EUROLYGA 2023

Mačas su turkais „Žalgiriui“ – repeticija prieš LKF taurę

Ketvirtadienį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai dvyliktajame Eurolygos „Top 16“ etapo ture susitiks su Stambulo „Galatasaray“ komanda. Su vienintele pergale F grupės dugne tūnantys Lietuvos čempionai mače sieks savų tikslų. Tiesa, žalgiriečių stovykloje – dar viena rimta trauma.

Į rikiuotę grįžo vienas žalgiriečių lyderių P.Jankūnas.<br>M.Kulbio nuotr.
Į rikiuotę grįžo vienas žalgiriečių lyderių P.Jankūnas.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 26, 2014, 6:23 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:27 AM

Dėl traumos „Žalgiriui“ mėnesį negalės padėti įžaidėjas Vytenis Čižauskas. S.Štombergas dvejoja, kiek į rikiuotę po keturių savaičių grįšiąs krepšininkas bus naudingas komandai sezono pabaigoje.

Ruošiasi LKF taurei

Tiesa, „Žalgirio“ stovykloje jau yra ir gerų naujienų – po traumos grįžo vienas lyderių Paulius Jankūnas.

„Džiugu, kad jau treniruojasi P.Jankūnas. Reikia jį įlieti į žaidimą, duoti laiko įsivažiuoti. Mūsų laukia sunkus savaitgalis. Laimėdami norime, kad žaidėjai pajustų nuotaiką, pasitikėjimą. Tai bus labai reikalinga prieš LKF taurės turnyrą“, – rungtynių su „Galatasaray“ išvakarėse pasakojo „Žalgirio“ treneris Saulius Štombergas.

Jam antrino 20 metų 195 cm ūgio gynėjas Tomas Dimša: „Savaitgalį laukia LKF taurė, todėl būtų labai gerai laimėti – nuotaika dar labiau pakiltų. Eisime ir kovosime. Nors ir dabar nuotaikos yra tikrai geros.“

Lygino su grandais

Tiesa, laimėti prieš penkias pergales savo kraityje turinčią Turkijos komandą nebus paprasta. Tai „Galatasaray“ įrodė pirmajame rate namuose laimėdama prieš „Žalgirį“ 90:83.

„Pagal sudėtį ir biudžetą „Galatasaray“ galime lyginti su Eurolygos grandais, – tikino S.Štombergas. – Turkai pastaruoju metu žaidžia tikrai gerai. Šalies čempionate savaitgalį jie pralaimėjo, todėl Kaune bus supykę. Žinant, koks tai jiems svarbus mačas siekiant vietos ketvirtfinalyje, „Galatasaray“ žais labai susikaupę.“

„Varžovai turi daug gerų žaidėjų. Reikės stabdyti jų lyderį C.Arroyo, – apie rungtynių planą pasakojo T.Dimša. – Jei to nepadarysime, bus labai sunku. Prie jo gerai prisijungia M.Markoišvilis. Bus ką veikti. O pas „Žalgirį“ silpnųjų pusių nėra (Juokiasi. – Red.). Bandysime išnaudoti R.Javtoką, sugrįžusį P.Jankūną. Žaidimas vėl vyks per aukštaūgius.“

Kovos dėl garbės

„Žalgiris“ pasiryžęs kautis dėl garbės ir atsikratyti prasčiausios „Top 16“ etapo komandos statuso – kauniečiai vieninteliai turnyre laimėjo tik vieną kartą.

„Žinodami savo padėtį, ne tai kad stengsimės, bet privalome laimėti. Mums reikia pergalių. Paskutinį kartą nedaug pritrūko. Žinant „Žalgirį“ ir mūsų charakterį, namie turime laimėti. Kelis taškus Kaune jau padovanojome, todėl turime imti varžovus. Ketvirtadienį kovosime ir taškų tikrai nedalinsime“, – karingai nusiteikęs S.Štombergas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.