EUROLYGA 2023

Lietuvos rinktinę ateityje matysime be NBA ir Eurolygos žaidėjų?

Ar įsivaizduojate Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę be Jono Valančiūno, Donato Motiejūno, Jono Mačiulio, Lino Kleizos, Martyno Pociaus, Manto Kalniečio ir kitų?

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Mar 26, 2014, 6:44 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:27 AM

Grandioziniai FIBA planai nuo 2017-ųjų įterpti Europos ir pasaulio čempionatų atrankos rungtynes į klubinio sezono tvarkaraštį gali greitai subliūkšti. NBA patvirtino, kad sezono metu tikrai nedarys pauzės ir neišleis krepšininkų į rinktines, o Eurolyga pasisako lygiai taip pat.

Numatyta, kad atranka į 2019-ųjų pasaulio čempionatą vyks šešiais langais – 2017 metų lapkritį, 2018 m. vasarį, birželį, rugsėjį, lapkritį ir 2019 m. vasarį.

Tačiau neigiamas dviejų stipriausių pasaulio lygų atsakymas reikštų, kad rinktinėse žaistų mažesnio meistriškumo krepšininkai. Visi geriausieji susirinktų tik į finalinius Europos ir pasaulio čempionatų etapus, olimpines žaidynes.

„Mūsų klubai priėmė sprendimą – Eurolyga nedarys pauzės savo tvarkaraštyje ir neišleis žaidėjų į rinktinę, – Ispanijos sporto dienraščiui AS tvirtino Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu. – Mums patinka FIBA idėja rengti Europos čempionatą kas ketverius metus, bet jie negali veržtis į mūsų erdvę.“

Ispanas siūlė FIBA dvi galimybes – rengti rinktinių rungtynes birželį ir liepą bei rugsėjį ir spalį. Tačiau FIBA atmetė tokią galimybę.

J.Bertomeu labiausiai piktinasi, kad FIBA nuolaidžiauja NBA, bet prieštarauja Eurolygai.

„NBA neišleidžia savo žaidėjų ir FIBA tam neprieštarauja. Bet jei Eurolyga daro tą patį, mes jau blogi. FIBA nereikia vaidinti FIFA. Kai tvarkaraštį sudaro FIFA, Lionelis Messi turi žaisti draugiškas rungtynes Paragvajuje. Bet FIBA neprieštarauja, jei Ricky Rubio nežais draugiško mačo Vengrijoje“, – nervinosi J.Bertomeu.

„Susitarimas bus“

„Jei nebus geriausių žaidėjų, nebus ką veikti“, – apie FIBA ir Eurolygos konflikto baisiausią scenarijų kalbėjo LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Bet portalui lrytas.lt jis teigė, kad sprendimas turėtų būti rastas. Nors Eurolygos bosas aršiai kritikuoja grandiozines FIBA permainas, Turkijos, Ispanijos ir Graikijos krepšinio atstovai turi milžinišką įtaką Europoje ir padarys viską, kad tarptautinis krepšinis nesugriūtų.

Tačiau derybos neturėtų pasistūmėti į priekį mažiausiai iki gegužės. Būtent tada vyks naujo FIBA padalinio Europoje vadovo rinkimai.

„Dabar nėra kam šnekėtis. Visi laukia rinkimų ir niekas sprendimų nepriims“, – tikino M.Špokas.

Nors vienas LKF vadovų neabejoja sėkminga derybų baigtimi, konkrečių sudėtingos situacijos sprendimo būdų neįvardija ir siūlo laukti FIBA rinkimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.