti.

Yra iš ko daryti išvadas. Tai ir padarysiu, kad ateityje siektume pergalių.

- A.Gudaitis šio pasirodymo, turbūt, gaus daugiau minučių?

- Šįkart buvo tokia mūsų padėtis. Turėjome tik dešimt žaidėjų. Mūsų priešakyje laukia labai daug rungtynių, tad turime dalinti laiką. Negalima leisti vienam žaisti vis po pusvalandį, nes nebeliks jėgų. Dabar visi turi būti pasirengę žaisti ir gauti minučių.

Visi stengiasi atlikti užduotis ir dirbti darbą kuo geriau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.