EUROLYGA 2023

S.Štombergas pasigenda žalgiriečių širdies

Saulius Štombergas ne vieną kartą skėsčiojo rankomis, kai Stambulo „Galatasaray“ krepšininkai skrosdavo Kauno „Žalgirio“ gynybą arba smeigdavo tritaškį. Stebėdamas rungtynes „Žalgirio“ treneris pasigedo daugiau auklėtinių pastangų. Ketvirtadienį Eurolygos „Top 16” etapo rungtynėse „Žalgiris“ 72:84 pralaimėjo Stambulo „Galatasaray“ krepšininkams.

S.Štombergas neslėpė, kad aikštėje pasigedo noro ir širdies.<br>M.Kulbio nuotr.
S.Štombergas neslėpė, kad aikštėje pasigedo noro ir širdies.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 27, 2014, 10:17 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:31 AM

Tai buvo vienuolikta „Žalgirio“ nesėkmė per dvylika rungtynių.

- Treneri, dar vienas pralaimėjimas. Ko trūksta komandai?

- Gaila, kad vėl pralaimėjome eilines Eurolygos rungtynes. Negaliu sakyti, kad nekovojome ir nesistengėme, bet šiandieną pritrūko noro, širdies. Buvo momentų, kai trūko pasitikėjimo savimi, agresijos.

Pirmojoje pusėje akcentavome gynybą prieš Carlosą Arroyo (19 taškų), pristabdėme jį. Jis buvo šešėlyje, todėl galėjome varžovus laikyti prie savęs. Tačiau trečiajame kėlinyje viskas buvo kitaip. Čia mūsų bėda – po didžiosios pertraukos visada prastai atrodome. Reikės ieškoti priežasčių.

Trečiajame kėlinyje leidome varžovams daryti tai, ką jie nori. Jie pelnė 28 taškus, nusiėmė kamuolius po mūsų krepšiais. Norėjau matyti agresijos, bet jos nebuvo. Varžovams leidome be pražangų priimti kamuolius, juos atsikovoti. Niekas nebaudavo, nemėgino kovoti.

Buvo momentų, kai atrodo priartėdavome, bet kažko trūkdavo. „Galatasaray“ žaidė gerai – mėtė tritaškius, išnaudojo aukštaūgius.

Šįkart leidome daugiau pažaisti Pauliui Jankūnui. Reikia jį įlieti į žaidimą. Ne viskas pavyko, bet tai normalu, kai žaidėjas pasirodo po traumos, ilgos pertraukos.

- Ar „Žalgirio“ problema – kovingumo trūkumas?

- Negalima sakyti, kad nekovojome. Buvo atkarpų, kai davėme daug. Bet tas ritmo praradimas, kai varžovai pataiko, sukelia nepasitikėjimą. Tada nepadarome to, ką turime, o varžovams ima sektis. Per tą ritmo praradimą ir puolime atrodėme nekaip. Kai apsiginame galime lengvai pelnyti taškus, tačiau matėme, kad nepavykdavo. Viskas prasideda nuo gynybos. Jeigu nepavyksta apsiginti čia, tada stringa ir puolimas.

- Praėjusią savaitę gerai sužaidė Artūras Gudaitis, bet šįkart jis žaidė šešias minutes. Kodėl neleidote rungtyniauti jam ilgiau?

- Jis šiandieną gavo laiko, bet per jį jam nesisekė – neatkovojo, paslydo, padarė ne tai, ką reikėjo. Bet jis dar jaunas krepšininkas, todėl negalima tikėtis stabilumo. Anksčiau jis irgi gaudavo laiko, bet ne visada pavykdavo išspausti viską. Reikia kaupti patirtį. Tada jis sublizgėjo, tad reikia tikėtis, kad atsiras pastovumas ir galėsime tikėtis gerų rezultatų.

- Savaitgalį žaisite LKF taurės finalo ketverte. Ar ruošiatės rungtynėms?

- Kai ruošiesi artimiausioms rungtynėms, neturi laiko žiūrėti toli į priekį. Žinoma, akcentus susidėliojau. Nesinorėjo dabar žaidėjams užkrauti per daug minučių. Reikėjo, kad pailsėtų, nes jėgų reikės ir savaitgalį.

Tad teko leisti krepšininkams daugiau pailsėti, juos keisti, nes vis tiek žiūri į būsimas kovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.