EUROLYGA 2023

LKF taurė prieš 5 metus – su D.Motiejūnu ir M.Lukauskio dūriu

LKF taurės turnyras po penkerių metų grįžta į Panevėžį. Kovo 29-30 dienomis finalo ketvertas stipriausias turnyro komandas vėl subūrė į „Cido“ areną, kurioje dėl trofėjaus kovos čempionų titulą ginantis Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Lietuvos rytas“, Klaipėdos „Neptūnas“ ir Prienų „Tonybet“.

Prieš penkerius metus „Cido“ arenoje kovojo D.Motiejūnas, o M.Lukauskio metimas išplėšė „Lietuvos rytui“ trofėjų.<br>G.Šiupario nuotr. koliažas
Prieš penkerius metus „Cido“ arenoje kovojo D.Motiejūnas, o M.Lukauskio metimas išplėšė „Lietuvos rytui“ trofėjų.<br>G.Šiupario nuotr. koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

2014-03-28 21:25, atnaujinta 2018-02-15 00:54

Per penkerius metus tiek Lietuvos titanų stovyklose, tiek visame Lietuvos krepšinyje įvyko daug pokyčių. Lrytas.lt kviečia prisiminti įdomiausius LKF taurės turnyro finalo ketverto veidus prieš penkerius metus Panevėžyje.

Žiūrėkite daugiau archyvinių nuotraukų iš LKF taurės finalo ketverto.

D.Motiejūnas. Prieš pakeldamas sparnus į Europą ir NBA D.Motiejūnas vilkėjo Kauno „Aisčių“ aprangą. Dabar kur kas prašmatnesnius „Houston Rockets“ marškinėlius vilkintis puolėjas tuomet būdamas vos aštuoniolikos surėmė ginklus su Kauno „Žalgiriu“. Bet šį sezoną NBA arenose ne kartą blykstelėjęs krepšininkas „perdegė“ dvikovoje su grandais. Per 29 minutes liesas garbanius pasižymėjo tik 6 taškais, pataikydamas vos 3 dvitaškius iš 10 (0/1 trit., 0/2 baud.), atkovojo 4 kamuolius, bet suklydo 4 kartus ir surinko -5 naudingumo balus. „Aisčiai“ beviltiškai pralaimėjo 56:95.

Kur kas sėkmingesnis jam buvo mažasis LKF taurės finalas. Jame „Aisčiai“ tik ketvirtajame kėlinyje atidavė bronzą „Šiauliams“ (89:97). D.Motiejūnas per 38 minutes surinko 24 taškus (9/15 dvit., 1/6 trit., 3/3 baud.) ir sugriebė 6 atšokusius kamuolius.

Mohikanai. Karjeros saulėlydį Panevėžyje lydėjo bent keli veteranai. Vyriausias jų – tuomet 35-erių Eurelijus Žukauskas, padėjo finansinių problemų išretintam Kauno „Žalgiriui“. Dvikovoje su „Aisčių“ jaunimu „centras“ pelnė 8 taškus, atkovojo 5 kamuolius, „išrašė“ 3 blokus ir pamokė jaunąjį D.Motiejūną. Pastarojo porininkas Tomas Masiulis (33 m.) įmetė 6 taškus.

Finale E.Žukausko ilgų rankų pergalei prieš „Lietuvos rytą“ nepakako, o jo sąskaitoje buvo 6 taškai, 2 atkovoti kamuoliai ir 3 rezultatyvūs perdavimai. 

Du mohikanai vilkėjo „Šiaulių“ aprangą. 35-erių V.Praškevičius nepasidarė gėdos prieš „Lietuvos rytą“ (10 tšk. ir 6 atk. kam.), o mažajame finale su „Aisčiais“ buvo pergalės kalvis – 21 taškas (8/10 dvit.) ir 7 atkovoti kamuoliai.

Kitas veteranas Andrius Šležas (34 m.) susitikime dėl bronzos pridėjo 11 taškų, 6 atkovotus kamuolius bei 5 rezultatyvius perdavimus, o akistatoje su buvusia komanda – „Lietuvos rytu“, liko savo šešėlyje (6 tšk., -2 naud. bal.).

Negalima nepaminėti Marijono Petravičiaus (29 m.), kuris dėl sveikatos problemų prieš dvejus metus buvo priverstas baigti karjerą. Pusfinalyje galingo stoto vidurio puolėjas skriaudė „Šiaulius (19 tšk., 7/7 dvit., 8 atk. kam.), o „Žalgiriui“ nepagailėjo įmesti 15 taškų.

Taip pat svarbų vaidmenį atliko vienas geriausių visų laikų legionierių Lietuvoje Chuckas Eidsonas. Finale universalusis puolėjas įmetė 11 taškų, sugriebė 6 atšokusius kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Jaunimas. Panevėžyje dar tik ėmė spindėti būsima Lietuvos rinktinės senbuvių pamaina. Kaip reikiant driokstelėjo Jonas Mačiulis (24 m.). Finale jis „Lietuvos rytą“ nubaudė net 7 tritaškiais ir viso net 29 taškais (28 naud. bal.). Pusfinalyje dabartinio Atėnų „Panathinaikos“ puolėjo kraityje buvo 7 taškai, 7 atkovoti kamuoliai ir 5 rezultatyvūs perdavimai. 

Paulius Jankūnas (24 m.) taip pat griežė pirmaisiais smuikais – derbyje su „Lietuvos rytu“ pasižymėjo 20-ia taškų ir 8 atkovotais kamuoliais. Jis ir Tadas Klimavičius yra vieninteliai dabartiniai žalgiriečiai, žaidę 2009 metų LKF taurės finale.

22 taškus pusfinalyje pelnęs Mantas Kalnietis (22 m.) finale taip pat buvo pastebimas – surinko 15 taškų ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Kitoje barikadų pusėje buvęs Martynas Gecevičius trynė „Lietuvos ryto“ suolą. Finale Rimo Kurtinaičio pasitikėjimo dar neįgijęs snaiperis net nepasirodė aikštėje, o prieš „Šiaulius“ griežtasis treneris gynėjui leido pasireikšti vos 4 minutes – mažiau už Luką Brazdauskį ir Justą Sinicą.

 Be M.Gecevičiaus „Lietuvos ryte“ iš tuometinės sudėties liko žaisti tik Steponas Babrauskas. 

„Šiauliuose“ pirmuosius žingsnius iš pradžių „Žalgirio“, o vėliau Malagos „Unicaja“ link dėjo devyniolikmetis Mindaugas Kuzminskas. Pusfinalyje su „Lietuvos rytu“ jo sąskaitoje buvo solidūs 13 taškų ir 7 atkovoti kamuoliai, bet mažajame finale nepatyręs puolėjas nublanko – pasižymėjo tik 5 taškais.

Šūvis. Panevėžyje ryškiausiai spindėjo panevėžietis. „Lietuvos ryto“ atstovas Mindaugas Lukauskis tapo LKF finalo ketverto žvaigžde. Finale į „Žalgirio“ krepšį paskutinėmis mačo minutėmis jis „įsūdė“ pergalingą tritaškį, išplėšusį „Lietuvos rytui“ trofėjų. Finale krepšininkas pelnė 11 taškų, bet dėl metimo svarbos gavo naudingiausio žaidėjo titulą. Į Panevėžį po penkerių metų pertraukos jis grįžta jau kaip Prienų „Tonybet“ lyderis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.