EUROLYGA 2023

LSKL merginų turnyro finale žais LSU ir MRU ekipos

Tai paaiškėjo po ketvirtadienį sužaistų LSKL pusfinalio rungtynių.

LSU komandai L.Svarytė pelnė 28 taškus.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
LSU komandai L.Svarytė pelnė 28 taškus.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 28, 2014, 10:14 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:22 AM

Tai paaiškėjo po ketvirtadienį sužaistų LSKL pusfinalio rungtynių.

Pusfinalių nugalėtojos pateko į LSKL didįjį finalą, kuris vyks balandžio 7 dieną Šiaulių arenoje, o pusfinalyje nesėkmes patyrusios ekipos kausis dėl bronzos medalių. Vadinamosios mažojo finalo rungtynės vyks aukštesnę vietą reguliariajame čempionate užėmusios komandos, t.y. Klaipėdos universiteto aikštelėje.

LSU komanda pusfinalio mače savo aikštėje rezultatu 71:56 (13:13, 15:15, 26:6, 17:22) nugalėjo KTU komandą.

LSU gretose nesustabdoma buvo Laura Svarytė. Ji pelnė 28 taškus, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, kamuolį po krepšiais atkovojo net 21 kartą ir surinko 41 naudingumo balą. Eglė Vitkutė prie pergalės pridėjo 15, Neringa Skadaitė - 13 taškų.

KTU komandoje išsiskyrė 13 taškų pelniusi Laura Želnytė, 12 taškų pridėjo Justina Razukevičiūtė, po 10 - Goda Ziutelytė ir Jurgita Girdauskaitė.

„Pusfinalio rezultatas neatspindi mūsų komandos tokio pranašumo, koks yra iš tikrųjų. Mes esame visa galva stipresnės, tačiau šįkart buvo sunku nuteikti merginas kovai. Du kėlinius dvikova buvo įtempta. Kita vertus, džiugu, kad KTU merginos rodo ambicijas ir iš širdies stengiasi“, - situaciją komentavo LSU trenerė Rasa Kreivytė.

Anot jos, sunku jos treniruojamai komandai išsijudinti buvo ir dėl nuovargio.

KTU komandos treneris Jonas Kurševičius po pralaimėjimo išliko geros nuotaikos. „Merginos - šaunuolės. Jos atidavė visas jėgas. Esu patenkintas merginų kovingumu ir nusiteikimu. Aukščiau bambos iššokti negalėjome, juolab, kad mums negalėjo padėti viena iš lyderių - Akvilė Baronėnaitė“, - pabrėžė jis.

Kitoje pusfinalio dvikovoje MRU merginos savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 79:60 (24:22, 9:10, 25:14, 21:14) nugalėjo daugiausiai „Fortūnos“ krepšininkėmis besiremiančią KU komandą.

MRU komandą į pergalę vedė Eglė Šniokaitė, pelniusi 26 taškus, po 14 taškų surinko ir po 11 kamuolių atkovojo Lina Dikčiūtė bei Ieva Šimkutė, 11 taškų pridėjo Rita Žilinskaitė.

Uostamiesčio ekipai 12 taškų pelnė Monika Grigalauskytė, po 11 - Gabrielė Gutkauskaitė ir Kristė Druskytė, po 8 - Simona Dobrovolskytė ir Eglė Šikšniūtė.

„Jaučiuosi lyg devintame danguje. Džiugu, kad pagaliau kausimės didžiajame finale. Kelis metus iškovojome bronzos medalius, o dabar jau žengėme aukščiau. Žinoma, sieksime iškovoti ir nugalėtojų trofėjų. Klaipėdos ekipa - viena iš stipresnių šių metų čempionate, tad malonu ją įveikti. Manau, kad pergalę lėmė ilgesnis mūsų atsarginių žaidėjų suolelis. Išvarginome klaipėdietes ir vėliau atitrūkome“, - džiaugėsi MRU treneris Algirdas Budėnas.

Priminsime, kad LSKL merginų čempionate šiemet kovas pradėjo 6 ekipos. LSU komanda tapo LSKL merginų reguliaraus čempionato nugalėtoja (9 pergalės, 1 pralaimėjimas), antra reguliariajame čempionate liko MRU ekipa (7 pergalės, 3 pralaimėjimai), trečia - KU (6 pergalės, 4 pralaimėjimai), ketvirta - KTU (4 pergalės, 6 pralaimėjimai).

Jau po reguliariojo čempionato iš tolesnės kovos buvo eliminuotos pernykštės čempionės - Vytauto Didžiojo universiteto (VDU, 3 pergalės, 7 pralaimėjimai, 5 vieta) krepšininkės ir Vilniaus universiteto (VU, 1 pergalė, 9 pralaimėjimai, 6 vieta) merginos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.