EUROLYGA 2023

Sužibėjusiam D.Motiejūnui – J.Hardeno ir J.Lino liaupsės

Rezultatyviausias rungtynes NBA sužaidęs Donatas Motiejūnas buvo vienas pagrindinių „Houston Rockets“ pergalės  prieš „Minnesota Timberwolves“ kalvių, bet rūbinėje to nesimatė. 23 metų puolėjas išliko kuklus ir kalbėdamas apie savo 20 pelnytų taškų nesusireikšmino.

D.Motiejūnas savo žaidimu sulaukė komandos draugų komplimentų.<br>youtube.com nuotr.
D.Motiejūnas savo žaidimu sulaukė komandos draugų komplimentų.<br>youtube.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 21, 2014, 5:39 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:03 AM

„Buvo smagu žaisti. Dalijomės kamuoliu ir atlikome daug rezultatyvių perdavimų. Tai buvo svarbiausia ir mus atvedė į pergalę“, – JAV žurnalistams sakė D.Motiejūnas po „Rockets“ pergalės prieš „Timberwolves“ 129:106.

Žurnalistui pastebėjus, kad lietuvis kiekvienose rungtynėse įneša daug energijos, šis atsakė: „Tai mano užduotis visose rungtynėse. Ypač jei atsiliekame, atsarginiai turi įeiti į aikštę ir padėti pasivyti varžovus. Jei rezultatas lygus – suteikti energijos komandai ir įgyti pranašumą. Tokia atsarginių dalia.“

Būtent D.Motiejūno aktyvumą aikštėje išskyrė ir „Rockets“ treneris Kevinas McHale‘as.

Tuo tarpu „Rockets“ žvaigždė Jamesas Hardenas žurnalistams tikino, kad D.Motiejūnas nusipelnė karjeros nakties.

„Sezono pradžia buvo sunki, bet dabar treneris juo pasitiki. O Donatas išnaudoja trenerio pasitikėjimą. Jis žaidžia gerai ir nusipelnė tokių rungtynių“, – tikino J.Hardenas.

„D-Mo gali tapti „X“ faktoriumi. Jis gali padaryti labai daug gerų dalykų. Jis dirba labai sunkiai ir džiaugiuosi juo. Tai geriausios jo karjeros rungtynės? Jo buvo visur“, – už komandos draugą iš Lietuvos džiaugėsi „Rockets" gynėjas Jeremy Linas.

– Turite puikų puolimo universalą. Ką reikia padaryti, kad taip žaistumėte visada? – žurnalistai paklausė D.Motiejūno.

– Aš tiesiog žaidžiu krepšinį. Kartais turiu užduotį mesti taškus, o kartais man tereikia gerai gintis ir stabdyti varžovus. Ne visada galiu taip žaisti. Bet stengiuosi žaisti protingai ir padėti komandai laimėti.

– Kai atsilikote nuo „Timberwolves“, per minutės pertraukėlę treneris K.McHale‘as šaukė ant komandos.

– Jis rėkė ir labai pyko. Bet iškart po to žaidėme visai kitaip. Tai matėsi iš mūsų veidų. Kartais to reikia. Šį kartą pavyko.

– Ar nusipelnėte tokio užsipuolimo?

– Be abejo. Juk matėte, kaip žaidėme (Juokiasi). Buvo sunku žiūrėti į mūsų žaidimą. Bet po minutės pertraukėlės perėmėme iniciatyvą.

– Keletą pastarųjų rungtynių „Rockets“ labai gerai dalijasi kamuoliu. Kaip svarbu tai daryti ir ateityje?

– Ne visi varžovai leis mums taip daryti. Su „Miami Heat“ mes galime atlikti tik 10 rezultatyvių perdavimų. Šiandien pamatėme vieną veidą, bet taip žaisti turime visada. Stengsimės visada taip dalytis kamuoliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.