EUROLYGA 2023

Milijardierius M.Prochorovas nori „Nets“ klubą paversti rusišku

Rusijos milijardierius Michailas Prochorovas Maksvoje pareiškė, kad nori „Brooklyn Nets“ klubo akcijas paskirti Rusijoje įkurtai kompanijai. Tokiu būdu jis siekia NBA klubą paversti absoliučiai rusiška komanda, rašo nytimes.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 25, 2014, 6:31 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:17 AM

Kol kas neaišku, ar elitinės krepšinio lygos vadovai norės tokių pokyčių. Pasak NBA lygos atstovų, M.Prochorovas oficialiai nepranešė apie tokius planus.

„M.Prochorovas „Nets“ klubą valdo per JAV įsteigtą kompaniją, - sakė NBA atstovas spaudai Michaelas Bassas. - Nesulaukėme jokios paraiškos, mūsų biure nevyksta jokie procesai susiję su savininkystės perkėlimu į kitą kompaniją.“

Bet koks savininko teisių keitimas pirmiausia turi būti patvirtintas mažiausiai 23-ų iš trisdešimties NBA klubų savininkų, tad toks procesas gali užtrukti labai ilgai, juk M.Prochorovas teisę valdyti „Nets“ gavo po aštuonių mėnesių.

Prašymas leisti „Nets“ klubo valdymo teises perduoti Rusijos kompanijai būtų laikomas komandos pardavimu.

Tačiau įstatymai nedraudžia įsigyti klubo kitos šalies kompanijai, tačiau M.Prochorovas turėtų susidurti su aibe kitų problemų.

„Yra du svarbūs aspektai. Tai užsienio kompanijos ar asmens nuosavybė ir klubo nuolatinė registracijos vieta. Nėra įstatymo ar taisyklių, kurios draustų užsienio kapitalui įsigyti klubo, tačiau yra aiškūs apibrėžimai franšizės vietai. Įsigyti komandą nėra tas pats, kas verslo įmonę. Juk tu valdai franšizę asociacijoje, kuri yra JAV“, - sakė NBA lygos ir savininkystės teisės aktus puikiai išmanantis konsultantas Marcas Ganis.

Tiesa, NBA yra klubų, kurie įregistruoti ne JAV. Tai – ir Jono Valančiūno atstovaujama „Toronto Raptors“ komanda. „Darbo ir kitose nutartyse jiems buvo padarytos išimtys“, - sakė M.Ganis.

Jis pabrėžė, kad „Nets“ savininkas susidurs su daug problemų. Nerimą kelia darbo ir bankroto įstatymai, taip pat – mokesčių rinkimo klausimai, kurie kiltų, jeigu „Nets“ priklausytų Rusijoje įsikūrusiai kompanijai.

Tačiau neabejojama, kad aktyvus politinio gyvenimo dalyvis M.Prochorovas mėgins įgyvendinti savo planą. 48 metų verslininkas 2012 metais kandidatavo į Rusijos prezidento postą, tačiau pralaimėjo Vladimirui Putinui. Tuomet jis teigė, kad mėgins tapti Maskvos meru, bet vėliau atsisakė planų.

M.Prochorovas nėra tarp Rusijos atstovų, kuriems JAV dėl Krymo aneksavimo pritaikė sankcijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.