EUROLYGA 2023

Nusipirkęs klubą Prancūzijoje T.Parkeris sieks užkariauti Europą

Prancūzijos rinktinės ir „San Antonio Spurs“ įžaidėjas Tony Parkeris pasiryžęs su nuosavu klubu užkariauti Eurolygą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-21 12:10, atnaujinta 2018-02-15 05:49

31 metų prancūzas patvirtino, jog įsigijo Liono Vilerbano ASVEL klubą, o po šio sezono jau bus ir ASVEL prezidentas.

„Nusprendžiau nupirkti visą klubą. Dabar esu didžiausias jo akcininkas, o nuo gegužės pabaigos būsiu ASVEL prezidentas“, – sakė T.Parkeris, duodamas interviu „L'Equipe“ dienraščiui.

Triskart NBA čempiono draugystė su ASVEL klubu prasidėjo dar prieš penkis sezonus.

Nors prieš išvykdamas į NBA T.Parkeris tėvynėje du sezonus (1999-2001 m.) vilkėjo Paryžiaus „PSG Racing“ marškinėlius, 2009-aisiais jis pirmąsyk įsigijo Vilerbano klubo akcijų.

„San Antonio Spurs“ žvaigždė tuomet tapo ASVEL viceprezidentu, o per 2011 metų NBA lokautą net sužaidė septynis mačus Prancūzijos lygoje, vilkėdamas šios komandos aprangą.

2011-ųjų spalį T.Parkeris pats sumokėjo 190 tūkst. eurų draudimo įmoką, kad galėtų atstovauti ASVEL ProA pirmenybėse.

Nors iki šiol NBA krepšininkas buvo Liono Vilerbano klubo viceprezidentas krepšinio operacijoms ir kartais net surasdavo savo komandai legionierių, prastoki ASVEL rezultatai pastaraisiais sezonais privertė jį galutinai paimti visą valdžią į savo rankas.

2009-ųjų Prancūzijos čempionai šį sezoną ProA lygoje kol kas užima 8-ąją vietą.

Visiškai perėmęs ASVEL kontrolę T.Parkeris jau kitą sezoną iš savo kišenės formuos komandos biudžetą. Liono Vilerbano klubui taip pat padės „San Antonio Spurs“ žvaigždės prikalbinti kiti „garsūs akcininkai“ iš NBA, o komandai vadovaus T.Parkerio paskirti darbuotojai.

„Yra daug dalykų, kuriuos noriu padaryti. Kai esi prezidentas, viską atlikti bus žymiai lengviau. Dabar leisiu savo pinigus, todėl aš viską ir spręsiu, – „L'Equipe“ teigė T.Parkeris. -- Mūsų tikslas – tapti vienu pajėgiausių krepšinio klubų Europoje. Noriu, kad ASVEL vardas būtų žinomas visame pasaulyje. Noriu, kad per du tris metus mes rastume bendrą kalbą su Eurolyga, o ASVEL vyktų žaisti draugiškų rungtynių su „Spurs“, kad mūsų komandos vardas skambėtų taip, kaip „Barcelona“ ar Madrido „Real“. Esu labai ambicingas ir kupinas gerų ketinimų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?